Monday, August 11, 2008

Sweet escape 08/08/08

Cantik kan tarikh ni?

kat dunia ni ade seribu satu macam peristiwa yg berlaku pada tarikh 8 ogos 2008 ni..maybe ade yg bernikah ari ni,ade baby baru lahir or ape2 la kejadian yg brlaku,sama ada buruk or baik…

Ari ni ari jumaat..my sweet best friend, ENNA da beli tiket bas balik ke pontian..but the problem is..tiket bas tu kul 12.30 tghari..kul 2.30ptg punye da abih..so, aku, LIYANA & ENNA pon decide nak kuar kolej awal2 laa..sbb kami nak teman enna naek teksi..risau la plak kwn kami tu naek teksi sorang2 pegi terminal 1.. Bnyk btol dugaan & halangannya.. mule2 smpai asrama..pintu asrama kunci..geramnye..kami mintak makcik guard tlg bukak pintu asrama, but she refused to do it..cmne nih?tibe2 nmpak our beloved pengarah kolej lalu..time tu bnyak gak bdk2 ni nk masuk asrama sbb nak amik brg2 n mcm2 lg la hal diorg nak masuk asrama ni.. Pastu,bile pintu blok hostel da dibuka je..kami redah n bawak purse & t-shirt laen…Enna call cab n suh tunggu kat gate A..die juz bawak 2 beg je.. satu utk laptop n 1 lg utk brg2 laen..bile teksi smpai,die pi masuk kat kawasn klj..alahai..cmne kami nak naek ni..tp kami ngan buat muka selamba trus naek n ckp kat driver taxi tu supaye bwk teksi laju2…

Huh!~~rase cam x caye je lpas smpai terminal 1..kami tukar baju CAS ngan bju yg kami bwk..rase cam budak2 skola yg ponteng skola jer..padahal da budak klj..adoi..
Seterusnya, pngembaraan kami tak abih kat situ..smpai je igt nk tgk wayang.. tapi wyg pon x bukak lg..haha..pusing2 trminal 1..tgk brg2…yana cari cooling pad & earphone utk laptop die..lpas beli brg2 tu, pegi beli tket wyang cite baru…the mummy:tomb of the dragon emperor..cite tu mmg best sgt2 laa



3 comments:

eM-BerG said...

best ker citer mummy tue?
x rasa best pon..
4 me laa kan...

Lync~ said...

u nie wut.. masa tarikh nie, it is a death notes for me and some of my frends...
I have to submit my 1st draft on that date, I have my mock interview, I have my IELTS sPeaking test on that day too... huhu...
2la... that's all..
but then, that week is a vey hectic week for me...
i've skipped thousands of lab reports because i have to focus on my Business IA,, huhu... that's all.. whatever it is, there is no such experience like IB!!! i hope, i'll survive then.. hehe...

alicia keys said...

to em-cite mummy tu best giler..
for me lah..

tp lynC-u noe what..IA business..
x start ape2 lg...l
ab rports kat kms x leh tangguh2 anta..kne tiap minggu..klu x, kne kejar ngan ckgu..
yeah..IB
waaaaaa!!~~~