Wednesday, November 5, 2008

amal islami dan tesco

me= pkcik jamal, bley tak ptg ni pkcik anta kami pegi tesco?..ade brg2 kne beli laa..sy da mntk permission time rehat td, tp x de org kat pjabat td yg sy nk tnye lpas tu, lulus or tak van ptg ni..

pkcik jamal= ni rose eyh?..ok2..bley2..kul 5 ptg tnggu kat gate B ok..

aku bndahari, AJK pngnkutan..dan smalam..
jd bidan terjun utk AJK hadiah pulaa...
adoi..mngapa bgitu..kerana rakan2 semua yg laen letih..
tidak mngapa la..krana yana AJK hadiah..kne teman kan die laa..
AJK hadiah yg laen sume ade hal..
laen kali jgn bgitu ya rakan-rakan sekalian..

berdua ngan yana je pi tesco smalam

yana=ko prnh pegi ke tesco srmbn?

me=mane prnah..jusco pon due kali je, itu pon ngan fmly..

yana=laa..yeke..takpe laa..kite cari je la ape2 yg sesuai utk bdk2 kat hospital itu nnt..

(iye..program amal islami klas BT31 yg trtangguh sekian lame..)
aissssyyyy...

sesampainya di TESCO seremban..

me n yana=uisyy..beso gak ek kat sini..
kami rambang mate..
hak2...

pndek cite..

pusing 1 tesco...survey harga n brg2 yg seswai.....

kami brdua riangsemasa mmbeli-belah
smpat juge menjamu mate mlihat brg2 yg ade......
yg klaka tu, lpas kami da pilih2 brg.....
kne letak dlm troli kan..
tapi sebelum bayar tu..nak jalan2 dulu..
so, utk elak kan drpd brg2 dlm troli kami di ganggu semasa kami tiada
krana ke tmpt laen spt solat n mkn2 di mcD dll...
ade care trtentu yg kami da buat dgn troli tu..
muahaha.....


sebelum


selepas


hahaha..brbagai2 jenis timbunan brg2 laen diletakkan di atasnye..
megi 1 kotak, mihun, tupperware..dll..
utk elak org laen trtarik melihat brg di dlmnya..



syyyy..rahsiaaa...
(tinggalkan troli, dpt pi jalan2 ngan bebas n gmbira)



brg2 yg di beli sume brjumlah= RM 226.32
brg yg dibeli adalah utk kanak2 sebanyak 50 org
di wad sakit di hospital nnt
antare brg yg dibeli..
buke cerite brgmbr or bku mewarna=5o buah
kaler pensel=50 kotak
dan sebagainya..(jajan, sumi, kropok..)


letak kamera hp di sudut tertentu, n set timer kamera tu..
hak3...


aku n yana tak lepas peluang gak utk beli sket2 brg..
smpai di kolej pada pukul 8.40 mlm cmtu........


No comments: