Monday, January 14, 2019

Pedih

by Sarah Suhairi

Tiada kusangka
Engkau berubah
Lupakan janji kita
Katamu dulu
Engkau milikku
Hati menyatu, sayang
Entah mengapa
Engkau berubah
Tiada lagi kasih
Oh-ho
Mana silapnya
Cinta kuberi
Tiada lagi
Kau genggam
Kini
Tiada lagi cinta
Tinggallah kusendiri
Menahan rasa sakit ini
Pedih
Pergilah engkau, pergi
Jangan pernah kembali
Biar kupujuk hati sepi
Mana silapnya
Cinta kuberi
Tiada lagi
Kau genggam
Kini
Tiada lagi cinta
Tinggallah kusendiri
Menahan rasa sakit ini
Pedih
Pergilah engkau, pergi
Jangan pernah kembali
Biar kupujuk hati sepi
Mungkin kau tidak layak 'tuk diriku
Mungkin takdirku bukan untukmu
Kau khianati
Cinta suciku
Tiada lagi kita
Menahan rasa sakit
Pergilah engkau, pergi
Jangan muncul kembali
Biar kupujuk hati
Hu-wo-o
Tinggallah kusendiri
Menahan rasa sakit ini
Pergilah engkau, pergi
Jangan pernah kembali
Biar kupujuk hati sepi
Pedih

Wednesday, January 9, 2019

Bukan Mudah

It is not easy
There is no easy way.
Sometimes I lose my words.
Sometimes I break down and cry

It's not easy to put a smile on your face everyday
There is no one there to help you
Sometimes I build the high wall around me
Sometimes I run to my secret place

I told myself everything gonna be okay
I keep on reminding myself to forgive myself everyday
Because the guilt can eat you from inside and haunting you
Forever.

Wednesday, October 10, 2018

sejahtera


Itu dalam bahasa melayu.
Kalau dalam English?
peaceful and prosperous, tranquil, calm and undisturbed, safe

Tenanglah wahai hati.
Walau berat mana diuji. Teruskan senyum.
Teruskan bangun. Biarpun merangkak.Tetap bergerak ke hadapan.

“Peace is the result of retraining your mind to process life as it is, rather than as you think it should be.” —Wayne W. Dyer




heee~ Thank you Mas! For always being there for me..I really appreciate it ;)
Semoga dipermudahkan urusan kau bersalin nanti ni..nak dekat dah tu...

Monday, July 23, 2018

Truth

One of the best quotes that ever came out of a Star Wars movie was when Obi-Wan said that our truths depend on our point of view. This is something that the buddhist teachers in India are always said – don’t be so solid, stiff and rigid. Your truth is not the next person’s truth. Truth is not always truth.

“Fear is the path to the Dark Side. Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering.” Yoda, Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Fear starts wars. It starts fights. It upsets our mind’s and makes us stressed and anxious. And the funny thing is – most of the time the fear is unnecessary.

Sunday, April 15, 2018

random pics

Nak serious blogging semula boleh tak?

Hehe.semoga istiqamah semangat nak menulis.Maybe ada hp baru ni semangat sikit kan?
mana laaa tahu...*hembus-hembus habuk sawang*

So before delete gambar-gambar di hp mari tempek di sini dulu.


Haaa..nampak ke tu?if tak nampak sila zoom...Tahniah anak-anak ting 5 spm 2017!..apa pun result korang selamat menempuh alam baru selepas ni..SPM je kann..korang boleh!..


