Monday, November 10, 2008

IOC

IOC= individual oral commentary

esok hingga khamis, bermulalah IOC utk budak2 IB di KMS
haiyaaa..sgt cuak maaa...
wa tak prepare sgt pon lagi..
my turn is tomorrow laaaaaa...

tadi takde kelas..pengerusi MARA dtg kolej ni..
utk penyampaian anugerah for those yg dpt 15 points utk bdk2 A-level
dan juga 45 points utk bdk2 ex-kmb
aku tak paham nape bnde tu wat kat klj yg burok ni..
tak pasal2 kami tak de kelas hari ni..
spnjang majlis tu, kami dok bace n revise cerpen cahaya langit
dan puisi2 terpilih usman awang sbnyak 14 buah sajak dan 1 pantun moden

habis majlis kul 12tgh..lunch..n duk bilik..tataw bile mase terlelap..
tgk2 da kul 3.20ptg..
shittoo...ade klas chemistry laaa today...aiyooooo...
siap2 n smpai kat LT3..(still mamai)
"klas ni panas laa, jom pi klas 316", kata pn khomah..
kami pon beredar begitu saje...
"hey, dah la datang lambat, tinggal kan pulak kerusi tu tak bersusun..",kata beliau lagi
kepada aku, smbil menepuk2 blakang aku...
(hilang sket mamai..)
(isyy..aku bnci kelas ptg2...rase cam nak pitam pi kelas panas2 ni)

balik saje dr kelas chemstry..pegi the store..
(15 minit utk ke sane brjalan kaki..)
mule2 tak nak pegi, tapi tak smpai hati plak biar qila pegi
lgpon aku nak beli contact lens punye solution
huaaa3..smpai2 je sane nak kuarkan duit, tgk2 kelip mesin tu tulih
::OUT OF SERVICE::
hissyyy..tak jd aku nk beli bnde tu
n juz beli air susu kotak je..sbb tringin sgt nk minum...
qila plak pi beli brg2 dlm list bdk2 yg tak nak ikut pegi the store
tapi mcm2 plak nak kirim..geram gak sket2..kami pon nk blaja utk IOC gak
takpe2..tak kesah pon..maybe laen kali, kamu plak tolong kami ye..

hurmm..
tgh dok tunggu waffle yg byk2 siap dimasak
(bnyk lak tu, bdk2 klas suke sgt mkn waffle, lame gak nk tnggu..)
ade seorg hamba Allah sudi belanje waffle..thanz eyh..
smpai due plak tu waffle coklat..heh~
ko trsilap ape ckp kat mkcik tu ckp smpai due...
haha..tibe2 rumate die pon mintak jugak dibelanje ais krim..huhu..
die bukan suke2 nak blanje la weyh..die ade janji nk blanje before ni
sbb aku ade tolong die..tp aku tataw prob die da setel blom..
aku tolong sekadar yg trmampu...

erm..k laa..
nak mkn waffle ni..
lapaa...
DS mkn daging a.k.a lemak


p/s=aku da tgk cite budak kelantan the movie smalam..cite tu tak best lngsung..hampeh!!jalan cerite ntah pape..pelakon sume aku tak kenal..cite tu takde motif dan sgt merepek..
i hate to watch it..!!
perempuan bukan barang mainan ok~

2 comments:

lala said...

sedap wfle tuh...

alicia keys said...

hehe..waffle mmg sedap
tambah2 plak klu free