Thursday, July 31, 2008

seloka minyak oh minyak!!~~


Minyak naik lagi
Kenaikan paling tinggi
Semua letak tangan di dahi
Kecuali ahli keluarga Badawi
Dah tau naik minyak awai-awai lagi
Mereka beli berjuta-juta saham TNB
Kalau TNB naik seringgit pun jadi
Buat duit dalam masa tiga hari


Minyak naik tak terasa pak menteri
Sebab mereka naik kereta kerajaan bagi
Boleh lalu lebuhraya bertol berkali-kali
Begitu juga dengan mereka punya isteri
Ada driver mai ambik setiap hari
Siap dengan bodyguard ke mana pergi
Mereka tak pernah rasa cengkaman inflasi
Dan mereka akan shopping di luar negeri
Tak main la kalau ke Kamdar atau Pasar Seni
Bawa beg besar-besar jenama LV atau Gucci
Naik flight first class bukan kelas ekonomi


Menteri kata tak boleh elak lagi
Kerajaan terpaksa menanggung rugi
Sebab tak tahan nak bagi subsidi
Suruh rakyat berjimat bawa kereta 600cc
Gila punya cadangan wahai pak menteri
Hang lah patut berjimat awal-awal lagi
Cuba hang bawa kereta hang sendiri

Hang cuba ikut Umar atau cara nabi
Kurangkan program majlis rasmi
Majlis makan malam makan roti cicah kari
Sedap jugak sehingga menjilat jari
Tak payah udang besar atau mutton beriyani
Kurangkan impot artis luar negeri
Tak yah panggil Al Jarraeu atau Mariah Kari
Kurangkan jalan-jalan luar negeri
Ikut Guan Eng naik flight kelas ekonomi
Kediaman rasmi guna perabut buatan sendiri
Tak payah impot tiles dan perabut dari Itali

You all buat dulu baru bagi tau rakyat
Jangan suruh rakyat berjimat cermat
Tapi hangpa perangai macam taukua sumbat
Pandai cakap tapi tak pernah buat
Perut mereka di kampung telah lama diikat
Makan ala-kadar paling mewah air sarbat
Janganlah buat perangai munafiq dan jahat
Allah di atas sentiasa monitor dan melihat

Wednesday, July 30, 2008

1.17 am

hurm..sok ade marathon
ak mls gile nak pegi
mmg r skang ni ak slalu joging ngan enna tiap petang
tp sok..pagi2 lg da kene lari
mls la plak
karnival sukan di kms..ntah laa
mcm2 acare ade
aku mnyumbang ke utk rumah sukan aku ni?
wakil chess je..itu pon dpt no 3..ok la tu
ade gak wakil..dr x mnyumbang ape2 kan...
nk ckp psl bju umah sukan
kreatif abih org yg design tu..tp ak tidak akan pakai bju yg cantik itu
jarang..tgn singkat..n tulih ape2 ntah..
aku penat2 balik dr umah..

nmpak ade t-shirt umah aku atas meja
dgn hepinye..aku bukak plastik bju tu
n geleng2..aku kutuk2 dlm hati
bile rumates smpai room..aku ngadu kat diorg
tp rupe2nye, diorg x phm ape2 pon
adoi..suci btol diorng kan..
lpas aku terangkan..huhu~~
ape2 laa..
go kuning, go kuning..oo yeah..oo yeah..
(cilok lagu umah merah skejap)

SUNFLOWER..lalalaa....~~


Monday, July 28, 2008

thanz teacher..

ptg td,ade assembly kat dewan baru..
brsama IB coordinator

mcm2 lg praturan yg dibuat..
antaranye..
ade prep tiap mlm..dr kul 9.30 mlm smpai 11 mlm..
ari ahad smpai rabu..kat wisma pelajar..
all IB students are compulsory..(juniors n seniors)...

x cukup ngan itu, tiap ptg ade consultation hours..ermm..pnatnye..

cmni,aku bkn la nak protes ape2 pon..cume..pd pndapat aku laa
just imagine..bape bnyk students kat wisma tu nnt..
mesti bising gile..x selesa la nak stdy..

aku ni jenis yg x leh duk diam atas meja stdy..even dlm bilik ni..
da mmg selesa da..internet dpt 24 hours..
leh baring2 time blaja..minum2..mkn2..rase free je nak stdy..
leh free hair..
dulu time skola aku slalu je skip prep mlm..
sbb..aku rase best duk bilik..x yah nak rimas2 ramai org kat kelas..
pakai tdung time blaja..adoi..cmne la nnt..mmg 1 jam stgah je..tp..waaa....


aku phm..sume yg cikgu wat utk kebaikan kami..thank you teacher..
i really appreciate it..aku pon nak jd ckgu nnt..
aku x nak gak students aku nakal2..
tp ak arap ckgu dpt paham kami..

sume org tahu ape yg patut dibuat..sume org nak fly..
x pe la..aku redha je la ngan rules sume ni..
cume aku takut x larat je nnt..
kdg2..aku stdy time aku rase time yg btol2 brkualiti..

erm..smoga aku n kwn2 1 batch ni..bley fly ngan jayanya......
AMIN....

Sunday, July 27, 2008

macam-macam



Pemimpin yang mana “standard”nya adalah terletak pada harta, maka, memanglah naik Proton Saga akan menyebabkan standardnya jatuh. Manakala jika pemimpin itu menaiki Mercedes, maka standardnya akan mengangkasa tinggi, walaupun dia seorang kaki rasuah, kaki tipu, kaki judi, kaki botol, kaki betina dan pelbagai jenis kaki busuk lainnya. Pemimpin mesti mempunyai penampilan yang mewah, barulah kepimpinannya akan dihormati, dilihat sebagai bergaya, berwibawa dan berkarisma! Biarpun sebenarnya rakyat disedut keringat dan peluh mereka (melalui cukai) habis-habisan bagi membiayai semua kemewahan yang dimiliki pemimpin.

Dalam perjuangan MB Terengganu untuk mendapatkan Mercedes idamannya ini, fail Pekeliling Perbendaharaan telah dibuka dan dipertontonkan kepada sekalian rakyat jelata, kononnya membenarkan pembelian tersebut. Menurut Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad yang menyelar tindakan kerajaan negeri Terengganu, beliau menjelaskan bahawa MB telah tersalah faham mengenai peruntukan Pekeliling tersebut. Menurutnya, kenderaan yang dimaksudkan oleh peruntukan tersebut hanyalah melibatkan kenderaan selain kereta.

Sejak seminggu lepas, begitulah drama tarik-tali yang diwayangkan di hadapan rakyat Malaysia di atas pentas politik untuk merebut sebuah kereta bernama Mercedes Benz. Duit rakyat yang dirampas bukan lagi menjadi isu, tetapi “kereta mewah” manakah yang perlu dimiliki pemimpin, itulah yang menjadi isu utamanya. Walhal isu yang sepatutnya di bawa oleh pemimpin adalah bagaimana untuk “menjaga” rakyat, ini tidak, para pemimpin membincangkan isu bagaimana nak “menjaga dan memuaskan nafsu aku”.

Inilah kekejian drama politik Kapitalisme yang sangat menyayat hati bagi orang-orang yang berfikir. Di sebalik kemewahan yang mewarnai kehidupan sang pemimpin, terpapar realiti kehidupan rakyat yang sangat daif dan penuh penderitaan. Segala kekayaan negara dibolot oleh para bangsawan (pemimpin) manakala rakyat di biar sengsara, bahkan diwayangkan pula kerakusan pemimpin tersebut merebut kemewahan ini di hadapan rakyat jelata. Para pemimpin ini sudah tidak segan silu menunjukkan aksi rakus dan gelojoh mereka melahap habuan dari keringat serta darah rakyat.

