Sunday, June 29, 2008

DINNER MUAFAKAT DI KMS..

Mlm td, aku n kwn2(asmaa, shafa, enna, jija & hanisah) & beberapa bdk boys tolong cikgu uruskan dinner yg di adakan di KMS(di dewan baru) ni(ckgu rahimah yg mntk tolong). Antara org yg menghadiri dinner tu ialah antaranya wakil-wakil pengetua semua mrsm di mlaysia ni, guru2 mrsm & yang-dipertua muafakat(kbnyakan dato` & datin).

Persembahan
Yang paling best time prsembahan je...ada band dari KMB dtg..& prsmbahan kulintangan dari mrsm jasin..teringat aku time graduasi & grand dinner form 5 semasa zaman sekolah dulu..prsembahan yg sama aku tgk..cume, time dulu..pengetua kami import bdk2 mrsm kota kinabalu sabah yg utk perform..yg kali ni, mmg junior2 aku la yg perform.
erm..yg band dari KMB tu, ok la jgk..vokalis die smpai ade 3 org..4 lagu rasenye diorg nyanyi..

Makanan
Bila tiba time nak mkn, tugas kami kena hidang nasi kat semua tetamu..segan pon ade..sbb kami duk mcm mnyibuk je kat situ tumpang mkn kat situ.huhu~~
mknan sdap2 sume..tapi kami x larat nk mkn..udang besar2 msk smbal, gulai daging, ayam goreng..erm..

Borak-borak
aku x sangke jumpe kwn lame aku..one of boys yg dtg perform dr KMB tu is my old friend time kat mrsm transkrian dulu..name die raja..still pendek gak..huhu~~sory to say..
kitorang borak2 gak r..bout reunion yg aku x dpt attend time kat trans tu..adoi~..talking bout reunion make aku sdey gak laa...& mcm2 lg gak r isu utk dborakkan..die kate aku still x berubah mcm time skola sbb tu die ingat aku..hihi~~die siap ingat name aku lg..haha....trharu...time borak2, trnmpak gak x-pengetua aku kat trans dulu(en. salleh). aku tegur gak die time tu..stil ngan rmbut afro die & brcermin mata)..
pastu, nmpak gak mama ya(pn rohaya-ckgu pjk kat trans dulu yg garang).
Aku hepi gak mlm td..wlupon penat
erm..ngan bdk2 junior dr jasin tu, mcm2 cerita gak aku dpt taw..n diorg siap ajak aku pegi the store lg pagi ni..tp rase x larat laa..my family nk dtg lawat aku hari ni...diorg kate, ckgu2 bnyk puji menggunung2 kat batch kami n slalu compare ngan batch diorg..ustaz razali siap tukar skola lg sbb x larat nak uruskan diorg...erm..diorg tdo satu mlm kat sini..yg bdk boys dr jasin tu kate diorg siap mandi kat allson lg ptg smlm..isy2..

hurm..that`s all.....


ngan bdk2 jasin yg main kulintangan tu..chaiyok adik2..korang maen best..

Saturday, June 28, 2008

lagu-lagu hattan

DATANG DAN PERGI
telah berlalu datang kembali
terbayang di ruangan mata
suka dan duka
tinggal hanyalah kenangan
datang dan pergi
sesuka hati
menyusuk di jiwa ini
hingga di mana
ianya akan berakhir

chorus#
cukuplah derita sengsara yang ku alami
biarlah ku pergi
membawa hati ini

relakan ku pergi


bridge
kini sudah kurasakan
cukup aku menderita
tak ingin lagi....
bercinta kedua kali

chorus
bridge

biarlah kini kujadikan
cubaan dalam hidupku
bukan maksud ku
untuk berpisah dengan mu
ulang chorus

RINDU BERTANDANG LAGI

Rindu bertandang lagi kekasih
Hatiku merintih keranamu
Kesunyian mencengkam
Lautan kenangan
Ajaibnya perasaan oh..oh..

1
Rindu membawa daku kekasih
Pada musim-musim bersamamu
Rasa kasih dan rindu
Yang tertanam buatmu
Di jambangan usiaku

( korus )
Waktu memisahkan aku denganmu
Kemanisan bersatu dalam sebuah rindu
Kini saat indah menjadi sejarah
Dan musim pun berlalu bersama waktu
Kini bertemankan sebuah perasaan
Rasa kasih rasa rindu padamu

( ulang 1, korus )

Rindu bertandang lagi di hati
Rindu menghampiri kala sendiri
Halaman hidupku yang kosong tak terisi
Sungguh lama dikau pergi
Ha..ha..ha
Ha..ha..oh
Oh..

orientation for juniors...

today, the juniors (new intake) in cms(klj mara srmban) had already finished their orientation week..
but personally, i hav my personal opinions about their orientation week(amboi, nak komen je lbey,tp ini betol la)

1st of all, i want to say sory for those who were involved dgn orientasi bdk2 juniors nih..
ni mengikut pndangan aku laa..
bile aku ingat balik, time kite sume orientasi dulu, aku rase seniors yg conduct all the activities for us mmg best sgt laa..
diorg sporting n agak ok laa

name pon mnggu orientasi kan..so, aku x nmpak la kewajaran kenapa kbanyakan aktiviti diasingkan boyz n gurlz..
agak klaka la jugak..i know the reason is to elak percampuran x tentu hala between boyz n gurlz rite?