 Macam ni lah keadaan bilik guru malam2 di jabatan maths di mrsm _________. haha kena fill in the blanks sendiri.Kang kalau search nama mrsm keluar pulak blog ni kan. bagus ye awal tahun dah ada kesedaran nak belajar maths dan add maths..pantang ckgu datang kejap je nak amik barang sebenarnya..kena tahan tanya soalan..ai iz happy uols ada semangat camtu.



barisan guru-guru asrama puteri atau singkatannya GURASPURI... haa glemer tak glemer singkatan...ada dua orang je yang takde dalam gambar ni..alhamdulillah team guraspuri semuanya bersemangat menjalankan tugas (tak semangat bila parents marah2 hal kecik, dan oh ye..ada yang takde adab sebab takde salam takde ape tiba2 marah2 call kul 5 pagi suruh tengokkan anak dia..eh ehh...nasib bukan aku yang dapat tu..free free je kena maki if aku yang dapat call camtu..patut la anak2 skang semakin kurang hajarrrr..kat rumah perangai dah biasa tengok parents buat perangai tak baik)

eh panjang pulak membebel.ahaha~



saja pinjam buku Linda untuk ajar tuisyen form 3..ehehe..ajar tuisyen kat mana tuuuu.ada laaa~rahsia.hikkss..lepas tu ternampak tulisan Linda tulis Kay Kay....nak guling-guling gelak....comey sangat nihh..dah kawen pun adik perempuan aku sorang tuuu..pengantin baru tak baru jugak la kahwin Disember 2017 yang lepas.




comel tak buku resepi mak mentua aku ni?beliau bukak buku resepi nak masak tomyam...hehe..aku jenis main google je everytime nak masak apa2 yang baru..yelah..generasi lama2 mesti confirm ada buku resepi yang tulis cantik2 tu kan..berharga tu weyh..resepi turun temurun..

rasa happy dan bangga la jugak kan sebagai pengurus kelab taekwando bila anak2 didik dapat kejayaan..kita ni cikgu dapatlah menumpang kejayaan deme ni (kena guna deme sebab duduk perak so kena cakap perak). tahniah.tahun depan kita aim 5 pingat emas pulak ye. amin.





 ni gambar anak homeroom..saja amik gambar dia..ni tengah kelas belajar topik polygon..so semua orang kena belajar la melukis polygon..siapa tak melukis kena ketuk tangan..ahaha~mana boleh dah sekarang nak cubit2, ketuk2, denda bukan2..kita senyum kan aje tengok budak2 malas lepas bagi nasihat kann...ingat!..kena jaga pencen masing2 nanti.if ada kes kang tak pasal2 tak dpt pencen.hahaha.


ni gambar anak jiran yang comel..birthday yang ke-4 tahun..tq jiran bagi kami makan sedap!..terima kasih daun keladi..



okey.tq yg sudi singgah. 
Toodles!

Monday, April 9, 2018

iphone X ?

iphone 10 or iphone X.sama saja.
dah terjebak..tak boleh nak buat apa dah.









































iphone 5c yang dah tak boleh on.

start dgn iphone 4.lepas tu iphone 5c.lepas tu iphone 10.



nak buat macam mana...bukannya saya ikut trend semasa...tetapi semua contact, notes etc ada dalam tu..kena gunakan apple id yang sama..hanya pengguna iphone yang akan memahami..bukan sebab nak kejar best sangat iphone tu..dah try android..pernah guna lenovo..pastu stuck stuck terus give up...atau saya yang malas explore..

yang iphone X tu seminggu dua je rasa lain sebab takde button home..lepas tu ok je..

tapi nak update blog ni still bukak laptop untuk menaip..old skool sangat..

take care everyone.pantas sangat masa berlalu..umur blog saya dah 10 tahun ;)




Thursday, February 15, 2018

FEBRUARI

14 Februari 2010- Pertama kaki menjejakkan kaki di Auckland, New Zealand

13 Februari 2013- Lapor diri dengan MARA di Puskep, Lenggong dan secara rasmi menjadi ahli warga kerja MARA

27 Februari 2017- Lapor diri di MRSM SAS. Akhirnya pekeliling yang ditunggu tiba jua

23 Februari 2018- Mengiring pelajar ke MRSM Gerik untuk Kejohanan Silat dan Olahraga

Lotssss of love in February