Sunday, November 30, 2008

bombing di india

berikut merupakan antara perbualan aku n dayah kat YM smalam..
(dalam pic, kat tengah2 tu..)
seriously, aku windu korang bertiga nih..
last time jumpe kat mid valley tahun lpas..
dayah, aku arap keadaan kat sane sumenye terkawal ye..
semoga keadaan kat sane selamat..
amin~


alicia: ko kat ne ek sbnrnye
Hidayah Sulaiman: huhu
alicia: manipal?
alicia: banglore
Hidayah Sulaiman: nope
Hidayah Sulaiman: kat msu-ims
alicia: yeke..ok x ko skang?
Hidayah Sulaiman: ak ok
alicia: msu-ims tu kat area mane
Hidayah Sulaiman: tp ko taw kn pasal bombing tu??
alicia: tu la psl
Hidayah Sulaiman: msu-ims kat bangalore
alicia: ko ok x
Hidayah Sulaiman: manipal kat mangalore
Hidayah Sulaiman: ktorg tkut gak
alicia: npe diorg wat cmtu weyh
Hidayah Sulaiman: da la dy attack hosp gak
Hidayah Sulaiman: nta la
Hidayah Sulaiman: tp bangalore kene warning ak

Hidayah Sulaiman: *gak

Hidayah Sulaiman: sbb town bsr
alicia: uissyyy
Hidayah Sulaiman: dy ske attack town
alicia: msti bnyk parents tgh riso tu
alicia: ntah pape r diorg ni
Hidayah Sulaiman: tu la, pak lah da gtaw
Hidayah Sulaiman: kalo x reda gak bnde
ni
Hidayah Sulaiman: ktorg kat india seme kene blk msia
alicia: uikss
alicia: gile r
alicia: stakat ni
Hidayah Sulaiman: syez gle
alicia: ok lg kan
Hidayah Sulaiman: taw x dy ade amek hostage da dua ari
Hidayah Sulaiman: 200lbey
Hidayah Sulaiman: mostly foreigner

alicia: tu la psl
Hidayah Sulaiman: da 8org mati kat dlm bgnn tu
alicia: foreigner lak tu
alicia: isy2
Hidayah Sulaiman: dak2 ktorg y plan g tour seme cancel
Hidayah Sulaiman: taw x dwrg masuk mumbai tu by sea

Hidayah Sulaiman: 50 org j
Hidayah Sulaiman: pastu derg dvide 3 group

Hidayah Sulaiman: xd la rmai

Hidayah Sulaiman: tp seme y pro ny
Hidayah Sulaiman: bak kate prof ak

Hidayah Sulaiman: huhu

alicia: ape tujuan sbnr wat cmtu ek?
Hidayah Sulaiman: nta la
alicia: prof ko org india gak ke
Hidayah Sulaiman: tp pm india salahkan org muslim y dok kat smpadan india Hidayah Sulaiman: prof ak seme indian
alicia: hindu eyh?
Hidayah Sulaiman: ad kristian
Hidayah Sulaiman: taw x terrorist tu ckp

Hidayah Sulaiman: bombing kat mumbai tu is jz d beginning

Hidayah Sulaiman: huhu

alicia: mmg da gilos diorg ni
alicia: isyy..korang jg diri elok2 taw

Friday, November 28, 2008

sungguh aku tak paham...

Memang dah agak bersawang laman ini..
sebab agak dah lame aku tak menulis..
(6 hari je pon..hehe)..tapi dah terasa lamaa..
tak nak cakap pasal paper2 exam yg da lepas..biarkan saja..

Memang pada mulanya, aku nak tinggalkan page ni bersawang sampailah abih exam nanti..tetapi tidak boleh juga..sebab aku tidak paham mengenai suatu perkara ini..

Memang ketika musim exam ni, keupayaan berfikir akan digunakan sepenuhnya, untuk mengingati pelbagai fakta dan pelbagai input akan cuba dikeluarkan ketika exam berlangsung..maka, kelaparan itu perkara normal sbg manusia biasa, apabila tibanya malam atau petang2..

Memang aku tak paham, sejak aku masuk semester 3 kat KMS ni,
mengapa
sekarang ni apabila malam tiba,
kooperasi sudah tidak dibuka
seperti dulu??mengapa??

Memang banyak gak keburukan yg aku dapat rasakan bila koop ni tak dibuka..cthnye:kalau dulu, bile time lapar, dalam kul 10 mlm cmtu,
semacam satu kemestian untuk aku akan beli makanan spt choki2 (wajib..sbb aku suke), keropok ikan, keropok twisties, roti gardenia pelbagai jenis,
air susu coklat (fevret gak), air tin Nescafe (bg tak ngntuk time stay up) ,
air hundred plus n dll laa..bile time membeli-belah di koop tu,
duit aku takdela abih lebih drpd rm 2 pon..
tapi sekarang ni, kalau lapa lepas kul 8 mlm tu,
pilihan yang aku ade hanyalah nasi lemak, burger n laen2 menu kat cafĂ© tepi ds tu je..tolong laa..duit aku abih beli nasi lemak je hampir tiap malam (kecuali kalau DS masak ayam petang tu..)waa…gemoks la camni..
nasi lemak pon bukan murah..da naek smpai rm 2 plak tu..

Memang aku tak paham nape kooperasi tak dibuka dah..
aku ade dgr sbb juniors ni malas nak jage koop tu malam2..isyy22..
ape laa..time kitorang jadi junior dulu,
batch aku rajin je nak bukak koop tu tiap malam..
result diorg gempak2 gak tiap kali exam..result senior2 dulu yg jd ALK (ahli lembaga kooperasi) semua cemerlang je aku tgk…korang tak nak CAS hour ke??or CAS hour dah cukup smpai berlambak2??
or semua bz sgt nak study ke tiap mlm??
baru 1st sem..rilek laa…bukan tiap malam pon kene jage..
buat la giliran sesame korang…

Memang ade yg cakap.."ape yg susah sgt, beli la bekal siap2 time koop bukak petang2 tu utk bekalan pada waktu malamnye."
uissyyy..koop tutup kul 5 ptg..
time tu takde la tringin sgt or tak terase lapar plak..
tak pon, sementara nak tunggu malam smpai kul 10 mlm tu..
abih sume aku bedal bekalan2 tu b4 stay up malam2..aiyoo..


sume kawan2 aku pon pk bende yg same gak pasal bende ni..pelik aku tgk..
bilangan students kat KMS ni dah bertambah klu nak banding dgn tahun2 lepas, so secara logiknya mesti koop lagi untung kalau bukak malam2..

entah laaa..panjang plak aku bebel time2 nak exam ni..

p/s-duit dalam dompet tinggal rm 15 je..nak kene bertahan sampai jumaat depan…

p/s/s-thanz to someone..megi yg kamu masak n bagi aku rase smalam sgt sedap laa..siap ade kentang n telur lagi tu...
puas gak aku makan time prepare utk paper MATH malam tadi..
btw, ko da stat cuti kan ari ni...best r..hav a nice holiday ok..


Saturday, November 22, 2008

makan utk hidup or hidup utk makan?

list makanan yg aku tringin nak makan...

1.kenny rogers

2.spaghetti

3.pisang goreng panas

4.air durian belanda

5.kek chocolate indulgence

damn~
time aku nak exam n bukak bku...tahap kelaparan mnjadi2
ni yg aku malas nak stay up or bngun awal2 pagi stdy..
perut keriangan brbunyi2...

adoi..

p/s-dgn bangganya aku umumkan, purata jumlah duit aku reload utk hp pada setiap bulan sekarang ni hanyalah rm 2o... selebihnya aku abihkan utk mmbeli makanan spt roti canai, roti susu, roti tampal, coklat cadbury saiz besar(abihkan sorang2), susu dll..

one more thing

i love biology sooo much...
tapi skang..aku benci nak blaja topic 8 and 9 utk exam ni
pasal photosynthesis and plant science..arrgghh...
lain la klu topic 6.5 and 11.4 tu..
ngee...

again, i hate to read those topics..

enough of it..
enjoy diz cool n nice song..
pussy cat dolls..I HATE THIS PART


Friday, November 21, 2008

life is beautiful..




Hidup ini adalah bewarna-warni

yang terlakar pada kanvas, walaupun tidak cantik

tetapi mempunyai sejuta maksud...


Thursday, November 20, 2008

i love u


seriously

madly,

deeply,

truely,

i'm in love with u..



heloooooooo


jgn terkejut okkk.......


it is all about the beauty of MATH


aiyaaaaaaaa........


STAT and PROB


IA MATH is always in my heart n soul..

no doubt

-silence-


Tuesday, November 18, 2008

exam~


organic chemistry best...huaa33..


fokus lagi sket..


taraaaa~


jadual exam
start pada 27 november

p/s-IA math, bru siapkan 4 soalan drpd 7 soalan yang ade~
berusaha!~

Sunday, November 16, 2008

Homesweethome


Warning: post ini PANJANG, tidak perlu susah2 nak baca kerana tiada apa yg penting di dalamnya..jgn kata saya tidak warning dulu sebelum bace…

Sepanjang minggu ni, mrupakan minggu yg..
Paling mnguji kesabaran aku spanjang di KMS ini
Berita tentang yang itu, kini telah dpt diterima dgn tenang
Mungkin pada pndapat aku dan rakan, apa yang kami lakukan itu betul,
tetapi tidak pada sesetengah pihak..namun,
rasa kurang senang itu terbit jua tanpa dapat ditahan..
kadang kala agak terasa hati dgn apa yg telah dlakukan oleh insan yg kita hormati.mungkin ada hikmah di sebaliknya..
tidak mengapalah tentang yang itu..kami akan lakukan apa yg sepatutnya selepas ini..

terima kasih buat semua guru2 yg mengambil berat terhadap diri ini..
kalian sangat baik..aku sangat terharu dan hargai dgn sikap kalian..
agak malu juga, kerana telah menangis di khalayak ramai..
takpelah, selepas ini diharapkan perkara itu tidak berulang
dan aku akan berusaha agar tidak menumpahkan air mata di depan orang ramai lagi


minggu ini juga menjadi pengajaran buat aku supaya tidak menuturkan kata sesedap hati tanpa memikirkan perasaan orang lain..saya tahu kamu tidak bersalah, cuma apabila syaitan menusukkan jarumnya, mmbuatkan jiwa ini serba kacau dan terkeluarlah perkara2 yg tidak sepatutnya..
terlajak perahu boleh di undur..terlajak kata..hurmm..
seribu kemaafan ditujukan khas buat sahabat itu..
ya, kamu telah menerima kemaafan saya tempoh hari,
cuma, rasa menyesal itu wujud juga..minta maaf sekali lagi ya..
kamu sahabat yg sangat baik..kamu juga merupakan guru biology,
chemistry,math yg sgt baik kpd saye..

minggu ini juga IOC telah brlangsung..hari yg sama aku tahu tentang berita itu..sejam sebelum tibanya giliran aku utk rakaman IOC..aku tahu, IOC yg telah selesai itu tidaklah sebaik yg aku harapkan..sedikit gugup dan gelisah dgn apa yg terjadi…maafkan saya cikgu, kerana tidak dapat berbuat sehabis baik ketika itu..

pada hari jumaat , report G4 harus dihantar dan test BIO juga pada hari yang sama..
mula menaip report G4 seawal 5 pagi itu, dan syukur..dapat juga di print pd pukul 6.30pg..selepas itu, terus membaca topik2 utk test BIO yg akan diadakan pd pukul 2.30 ptg itu..selesai saja test BIO, terus bersiap2 pulang ke rumah..sorang2 menaiki teksi pada pukul 4.40 ptg..
sampai di rumah pada pukul 7.30mlm..


sebenarnya, aku mengharapkan hujung minggu ini, dapat dihabiskan di rumah sejak mndapat berita itu lagi..untuk mncari ketenangan di rumah di samping dapat menghabiskan masa bersama keluarga tersayang ..
memang bnyak kerja yg perlu disiapkan, dan oleh sebab itu, aku balik rumah untuk satu malam shaja..tambahan pula, banyak barang yg trtinggal di rumah pada minggu lepas, seperti baju, seluar, tudung dan paling penting ialah nota biology utk final exam nanti..
tetapi, kepulangan kali ini telah di salahertikan kerana
hendak mngambil yang “itu”.. mama pun mngatakan demikian..
tolong laa..weekends sebegini, memang tidak ramai yg pulang ke rumah.
oleh sebab itu aku nak lari jauh dari semua itu.walaupun seketika..
manalah aku taw, benda “itu” sampai pada waktu2 begini pula..
memang la excited dpt benda yg sedemikian, tetapi tidaklah semata2 aku nak balik sebab itu..

biarlah, ini yg kpulangan yg last, sebelum bermulanya final exam untuk SEM ni..
lagipun bila pulang, aku dapat makan yg sedap2 spt masakan mama tadi…
kan seronok dapat balik rumah..rasa agak beruntung juga kerana jarak antara seremban dan rawang tidaklah begitu jauh..bila menatap wajah2 mereka di rumah, terasa semangat yg sedia ada dapat dipulihkan semula..

aku tahu, post ini agak pnjang aku membebel..biarlah..dan post kali ini mungkin agak berbeza dgn yg sebelum2 ini..mungkin dari sudut struktur ayat atau apa-apalah..

final exam tinggal berapa hari saja lagi..ok..alicia telah dengar seruan untuk dia study..dan dia akan pergi jauh buat seketika…
oh ye..terima kasih buat sesiapa yg sudi baca hingga ke ayat2 terakhir ini
selamat tinggal
papai~

p/s-menaip post ini sambil mendengar lagu hattan..berjudul datang dan pergi
“suka dan duka, tinggal hanyalah kenangan,
datang dan pergi sesuka hati..menyusuk di jiwa ini
hingga di mana ianya akan berakhir…”
bla..bla..bla..~~..pegi dengar lgu tu sendiri..
huhu…

-off-

Thursday, November 13, 2008

kura-kura atau pura-pura


Who can tell me, where is the person at the back or next to this

tortoise rite now??



this is because i miss the person at the back or next to this tortoise already laaa..

once upon a time ago, the person at the back or next to this tortoise
always singgah this laman and drop a comment…

saya harap kamu tidak nakal2 dan sentiasa dalam
keadaan sihat sejahtera, tahu??

"i told myself i won't miss you,
but i remember..."

sound familiar isn't it??..

=)


Wednesday, November 12, 2008

no reason

jangan di sangka semua yang di ingini,
tiada sebab untuk dimiliki.
dunia tidak begitu...


p/s= gambar ni curi dr page seseorang..tataw die ingat lagi or tak,
yg die ade letak diz pic dlm facebook die.


i love u mama..

thank you mama..
i love you...
u are the best mum!!!

u are really good listener..
u are always there for me..
tadi, hampir 1 jam kite cakap kat tepon kan..
akak rase nak balik umah n peluk mama je..
akak ingat sume pesan mama...
akak da cakap kat enna gak tadi..
pasal ape yg kite borak...

yes, my mum read every single line
that i wrote in this blog
she also read others as well..

" hati itu tenteram dgn kebaikan dan gelisah terhadap kejahatan"


Monday, November 10, 2008

IOC

IOC= individual oral commentary

esok hingga khamis, bermulalah IOC utk budak2 IB di KMS
haiyaaa..sgt cuak maaa...
wa tak prepare sgt pon lagi..
my turn is tomorrow laaaaaa...

tadi takde kelas..pengerusi MARA dtg kolej ni..
utk penyampaian anugerah for those yg dpt 15 points utk bdk2 A-level
dan juga 45 points utk bdk2 ex-kmb
aku tak paham nape bnde tu wat kat klj yg burok ni..
tak pasal2 kami tak de kelas hari ni..
spnjang majlis tu, kami dok bace n revise cerpen cahaya langit
dan puisi2 terpilih usman awang sbnyak 14 buah sajak dan 1 pantun moden

habis majlis kul 12tgh..lunch..n duk bilik..tataw bile mase terlelap..
tgk2 da kul 3.20ptg..
shittoo...ade klas chemistry laaa today...aiyooooo...
siap2 n smpai kat LT3..(still mamai)
"klas ni panas laa, jom pi klas 316", kata pn khomah..
kami pon beredar begitu saje...
"hey, dah la datang lambat, tinggal kan pulak kerusi tu tak bersusun..",kata beliau lagi
kepada aku, smbil menepuk2 blakang aku...
(hilang sket mamai..)
(isyy..aku bnci kelas ptg2...rase cam nak pitam pi kelas panas2 ni)

balik saje dr kelas chemstry..pegi the store..
(15 minit utk ke sane brjalan kaki..)
mule2 tak nak pegi, tapi tak smpai hati plak biar qila pegi
lgpon aku nak beli contact lens punye solution
huaaa3..smpai2 je sane nak kuarkan duit, tgk2 kelip mesin tu tulih
::OUT OF SERVICE::
hissyyy..tak jd aku nk beli bnde tu
n juz beli air susu kotak je..sbb tringin sgt nk minum...
qila plak pi beli brg2 dlm list bdk2 yg tak nak ikut pegi the store
tapi mcm2 plak nak kirim..geram gak sket2..kami pon nk blaja utk IOC gak
takpe2..tak kesah pon..maybe laen kali, kamu plak tolong kami ye..

hurmm..
tgh dok tunggu waffle yg byk2 siap dimasak
(bnyk lak tu, bdk2 klas suke sgt mkn waffle, lame gak nk tnggu..)
ade seorg hamba Allah sudi belanje waffle..thanz eyh..
smpai due plak tu waffle coklat..heh~
ko trsilap ape ckp kat mkcik tu ckp smpai due...
haha..tibe2 rumate die pon mintak jugak dibelanje ais krim..huhu..
die bukan suke2 nak blanje la weyh..die ade janji nk blanje before ni
sbb aku ade tolong die..tp aku tataw prob die da setel blom..
aku tolong sekadar yg trmampu...

erm..k laa..
nak mkn waffle ni..
lapaa...
DS mkn daging a.k.a lemak


p/s=aku da tgk cite budak kelantan the movie smalam..cite tu tak best lngsung..hampeh!!jalan cerite ntah pape..pelakon sume aku tak kenal..cite tu takde motif dan sgt merepek..
i hate to watch it..!!
perempuan bukan barang mainan ok~

Sunday, November 9, 2008

khas buat linda



congratz linda~
akak bangga ngan kamu krana telah berjaya dpt grad ngn cmerlang
anugerah kelas pertama..
dalam 6 smester tu, 1 sem je kamu tak lpas 3.5 n above
smalam..
melihat kamu di pentas itu..
tringat zmn skola akak dlu..
lpas ni, kamu akan tempuh upper form pula
akak arap kamu dpt kekalkan kecemerlangan kamu ye
semoga trcapai segala impian kamu
n tabah mnghadapi ari2 mndatang...
akak sntiase ade utk kamu..
i love u sooo much...


bersama papa dgn mama


bersama epi ngan kak nina

bersama rakan2..

di skrin terpampang gmbr kamu..
(akak curi2 masuk dewan ngan epi)


brsiap-siap mngemas utk pulang ke rumah

sekitar dalam kwasan asrama

posing terakhir, sbelum brtolak balik

selamat tinggal mrsm kuala klawang

amal islami

tempat: wad kanak-kanak hospital tuanku jaafar, seremban, ngeri 9
masa: 10pg-12 tgh
tarikh: 6 november 2008
aktiviti: melawat dan memberi cenderahati kpd pesakit2
jumlah yg terlibat: 13 orang dan 1 org guru pengiring
tema kaler: purple ( gurls je)

perkara2 laen:
>sila tepati masa apabila mnghadiri ape2 aktvti
>jgn pentingkan diri sendiri, wlupun awak tu hebat n pndai dlm klas, sila bg kerjasama
>ade yg da lame tak pegi hospital
>kerje sbg doc adalah tidak mnyeronokkan, sntiase brdepan ngn org sakit
>kerja suka rela adalah mnyeronokkan
>kite mesti mnghargai nikmat kesihatan yg diberikan oleh tuhan
>pmberian yg ikhlas, wlupon sedikit adalah amat bermakna


sebelum bertolak, di depan KOOP

wajah2 keriangan kanak2 ribena(purplish), semasa perjalanan pergi

husna, pengarah projek

sesi taklimat, sebelum lawatan bermula

sbelum bermula tugas, makan2 dulu..

cenderahati yg akan diberi kpd penghuni2 wad



kanak2 riang menerima buku warna dan pernsel warna



perjalanan pulang ke klj...
penat..tetapi gembira dan seronok dpt berbakti..

Friday, November 7, 2008

bilik consultation

now, me and enna at consultation room..
eating cakes that we bought from allson klana in the evening
during riadah time..but instead jogging..
we went straight to buy those cakes and muffins...
muahahaa..
(kan ade less 50% and 15 % utk sume jenis cakes n muffins kat allson tu, after 6 pm..)

sebelum

selepas


enna baru download skype..n YM version 9 jugak
baru add enna kat skype td..so, skang ade la 4 org dlm list skype tu
enna ajak dwnload YM 9..x mo laaa
da 4 kali b4 ni dwnload bnde tu
asyik hang je klu time chat tu...

lately, wireless koop tak dpt sgt da kat bilik tu.
ntah nape cmtu..so, x dpt on9 dlm blik da..huk2..

ok laa..sok program amal islami klas kami
arap2 sume brjln lancar..
lpas tu balik umah nnt..
yeaaaaaaaaaaa

p/s=IA math type II suda smpai......aisyyyyyy.......

Wednesday, November 5, 2008

amal islami dan tesco

me= pkcik jamal, bley tak ptg ni pkcik anta kami pegi tesco?..ade brg2 kne beli laa..sy da mntk permission time rehat td, tp x de org kat pjabat td yg sy nk tnye lpas tu, lulus or tak van ptg ni..

pkcik jamal= ni rose eyh?..ok2..bley2..kul 5 ptg tnggu kat gate B ok..

aku bndahari, AJK pngnkutan..dan smalam..
jd bidan terjun utk AJK hadiah pulaa...
adoi..mngapa bgitu..kerana rakan2 semua yg laen letih..
tidak mngapa la..krana yana AJK hadiah..kne teman kan die laa..
AJK hadiah yg laen sume ade hal..
laen kali jgn bgitu ya rakan-rakan sekalian..

berdua ngan yana je pi tesco smalam

yana=ko prnh pegi ke tesco srmbn?

me=mane prnah..jusco pon due kali je, itu pon ngan fmly..

yana=laa..yeke..takpe laa..kite cari je la ape2 yg sesuai utk bdk2 kat hospital itu nnt..

(iye..program amal islami klas BT31 yg trtangguh sekian lame..)
aissssyyyy...

sesampainya di TESCO seremban..

me n yana=uisyy..beso gak ek kat sini..
kami rambang mate..
hak2...

pndek cite..

pusing 1 tesco...survey harga n brg2 yg seswai.....

kami brdua riangsemasa mmbeli-belah
smpat juge menjamu mate mlihat brg2 yg ade......
yg klaka tu, lpas kami da pilih2 brg.....
kne letak dlm troli kan..
tapi sebelum bayar tu..nak jalan2 dulu..
so, utk elak kan drpd brg2 dlm troli kami di ganggu semasa kami tiada
krana ke tmpt laen spt solat n mkn2 di mcD dll...
ade care trtentu yg kami da buat dgn troli tu..
muahaha.....


sebelum


selepas


hahaha..brbagai2 jenis timbunan brg2 laen diletakkan di atasnye..
megi 1 kotak, mihun, tupperware..dll..
utk elak org laen trtarik melihat brg di dlmnya..



syyyy..rahsiaaa...
(tinggalkan troli, dpt pi jalan2 ngan bebas n gmbira)



brg2 yg di beli sume brjumlah= RM 226.32
brg yg dibeli adalah utk kanak2 sebanyak 50 org
di wad sakit di hospital nnt
antare brg yg dibeli..
buke cerite brgmbr or bku mewarna=5o buah
kaler pensel=50 kotak
dan sebagainya..(jajan, sumi, kropok..)


letak kamera hp di sudut tertentu, n set timer kamera tu..
hak3...


aku n yana tak lepas peluang gak utk beli sket2 brg..
smpai di kolej pada pukul 8.40 mlm cmtu........


Tuesday, November 4, 2008

no reason

yeaaaaaaaaaaaaa...
suda lpas TOK oral siang td
aku rase..
aku n enna da wat yg trbaek..
juz tnggu je la rsult
n ape kate pak lan
samada kami kne repeat or tak..
muahaha..........

(gmbr2 di bawah tiada kaitan ngan TOK)

aisyyy..sgt lapaaa..mane satu nj mkn dulu eyh..
megi kari..best2...
coklat cadbury is my fevret..dpt abihkan saiz yg besar ni dlm sekelip mate je..
pastu, bising brat badan naek..huaaa3..
asam jambu tu, mama belikan time pegi the store tempoh hari


yeaaa...kul 3 pagi td, berjaya gak print IA buss..1st draft..
ntah la kne reject ke tak ngan ckgu nnt.. arap2 tak..
da brtungkus lumus buat nih..aissyyy..


ari tu dpt pegang gak krtas sijil diploma akak2 yg tumpang tdo tempoh ari..huaa3..
i love IB..i love IB.. sy suke IB.. sy syg IB.. IB is my life..IB no life.. is it true?? ngeee~~


erm2...gmbr sikat..waaaaaaa2...i had a haircut yesterday..
aizan yg tlg potongkan kat dlm blik ni..agak sdey juge time da potong..
tp klu pnjng, sgt rimas...adoi..lpas ni tak nak potong da..

huk2..ni coklat yg kak izzah bg dulu2..tibe2 trjumpe dlm hp..x perasan lak..
gmbr ni da lame ade dlm hp..rose abihkn dlm sminggu kak, coklat ni..
sape2 yg dtg blik ni pon rose bg diorg gak.. heh~

time weekend, rumate n sabrina pi knduri kawin, depa bwk balik bnde2 cute ni bg aku..
tapi yg plg best bwk balik mknan dr knduri..sdap2..thanz my dear friends yg igt kat ak yg klaparan kat blik..

pencil case yg baru di beli ngan enna ari tu..rm 2 je..haha..
choki choki mesti ade dlm pencil case...
semacam satu kemestian utk mkn choki choki..

sekian..

Saturday, November 1, 2008

sweet 19~

my special day.. tak kan i am not writing anything bout it rite?
during that night, i feel so tired..
and had fall sleep soooo early..
even during i read all those birthday wish msg kat hp
at 12 am..i really 'mamai' at that time..
then during 'mamai2' tu..
lmpu bilik tibe2 ditutup..
ade due lmbaga yg agak ganas n kasar..
telah mnyelubung muke ak ngn selimut..
hmpir tidak bley brnafas juge ketike itu..
so,diorg pakse aku bngun n ikut diorg pegi mne ntah
msti la ak yg tgh mamai ni, x nak bngun..
juz nak dduk je atas katil
(oo..diorg nk smbut bfday aku ni, so wat pe nk bngun,
dduk je la, mls nk bngun..eh2..mne org laen x dtg2 pon)
haha...
tp due lmbaga itu tarik2 jgk aku..aisyy.
lmpu koridor pon dtutup juge..
aku telah dbawa ke suatu tmpt..(still mamai)

taraaaaaa~~~

hepi befday to u..
hepi bfday to u....
lalalalala~
~

huaaaa...terharu sgt ngn klasmate
plus rumate, hanisah, bella

ade waffle, air sirap, aiskrim..
(x ade pics sbb time tu kne kidnap,
x pkai spek, xbwk hp..sehelai spinggang)

pastu diorg angkat sume tu n bwk ke blik aku..
mkn rmai2..gelak2..hepi2...yeaaaa

thanz sume atas korang punye wish..
kat YM..lyn n mimie wish kat situ..
igt nak on9 ngan A.J..die trtdo plak..huk2..

ok..bwh ni some pics yg smpat di ambil..