Masihkah rakyat mahu menyanjung mahupun berharap kepada para pemimpin seperti ini?

ntah laa..aku pon x paham laa...

MINYAK NAIK,KERETA NAIK 'CLASS'..

x gitu?????

anger..

Holding anger is a poison
It eats you from inside
We think that hating is a weapon
That attacks the person who harmed us
But hatred is a curved blade
And the harm we do
We do it to ourselves

Saturday, July 26, 2008

BYE...BYE...MARIAH CAREY


This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man, or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mamas, daddies, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky 'cause we will never say bye

As a child there were them times
I didn't get it but you kept me in line
I didn't know why you didn't show up sometimes
On Sunday mornings, and I missed you
But I'm glad we talked through
All them grown folk things
Separation brings
You never let me know it
You never let it show because
You loved me and obviously
There's so much more left to say
If you were with me today face to face

[Chorus:]
I never knew I could hurt like this
And everyday life goes on like
"I wish I could talk to you for awhile"
Miss you but I try not to cry
As time goes by
And soon as you reach a better place
Still I'd give the world to see your face
And I'm right here next to you
But it's like you're gone too soon
Now the hardest thing to do is say bye bye

(Bye Bye [3x])
Bye bye

And you never got the chance to see how good I've done
And you never got to see me back at number one
I wish that you were here to celebrate together
I wish that we could spend the holidays together

I remember when you used to tuck me in at night
With the Teddy Bear you gave to me that I held so tight
I thought you were so strong
You'd make it through whatever
It's so hard to accept the fact you're gone forever

[Chorus]

(bye bye bye bye bye bye [3x])
Bye bye

This is for my peoples who just lost somebody
Your best friend, your baby, your man, or your lady
Put your hand way up high
We will never say bye (no, no, no)
Mamas, daddies, sisters, brothers, friends and cousins
This is for my peoples who lost their grandmothers
Lift your head to the sky 'cause we will never say bye

Friday, July 25, 2008

sacrifice..

Sacrifice is a apart of life
It's suppose to be
It's not something to regret
It's something to aspire to

Sometimes when you sacrifice something precious,
You're not really losing it
You're just passing it to someone else...

Thursday, July 24, 2008

jalan2....

smlm ak n enna kuar lg..
kuar pi the store...
beli pencil case..
n mcm bese lg..pi karaoke kat tingkat atas...
4 lagu..
apek yg jage kat situ cam da knal kami dok slalu nynyi kat situ..
abih melalak..pi beli pizza hut..sbb tringin sgt..
lame x mkn...
yg geram tu..
dlm set kami order tu..sepatutnye,ade dpt air pepsi 2 tin..
tp org tu x letak pon..eeiiii...geram2...
td ade praktikal chem kat lab..adoi..sume bnde bau busuk laa
organic chem...x sukenye...
pastu klas ag..tp xde klas..sbb blok akademik x de elektrik..
hehe...
mkn awal kat ds...

Saturday, July 19, 2008

ingat lagi x??

budak2 yg lahir pd thn 8/90an mesti ingat
mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Adepemegang kat tgh2
tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni.

kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.

Friday, July 18, 2008

Klas yg BEST!!

Dlm klas aku, ade 14 students je..paling sket bil. students sume
4 klas yg laen..best..sume gurl..eyh..trtinggal lak mamat due org tu..
nasib korang laa..wlupon kami sket, tp aku hepi duk dlm klas tu..
nak wat ape2 pon best..x de ramai laki..9 drpd kami amik bio..
5 lg bdk2 fizik..yg bio,sume gurlz….

BT stand for biotech & tindikan..our class is the only
class which combine
the 2 course..5 of us are taking biotech(US) and the rest will
become a teacher(NW ZLND)..insyaallah..

Dari kiri, yg atas sekali,ikut pusingan jam:

Dibah, Auni, Qila, Wan, rose, Enna , Naillah, Husna, Yana, Farah, Cassie, Rab

Korang sume mmg best n cool sgt222..

Thanz for everything….

Jgn lose ctct sesama kite yer…..



Wednesday, July 16, 2008

Berakhirnya...........(hari bersejarah.....)

Hari ini..secara rasminya..
i had DELETE MY FRIENDSTER ACCOUNT...
yg aku ade sjak form 3 lagi..
aku pon x dpt pastikan sgt the reasons why i do that..
tp aku rase, ini lah antara sbbnya:

1-bnyk buang mase aku-cmni, kat bilik aku, alhamdulillah..ade kelebihan..dpt wireless..so,everytime aku bkk laptop..aku mesti nk tgk fs..bile da tgk, kdg2 smpai berjam2..tgk gmbr2 la,page org laen la..baca komen la..post komen itu ini..aku da malas laa

2-malas tgk bnde lagha-yg ni..cth mcm..baca testi2 kat page org..kdg2 leh wat gosip..makin bnyk ak taw psl org laen..mkin bnyk cite yg bkn2 wujud..lg 1, bkn sume bnde yg ak bc n tgk kat fs tu menyenangkan hati..kdg2 wujud perasaan x puas ati,trtanye2..dll...fed up..

tp kan..byk je reason aku spatutnye ade fs ni...
aku rase, korang sume pon leh taw sume tu..

bile da delete tu, ade gak membe2 cam mara,
trtanye2 nape ak wat sume tu..

xpe2..nnt da fly,insyaallah aku wat balik fs tu..
tp wat mase ni,biar dulu laa..


sbnrnya, aku wat kputusan tu brperingkat2..cmni..
mule2,aku mulekn dgn mndelete gmbr2 yg bnyk tu..
then, aku buang list friends yg aku rse x nak da..
then, ak da spend mase baca sume testi2 yg ade sjak aku ade fs..
then, aku da delete yg mane ak rase x ade pape sgt..pastu..

finally..aku wat kputusan utk tamatkn je akaun fs tu..
sdey tu mmg la ade..
sbb slame ni klu bukak email je akan ade email dr fs tu kan..
yg dpt testi la,msg la,friend request laa..tp x pe laa..
blog ni ade..ape2, aku ckp kat sini je..membe2 yg taw blog ni pon..
bley je ctct aku dr sini..


erm.....that`s all.....

harga manusia lebih MURAH drpd harga seekor ayam..

Artikel 1

Anggota tentera maut diserang sekumpulan lelaki

REMBAU: Seorang anggota tentera maut selepas diserang sekumpuan lelaki dengan senjata tajam di depan sebuah rumah di Taman Sedia Raja di sini, pagi ini.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Mizan Md Dom, berkata Pegawai Waran dua Mohd Zawahir Anwar, 36, sedang keluar dari keretanya apabila beliau diserang dengan senjata tajam oleh beberapa penyerang dalam kejadian pada kira-kira jam 4 pagi.

Beliau berkata polis yang tiba di tempat kejadian mendapati Mohd Zawahir sudah meninggal dunia dalam keadaan berlumuran darah, dan kesan luka di bahagian kepala, leher dan badan.

“Siasatan awal mendapati beliau bertugas di Institut Kejuruteraan Tentera Darat, Port Dickson. Setakat ini polis tidak menjumpai senjata yang digunakan,” katanya kepada pemberita di sini.

Katanya mayat Mohd Zawahir sudah dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban untuk dibedah siasat, dan kejadian diklasifiksikan sebagai kes bunuh yang disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Mizan berkata polis sudah menahan tiga orang bagi membantu siasatan, dan polis percaya kes itu akan dapat diselesaikan dengan pantas.Bernama


Artikel 2

Jurulatih institut askar ditemui mati

7 may 2008

REMBAU: Seorang jurulatih Institut Kejuruteraan Tentera Darat, Port Dickson ditemui mati berlumuran darah dengan beberapa kesan tikaman pada badan di halaman sebuah rumah di Taman Setia Raja, Pedas, dekat sini, dipercayai diserang sekumpulan lelaki, awal pagi semalam.

Mohamad Zawahir Anwar, 36, yang bertugas di Bahagian Sekolah Pertukangan Perantis dipercayai diserang pada jam 4 pagi oleh sekumpulan lelaki bersenjata tajam ketika berada di rumah seorang rakannya di taman berkenaan.

Serangan menyebabkan jurulatih berasal dari Rawang, Selangor dan menetap bersama isteri dan empat anaknya di Port Dickson itu luka parah pada badan akibat ditikam dan dilaporkan mati di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintendan Mizan Md Dom, berkata polis menerima panggilan kecemasan daripada orang awam memaklumkan seorang lelaki cedera parah di Taman Setia Raja dan apabila tiba polis menemui mayat terbaring berlumuran darah.

Katanya, polis yang terus melancarkan siasatan kemudian berjaya menahan beberapa suspek untuk soal siasat, tetapi tidak menjelaskan secara terperinci mengenai identiti serta jumlah sebenar mereka yang diberkas.

Artikel 3

Jurulatih dibunuh mungkin akibat cemburu

SEREMBAN: Polis tidak menolak kemungkinan kes pembunuhan seorang jurulatih di Institut Kejuruteraan Tentera Darat Bahagian Sekolah Pertukangan Perantis, Port Dickson bermotifkan cemburu dan dendam pihak tertentu.

Pemangku Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Zazali Hashim, berkata berdasarkan siasatan awal, kes itu dipercayai berpunca daripada cemburu.

“Setakat ini, seorang lelaki berusia 32 tahun ditahan bagi membantu siasatan dan kenyataan daripada tiga rakan mangsa yang menyaksikan pembunuhan itu juga sudah diambil,” katanya yang ditemui semalam.

Beliau berkata, senjata pembunuhan bagaimanapun masih belum ditemui tetapi berdasarkan kesan luka, ia dipercayai akibat pisau pemotong daging.

“Siasatan terperinci berhubung kes itu masih berjalan dan polis sedang berusaha mengenal pasti suspek yang terbabit dalam kejadian itu,” katanya.

Harian Metro semalam melaporkan dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi kelmarin, Mohamad Zawahir Anwar, 36, diserang sekumpulan lelaki di hadapan sebuah rumah di Taman Setia Raja, Rembau.

Mangsa yang dalam perjalanan pulang dari Kuala Lumpur bersama rakan iaitu dua wanita dan seorang lelaki diheret keluar dari kereta oleh sekumpulan lelaki sebaik berhenti di depan rumah terbabit.

Allahyarham Mohamad Zawahir terus dibelasah dan ditikam menyebabkan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian manakala tiga lagi rakannya tidak disentuh.

Mangsa dipercayai meninggal dunia akibat cedera parah di bahagian badan dengan beberapa kesan tikaman.


ULASAN drpd sy...
Sbnrnya, arwah yg telah disebut dlm ketiga-tiga artikel di atas merupakan sepupu saya..iaitu anak kpd mak long sy sebelah ayah..ketika aku sedang menghadiri kuliah,mama telah mengirimkan SMS..dan mengatakan bahawa abang long(panggilan arwah semasa hidup) telah meninggal dunia..namun, sbb kematian tidak dpt dipastikan..
petang itu, papa,mama & epi mengambil aku di klj dan kami terus menuju ke port dickson..

sesampainya di tanah perkuburan..kami sekeluarga tidak sempat menatap wajah arwah yg terakhir..kerana arwah telah telah selamat dikebumikan..tambahan pula, kami sesat dalam perjalanan menuju ke rumah arwah..ketika itu,mak teh(kakak ayah) menyapa kami..dia turut memberitahu bahawa kak diela(bini arwah) sedang mengandung 5 bulan..hati aku cukup sayu & tersentuh melihat anak-anak arwah(3 laki & 1 gurl)..meratapi kematian ayah mereka..aku masih ingat ketika kami sekeluarga(semua adik beradik ayah & sepupu2) telah berkumpul beramai2 bermain bowling di ampang point beberapa bulan sblum tragedi itu..pantasnya masa berlalu..tiba2 sahaja,aku mndgr berita ini..

ketika tahlil pd mlm trsebut,aku telah mndgr pelbagai cerita..namun, aku tidak berani hndak brtanya lebih2 pd mama & papa ttg apakah cerita di sebaliknya semua itu..aku juga tak berani berada brhampiran dgn anak2 arwah..krana mereka semua tidak dberitahu kenyataan sbnrnya..iaitu sbb kematian ayah mereka..sudah beberapa kali juga aku menitiskan air mata melihat mereka..bertanyakn sana sini ttg ayah mereka..muke yg blur ngan ape yg trjadi..balik2 skolah trus dpt tahu ttg.....hati aku agak tak tenteram ktika mmbaca yasin..krana org2 yg dtg agak bsing mengatakn itu & ini..

selama ini, aku hanya mmbaca surat khabar ttg kjadian bunuh yg kejam &ngeri..namun tidak aku sangka sama sekali, tragedi sdemikian akan berlaku dlm kluarga kami..
dlm perjalanan balik ke rumah, papa tidak habih2 menyatakan rasa kekesalan apa yg berlaku..kami skeluarga trtanya2 apa yg trjadi sbnrnya..motif?siapa??aku mengenali arwah merupakan seorg yg baik..sbg anak tunggal kpd mak long, sudah tentulah emaknya sgt sedih atas apa yg brlaku..

aku berharap, sesiapa yg brtanggungjawab atas prbuatan trsebut...kembalilah ke pangkal jalan..bertaubatlah..kasihanilah org yg teraniaya akibat prbuatan kamu trsebut..jgn biarkan rasa marah, dengki & perasaan2 negatif lain menguasai diri..
syaitan bertepuk tgn atas apa yg telah trjadi..
wallahualam...
al-fatihah buat arwah.........



Sunday, July 13, 2008

ucapkan SYUKUR kpd ALLAH s.w.t

ORANG KAYA ADALAH ORANG YANG SELALU BERSYUKUR DENGAN SEGALA ANUGERAH YANG ADA…

ORANG YANG MISKIN ADALAH ORANG YANG SELALU MERASA KURANG SEKALIPUN HARTANYA BERLIMPAH RUAH…

Saturday, July 12, 2008

sabtu yg boring....

smalam kan.....
aku, enna,qila as,qila bt,bella
pegi terminal 1..
jalan kaki je..nk jimat duit la katekan..
minyak da naek..huhu~~
smpai sane..nk tgk cite SEPI kat wayang..
tp hampeh..cite tu da xde...
then, ak, enna & bella pon decide nk tgk cite hellboy 2....
adoi......
masuk2 wayang..tgk2..tmpat kami tu
blakang bdk2 tu..huh!!~~
igt nak release tensen tgk wyg ari jumaat..
ade gak muke yg tensenkn ak ade kat situ..
1 row plak tu bdk2 klj kat situ..
mcm tutttt!!~~
haha..
papepon..njoy je..cite tu mmg best laa
cool sgt hero tu....
layan je aku cite cmtu....

Friday, July 11, 2008

HANGING BY A MOMENT

desperate for changing
starving for truth
closer to where I started
chasing after you

I'm falling even more in love with you
letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you
forgetting all I'm lacking
completely incomplete
I'll take your invitation
you take all of me now
I'm falling even more in love with you
letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
and I don't know what I'm diving into
just hanging by a moment here with you
there's nothing else to lose
there's nothing else to find
there's nothing in the world
that could change my mind
there is nothing else
there is nothing else
there is nothing else
desperate for changing
starving for truth
closer to where I started
chasing after you
I'm falling even more in love with you
letting go of all I've held onto
I'm standing here until you make me move
I'm hanging by a moment here with you

I'm living for the only thing I know
I'm running and not quite sure where to go
and I don't know what I'm diving into
just hanging by a moment here with you
just hanging by a moment
hanging by a moment
hanging by a moment
hanging by a moment here with you

cuak laa...

ari tu YM ngan ngan kak izzah...
bestnye die dpt 37 points..
igt lg time tahun lpas..
time die nak exam..aku bg die chocolate n wish her the best of luck 4 her exam..
cpatnye mase..
die ckp lg...
akak2 tindikan laen bnyk gak yg lpas point..
kak nana,kak ijan, kak ety..sume lpas........
bnyk gak die pesan kat ak..
die suh blaja rajin2..jgn mls2..
rose igt pesan akak...
thanz akak...
waaaaaa.........
takutnye.....
akak fzlin dpt 41 point...
terer la sume2 ni.......
ok2
kuatkan azam...
yakin bley dpt punye that damn 35 n above......
7+7+6+6+5+5.........plus extra 2 points...
hehe
bley ke....
insyaallah

Wednesday, July 9, 2008

mrsm srmban or klj mara sremban ni?konfius r..

td ade assembly kat dewan baru..
gilo r..
peraturan mrepek telah di buat..
cth:
1-outing kne due minggu sekali, boys & gurlz jgn harap dpt kuar sekali
for example, this week turn boys, next week turn 4 gurlz..
2-klu hari minggu, bleh kuar after 10 a.m.bcoz kne bersihkn asrama, gotong-royong,bla2..
3-x leh balik asrama sepanjng waktu persekolahan..sbb gate will be lock from 8.30 a.m to 1p.m
4-kne gune kad outing klu nak kuar masuk
5-utk yg boys, akan diadakn sportcheck rmbut every week
6-wajib pakai name tag

antara bnde laen yg telah diucapkan 'beliau':
menurutnya, year2 students have too much freedom b4 this..
(yeke?..mane ade laaa..klu nk compare, ngan kolej laen..arrgghh..bley pk sendiri laa..cam kne kurung duduk sini)

hey...we are not in high school anymore k...
plz dont add some more pressure on us..
cukup la yg kami sbg senior gurlz, kne sacrife 4 diz year..bilik da r x cukup,sempit..
blok 4 gurlz tnggal 1 je...
this college da le over population..
aiyaa...
jgn la nk wat bnde2 ridiculous kat sini..
skema laaa...
nnt klu pi overc msti kne culture shock(jeha kate bnde ni)

adoi..ntah laaa

ade org bg krtas ni kat asmaa..org tu trjumpe krtas ni atas lantai..huhu~~wateva...

Sunday, July 6, 2008

benci bile di tipu.....

hurm...
sape la yg kat dunie ni, rase hepi or suke bile kene tipu kan??
rase cam bangang je..tp..
x pe la..what goes around, comes around
ak x kesah sgt die ade due no..bnyk2 no pon xpe
tp,aku da tnye bnyk kali da b4 ni..
"ckp la btol2, klu ade no laen, btaw je,org x kesah"
but..hell..he said, "mane ade laa..xde duit pon nk reload bnyk2 no"
lawak kan...bnyk sgt bnde klaka lg bile igt
ari tu, die bwk due2 hp pegi kem r*****i..
dgn alasan charger hp rosak
mengencing abih r tu
mustahil ade due hp, tp ade 1 je no..
cam sial je...
haha
but now, i know the truth
thanz...coz mmbuktikan kaum adam mmg bile ckp
lidah x brtulang
thanz again
tahniah atas lakonan yg hebat
aku x peduli pon la ko nk ctct sape2
yg ak ralat
ur attitude
sgt mengecewakn
wlupon aku gelak2 time ckp kat phone td..
only god knows...
what i feel..i wonder
cmne ko leh idup ngan sume penipuan tu
mesti bnyk lg cerita rekaan ko kan..
between us, mmg x de pape
i know that
but the way u treat me before..
aku arap,klu bley pegi mase yg lpas
ak x knal ko
ak da nak buang sim card aku mase 1st time ko msg aku tu
ko send msg kat no ak, a few minutes b4 ak campak sim card tu
ko kwn yg baek
ak x nafikan
tp, prsahabatn yg x de kjujuran..aku x leh terime
kejujuran sgt penting dlm sesuatu hubungan
berkatalah benar, wlupon ianya pahit
always remember that
kesannya agak terok, bile org da x prcayakan kita lg
ntah laa...
ko wat la ape2 yg ko nak...
next week is ur befday
ak x taw nak wish or x
buat la ape2 ko rase hepi
wlupon ianya menyakitkn ati org
di sekeliling kamu..

Friday, July 4, 2008

balik umah...

YEAAA..
smpai gak umah yg BEST nie...
kuar kolej kul 2 lbey td..
ngan enna..naek teksi gi terminal 1..mkn kfc...
erm..
list things to do..

EE-must do~aiyaaa
IA bisnes-company unza
TOK essay-still blur nak pilih topic ape..
oral BI-naseb baek da bincang..
hafazan(ag)-hehe..takutnye kene mara ngan ustaz lg sbb x hafal surah cam sem lpas...adoi..
baca bio-ade test kot next week
Chem-9.3 & 9.4 punye latihan..(naseb baek x de lab report diz week,selamat...)

arap2 aku leh wat la sume ni...
bz r bdk IB..
tensen btol..
mls duk kat klj..
duk umah best..
wlupn skejap..tp brbaloi r dpt balik...
ok laa...
aku ni..
smpai2 je umah tros on9..
bkn ade sape2 nak msg pon......
huhu~~~

Thursday, July 3, 2008

penat....

Smlm, seperti biase bdk2 bio klas aku ade praktikal bio kat lab..then, tempoh utk exprmnt tu agak lame kan,so cikgu suh kitorng pegi mkn dulu & dtg semule pukul 3 nnt..then, dgn gembiranya kami yg bdk2 bio ni pegi mkn…

Tgh rehat2 kat bilik, yana came to my room & told me that she had misplaced her handphone..aiyaa~~…aku pon naek gelabah la jgk kot2 la her hp btol2 hilang..penat la jgk tolong die cari merate2 smpai 1 pjabat kat kms taw bout her..rupe2nye, die trtinggal kat lab computer..naseb baek x ilang btol2..adoi..

Pastu..

Observation for exprmnt bio plak, as usual mmg x prnah nak dpt data yg bagus utk wat lab report..hampeh btol…wat penat je tiap kali lab bio..

Ape lg ek..erm..ade gak bdk2 junior IB dtg bilik aku tgk2 buku ape yg patut diorg ade & dll..pesal la diorg amik IB..x phm btol..x yah r blaja kat sini..aku da naek pening tgk KMS yg over population ni..td DS x cukup makanan..smpai ade bdk2 ni ngamuk..a-level juniors plak pehal ramai sgt utk intake kali ni..isy..x selesa btol..ntah la..pengurusan mane yg lemah..aku pon x phm planning mara skang..ckp lebey2 kang kne banned plak..hurm……..

Td aku & enna kuar pegi the store..as usual jgk..kami gi karaoke release tensen..kah3..

4 lagu…lpas melalak sakan, beli brg2 sket..sbnrnye mls nk pegi,,tp x larat la ari2 duk tdo je ptg2..pnat sbnrnye..baru balik dari lab computer print nota2 bio & bisnes trus kuar the store lpas asar tu…

Sekian~