but then, kite ni in foundation program..smpai bile nk separate..
betol x?time ni la nak kenal2, i mean they are also know the batas2 pergaulan sume kan..

klu nak halang bnde2 yg x sepatutnya, aku rase...
x dpt nk halang pon..
klu diorg da ade perasaan antra 1 same laen, nk wat cmne kan..

mungkin ape yg aku ckp ni buat ade yg terase..adoi..sory2..

aku ade jage checkpoint yg time bdk2 gurlz punye mcm treasure hunt tu..huhu~~
yg tu agak ok laa..tp sian kat aktvt yg bdk2 boyz time tu..aku dgr..cam x best je aktvt tu..
ala2 paintball gitu..haha..air kaler merah ye...hurm..kreatif la tu..tabik spring..

aku tgk mmg bagus la perisian orientasi sume yg laen2 tu..time orientasi lg da dpt group usrah kan..huhu~~menarik btol..aku rase kat KMS je yg cmni..yg menekankan sume soal2 ni..tahniah diucapkan..huk3...cume aku harap..bkn ape..x sume org bley accept sume tu kan..masing2 dgn background masing2..jgn ade yg rimas ngan sume tu suda..last2 nnt, x de plak yg nak ikut bnde2 baek..slow n steady suda laa...klu ditekan2 sgt, nnt hasil hampeh..tol x??..kui3...





Friday, June 27, 2008

khidupan brpindah randah....

aku ni anak pegawai tentera dulu..ayah aku pngkat kapten...so, khidupan kami skeluarga brpindah randah..bnyk kali pindah rumah..14 kali ade sgt..tp skang ni x pindah2 da..
umah tetap..tjuan ak tulih this post x ade ape2 pon..
juz nk share la..time kecik2 dulu...coz aku rase,
x ramai org yg same life cam aku..
aku pindah skola rendah smpai 4 kali...
1) sk sinaran budi rawang
2) sk gerak khas(dlm kem askar kat melaka)
3) sk sri laksamana
4) sk sinaran budi balik semula

dari pengalaman aku brpindah randah ni, agak seronok la jgk..sbb dpt kwn2 baru, skola baru..tp, yg x best smpai skang x de kwn yg tetap dr skola rndah laa..
x de la mcm kwn2 aku yg lain..yg baik dr kecik smpai skola menengah kan...
coz bile skola menengah plak..ak msuk mrsm transkrian(form 1-3), then mrsm jasin plak(form 4-5)...hurm...

yg best kan, time aku skola dlm kem askar tu, pegi balik naek land rover..kdg2 ayah ak anta jgk naek motor..seronok gak hidup dlm kem askar ni..
kwn2 ramai...tp dulu mak aku garang..die x bg sgt aku dok main tak tentu hala dgn sape2..die suh aku blaja..siap kene kurung lagi..huhu~~

tp kan, yg x best tu..aku jelez tgk org laen jd pengawas dll time tu..bile ckgu2 knal diorng yg kwn2 aku ni..ye la..sbb diorg dr drjh 1 mmg skola tu..aku yg bdk baru ni..mane la ckgu nk pilih jd sume tu...tp aku redha je..walaupun time skola rendah, aku x pernah dpt no lebih dr 5..sumenye 5 dan ke bwh je..sdey gak dpt ranking baek2, tp x de jawatan kat skola...
erm...jd bdk baru ni,,agak femes la jgk..ye la..siape yg x kenal klu ade bdk baru masuk..mesti sume nak kenal kan...haha~~lawak bile ingat sume tu..



Thursday, June 26, 2008

one of the theme song in ONE LITRE OF TEARS


i love this story so much...
(translation in english)

On the other shore of sadness,It is said that there is a smile,


On the other shore of sadness,
It is said that there is a smile,
Finally we arrived.
But what are we waiting for?


The purpose is not to run away,
It's to chase after dreams
We should have gone out to travel
On that summer day so long ago


In a place worn down by sadness
something called a miracle, is waiting
Yet we are still searching
for the sunflower that grows at the end of spring

The warrior who awaits the morning light
before he can clasp it with red nails,
his tears glitter and fall


Even if we’ve grown used to loneliness
only relying on the light of the moon
We have to fly away with featherless wing
just go forward, just a little further


Even tomorrow, if you see it
Though there isn't a sigh either.
Like a ship going against the current flow.
Right now, go forward, move ahead.


Even if it cuts through the rain and clouds,
The wet roads shine,
Only the dark will teach,
A stronger and stronger light,
Be strong, go forward, move ahead.


da jadik senior..adoi..

last 2 days was a registration day for the juniors..
as a seniors i feel like...whoooaaa..
i am already become the SENIOR....
time is moving so fast..as i still can remember last year during my time..
walking into this old klj mara srembn.....
i wonder why they are taking this program..
especially for th0se who want to become dentist..what a waste..
IB...
stdying in this 'world school'...(hahaha..)
hopefully, they will not regret their decision..