time kat blik, smpat amik gmbr waffle ni je..huhu..bnyk yg diorg beli..
tak abih pon..mkn waffle ngn ais krim..sdap2..air sirap buatan tgn enna pon sdap gak..

caayaang rumate..diorg bg jam tgn..azhani bg coklat..enna bg kad n beg kcik..

bfday card from enna

yeaaaa~ptg tu my parents dtg..hepinyer dpt jumpe mereka..
thanz taw mama, papa n epi..sbb snggup dtg lawat akak..
cam biase, pegi skola adik..linda..rindunye akak kat kamu...
mama bwk mee udang...n kek coklat yg sgt sdap..lame x mkn kek coklat..


kat skola linda..(next week, akak try dtg for ur graduasi k..)

lpas mkn2 sume..blik smule ke sremban..singgah the store b4 blik klj..
beli brg2 sket..bile smpai pagar klj..ade nmpk due hmba allah yg sgt dknali sdang tnggu mcD..adoi.. npe dlm bnyk2 mnusia trsmpak ngn mereka juge..

soalan dr mreka, "nape mak ko dtg mlm2 ni"

ak jwb "sbb befday laa"

"befday sape?"

itu pon nk tnye lg..tak kan befday jiran aku lak
..smpai mak ak nk dtg ari ni..ape laa..
trpk gak nk bg depa rase sket kek tu.tp takpe la
aku rase kwn2 di hostel aku yg klaparan
lbey memrlukannya brbnding mreka..

smpai dibilik..trase amat penat skali..
perasaan gembira+trharu+suke+sdey+geram+kcewa
sume ade brcampur baur..aku tidak pasti mngapa
mngkin sdar apabila umur mningkat..bnyk bnde yg
prlu dipikirkan..atau juge harus dilupakan..
mmbelek hp..tnggal bape jam je lg..
maxis ade bg calling2 free smpena befday..
bley call sume no maxis dlm tmpoh 24 jam itu scara prcume..
ade try juge call mmbe lame..die tidak angkat pule
tidak mngapa la..mngkin sdang bz..
juz gune utk cll my besfwen, fadzlin(kat KMB) pd ptg tu.
mcm bese la..bile bdk2 IB brbicara..
topik yg x lepas..EE, IA, tok essay..huaa3..
n clling2 free itu juge telah dgunakn oleh yana
utk call tut2..huhu~

huh.ktika pnat2 itu ade plak insan yg mntk tlg aku
utk smpaikn ais krim sundae mcD kpd sorang gurl yg die telah sakitkn atinye..
nak tak nak..aku yg sdang sgt x larat bngun juge pegi amik..
ak pnggil gurl itu utk dtg ke blik ak
utk same2 mkn kek n mee udang..enna turut same ade di blik..
tibe2 air mate deras mngalir laju..
aku pon tak pasti mngapa..
mungkin pnat..n ade juge sdikit perasan yg..ntah laa
tp yg pasti enna sgt memahami aku..
die paham knape ak brkelakuan sdemikian
aku terangkan juge sdikit2 pd mreka..

ntah laa..

31 st october is a last day for october
(tibe2 tringat lagu awie.tragedi october..huhu..)
yeahh..
today is really a long day for me...
and yet, too many memories come to my mind on this special day...
the good and bad..
time is running so fast..and sometime we juz not realise bout it
and, we are left behind


a big thank you to all my friends..
u rock my world, babes..
and i'm saying sorry also
to anybody..if i hurt u..
people make mistake..and sometime i'm not realise bout it
sometime, i wish i can go back to my old times
if only i can turn back the time
if only i can fix it all..
if only i am not ruin it..

today is my befday..i am very glad bout it
thank God..4 giving me a chance to breath until today


craps..this is only a craps..
yeah..i think i should stop now
i dont know why i write so long here..
this post da sgt sgt pjg da..
n i know, that nobody is going to read it all
but nevermind..
thanz for all who are willing to read it all..

yeah..i need my sleep rite now..
bye2

p/s-mlm ni tdo ngan kek ni, sbb tkut kne hurung dgn semut klu letak atas meja atau lntai..haha..