Tuesday, December 30, 2008

Tagged by emosah and adik fieqa.


Heh~

Due2 org ni telah tagged aku dgn list bende yg same..

So..kire 2 in 1 la ek…

sory ye dik fieqa, sbb akak lmbat jwb..sebab segan laa..


1.How old are you?
19 tahun 2 bulan..


2. Are you single?
it is complicated..ahakz..

3. In what age do you think you’ll get married?
mama bg greenlight mase umo 25 tahun..

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
alalala~~

5. If not, who do you want to marry
erm..erm..ngan nishikido ryo..x knal?

pi search kat wikipedia or google..haha...

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
huk2..beach wedding leh ke??bestnye dpt tgk laut yg sgt mendamaikan..

7. Your ideal motif?

ape ek..klu bley nak penuh ngan bunge2 hidup..

n semestinye red n white rose yg sgt bnyk..


8. Where do you plan to go on a honeymoon?
kat laguna beach bley??

haha..takde la..nak kat tepi pantai yg cantik...


9. How many guests do you think you’ll invite?
klu bleh, msti la nak invite sume relatives, kengkawan..


10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
mesti la yg grand2 kan..haha..takde la..simple2 sudah..

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own??
entahlah..tgk la keadaan..

12. How many layers of cake do you want to have?
3 layer..


13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
nak kat palace of the golden horses hotel tu..hahaha..melampau btul tu..

x de r..kat umah je la..

14. When do you want to get married, evening or morning?
malam bley x?..heh~

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
due2 leh?

16. Do you like a grand entrance for your groom?
yup2..of course..

18. Name the song/tune you’d like played at your wedding???
I will always love you by whitney Houston..

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?
light one laa..tak nak la solemn ceremony..

21. What age do you want to get married?
eeeiiii..da jwb td..pegi tgk no 3 td..

22. Describe your ideal husband/wife
baik..tough(takde r..maen2 je ni..)..penyayang...beriman..erm..

yg bley bimbing aku r..

23. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
fine dining..

24. champagne or red wine?
air sarsi..hahahahaha..

25. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
days after wedding la..sbb dah penat urus2kn hal kawen..=P

26. Money or household item?
saye mahu due2…

27. Who will pay for the bills?
hubby je laa..

Heh…x la..mesti la due2 pihak..

28. Are you ready for married life?
24%...kah3..

.
30. Will u always be true to your wife/husband?

Mestilah..ape la soklan ni..

31. How many kids do u like?
erkkss…4 kot….

32. A new house for a newly wed or an old one?
mesti la nk yg baru…

33. Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?

I prefer silver..eh2..gold pon cam best..hahaha…tp diamond lg best..

tamak btol..


34. What kind of cuisine would u like for ur wedding?
erm..makanan org melayu biase hidang time knduri kawin laa..

tak kan nak la western food or indian food plaks...haha..


35. Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
haha..due2..takde r..tak yah record pon takpe laaa…

36. Whose wedding plans would you like to know next??? Choose 5 person.
shafa

Asmaa

Zue

………

………


p/s-tak suke jawab tag ni..sbb cm byk berangan jek..

lg 1, no 29 mmg xde..emosah tak letak pon no 29..



new year..new.......

haha..

bese r..klu new year..masing2 ade azam itu n ini kan
tp tak nak la ckp pasal aku nyer azam..sbb yg lpas2 pon mmg tak lepas..
adoi2.. segan nak list kat sini..
tp bese laa..sem 4..final sem..sume org nk wat yg trbaek..

tadi, mase akak kedai rambut tu keringkan rmbut aku yg lpas shampoo tu..
( td rambut kene shampoo due kali..b4 n after kerintingkan rmbut..
akak tu urut2 kpale..rase agak best la jugak)

akak tu cakap..

"pelik akak tgk manusia ni, yg rambut lurus nak kerinting,
yg kerinting, nak wat rebonding lak.."

aku senyap je..sbb time tu ngantuk sgt..mane taknye..
aku duk dalam 2 jam stengah kat kdai tu..
tp dalam hati aku berkate2 jugak laa..

"biase r tu..manusia mane prnah puas ngan ape yg die ade..
yg gelap beli krim pencerah kulit, yg cerah pegi berjemur nk gelap.
yg kurus minum susu yg bg kasi tmbah berat bdn
(klu x cukup BMI, x leh fly lak nnt-ooppss..jgn terase insan2 tertentu itu),
yg berisi plak bising nak diet nak kuruskan badan itu ini"

dunia oh dunia..

p/s : new year, new hair..

p/s/s-hope u suke vdeo tu eyh..haha..segan2..lg 1,amboi2..wat euro trip plak die..smpai ponteng2 klas plaks sbb nak gi jalan2..isy2..jgn notty2 time travel tu..pastu tak nak ngaku lak tu ade view my blog time kat german..huhu~~


=)

Saturday, December 27, 2008

family day..

tempat: hotel glory beach resort, port dickson
masa: 24 dis-25 dis 2008


silalah lihat slideshow di bawah ini..
keriangan kanak2 ribena semua org terserlah..




sebenarnya, family day ni dah lame rancang nak buat....
tapi biasala masing2 busy..last time buat mase aku drjah 6 dulu..
kat port dickson gak..kat apartmen yg tepi laut jugak...
time tu arwah abg long (klik sini) yg organizekan...
abg long prnah amanatkan kat kaklong utk buat bnde ni lg klu die dah takde..
so, yg kali ni, kak long selaku ketua n kak isha n aku n cousins yg laen,
sbg cucu2 nenek turut mmbantu ape2 yg patut la..
aku sgt hepi bile program ni berjaya dgn jayanya...
walaupun ade kekurangan sket2..terima kasih atas semua yg turut trlibat menjayakannya..pak usu yg bawak kami pegi tesco utk beli brg2 n sabar melayan anak2 buah die yg bnyk kerenah..n juge pada makteh yg masakkan juadah2 yg sedap utk kami semua..nasi ayam, nasi lemak..mmg class gitu..
pada makngah, pak andak, uncle yg menaja hadiah2 yg ade..n kpd semua laa.

semua org sgt sporting laa..tu yg best bangat tu..ok la..meh aku cerita sket secara ringkasnya ape yg kami buat kat sana..

oh ye..kami turut disuruh memakai warna baju yg telah ditetapkan mengikut family masing2..haha..saje2 je wat mcm tu kasi colourful sket..
lagi satu, thanz to abg bad (from purplish fmly-pls refer to pics below)) sbb tolong amik gmbr2 kami kat sane gune camera DSLR die tu..huhu..

24 dis-kami bertolak n berkumpul di sana..aku n adik naek ngan pak usu punye kete coz papa balik keje lambat..kami n cousins yg laen kn nak mandi swimming pool..haha..ok..mlm tu ade BBQ n tahlil ringkas..ade jugak yg buat BBQ kat tepi pantai tu..tp kami je yg malay..depa yg laen sume dok sambut krismas..siap ade bunge api lg tu..bile dah abih mkn BBQ, (of course aku mmg yg kuat mkn..haha)...mak ngah masak steamboat plaks..sdap2..sambil2 tu kami maen kotak beracun..mcm2 r denda yg setiap wakil famly kene buat..

25 dis-ok.bermula kul 7 am, ade senamrobik, menari poco2..pastu sarapan.. acara sukaneka utk bdk2..spt-cari gula dlm tpung, yg lari2 ikat kaki, mkn epal trgantung tu, acara balut mumia.
ade gak acara utk couple(utk mak2 n bapak2) spt- sehati berdansa, bowling kelapa, sambutlah sayang(sambut belon air sbnrnye), cari pasangan (mate mak2 kene tutup n kene ikut arahan anak2 buah), harta family( ade klu2 utk setiap fmly, n kene cari klu tu fmly mane punye)..pastu mkn tghari,
n acara penyampaian hadiah, ucapan dari nenek, n ucapan dari setiap anak hajah halimah..




gmbar aku je x de dlm ni..sbb tgh amik brg..adoi..


family mak long

fmly mak ngah


fmly pak itam

fmly pak andak
fmly makteh

fmly pak uda(kami la ni..)

fmly pak usu

Tuesday, December 23, 2008

strength

i'm not feeling well for a past few days..
n also not in mood..
i dunno..
strange and odd dreams keep on haunting me lately..
i guess it is bcoz i'm worried so much on something that is not important
sometimes i just dont wanna close my eyes

oh gosh..plz giv me strength..

Monday, December 22, 2008

dream..

Maybe we accept the dream has become a nightmare.
We tell ourselves that reality is better.
We convince ourselves it's better that we never dream at all.
But, the strongest of us, the most determined of us,
holds on to the dream
or we find ourselves faced with a fresh dream we never considered.
We wake to find ourselves, against all odds, feeling hopeful.
And, if we're lucky, we realize in the face of everything,
in the face of life the true dream is being able to dream at all...

7 things..

emosah..emosah..
segan dowh ko suh wat tagged ni..
aku maen2 je la..hehe.. tapi aku wat jugak la..demi ko..

7 fakta tentang aku
1. di lahirkan di sarawak
2. suke gile makan coklat
3. suke warna purple
4. suke tgk tv
5. selalu n cepat homesick
6. pernah pakai braces selama 3 tahun
7. tak suke dgr loghat kelantan..oppss..

7 perkara menakutkan aku di duniawi ini
1. yg mencipta diri ini-allah maha besar.
2. hidup sorang2 kat muke bumi ini
3. kalau parents aku marah kat aku..
4. bile takde sesen pon dalam poket aku..
5. kalau takde makanan lgsg time aku tgh lapar
6. perogol bersiri
7. kejadian bunuh-membunuh berleluasa-perang, sembelih, rompak2..

7 lagu yg paling aku layan
1. bon jovi-always
2. nelly & kelly- dilemma
3. Alicia keys- if i aint got you
4. ziana zain-kekal
5. awie- ukiran jiwa
6. vertical horizon-the best I ever had
7. oasis-stop crying your heart out

7 Perkara yg selalu aku sebut
1. cmtu ek?
2. gile r..
3. OMG
4. seriously
5. rilek r
6. lapar r
7. tak sukenye..

7 perkara yg bernilai bg aku…
1. my family
2. my friends
3. kesihatan tubuh badan yg baek
4. happiness...
5. pengalaman yg tak dapat dibeli.
6. good n bad memories-aku sedar bende ni penting,
mase tgk cite greys anatomy
7. kesetiaaan, kejujuran n kepercayaan-tak dpt di beli dgn duit.


7 pertama kali dalam hidup aku…
1. lemas time kat kolam renang kat mrsm jasin, bukan tak reti berenang, tapi sbb tibe2 kaki kejang..nasib baik aku idup lg smpai air ni..
2. menangis gile2 bile ade org kne bunuh-yg psl nurin jazlin ari tu.
3. bedah tikus-kat kms ni
4. non-stop maen lagu awie n ziana dlm hp, dr btry hp tu full,
smpai abih terus..
5. pakai contact lens time form 4..
6. tgk ade org tu delete nickname yg org laen bagi kat facebook tu..wlupun nckname yg diberi tu juz due huruf je..huaaa3..
7. ade kwn mcm emosah..die ni klaka dowh..baek hati..
penyayang..die ade ade group sendiri..name group tu.. emo-group..haha..tibe2 promote psl ko lak..


7 org untuk siapkan tag ni…haha!
1. alicia keys
2. beyonce knowles
3. erra fazira
4. .......
5. ..............
6. ......................
7. tak nak tag sape2 sbnrnye..

Sunday, December 21, 2008

6.35 am

yeahh..semalaman aku tak tido..
sebab??
ptg smalam pegi pasar malam, makan2..tgk lappy..
pastu kak isha n kaklong ajak datang umah mak ateh balut2 hadiah hamper..
ok..aku pegi dgn hati gumbira n excited utk family day kat PD nnt..
smpai2 je umah tu, pak usu ajak sume org pi tesco selayang plaks..
yeaa!!~kereta unser penuh dgn kami semua 8 org..
shoppng2 kat tesco smpai kul 12 mlm..gilos..
pastu makan kat mcD..walaupun dah kul 12 lbey..
pehal tige2 kaunter still kene beratur, ramai plaks tu org dlm mcD tu..
pi la balik sume org..dah mlm laa..
gemoks r kami semua bile dpt mkn free..
then, mate tak mengantuk lgsg..seriously.
balut2 hamper utk family, kanak2..best2..
lpas tu, planning2 aktiviti kat sane n borak2 smpai 5.30 am..
kul 5 lbey tu, papa amik aku n adik..then, die pegi keje..
pastu, mama plak pegi meeting..
ok laa..adik2 sedang tidur..kakaknya tidak tentu arah..
capai remote tv astro..arrgghh..remote itu rosak..
benci2~~

p/s-sory klu pagi2 bute dah ganggu u..i tot sok cuti, so leh kaco..
i tataw plaks u tgh down..jgn sdey2 lg taw psl yg tu..senyum sket..=)
stdy baek2 ye..nnt da setel sume btaw ye..
all the best~


this is for you..

Saturday, December 20, 2008

berusaha!~


berpenat lelahlah kerana sesungguhnya kesenangan itu selepas kepayahan..

janganlah berdukacita kerana hidup ini meletihkan,

sebab demikianlah hidup itu diciptakan..

birthday gurl..

pada 17 disember1993, telah lahir seorang bayi perempuan
kepada pasangan roslan b. aksah dan rosidah bt bahar

she is my one and only little sister..

ROSE LINDA BT ROSLAN

no grown up allowed!!!..

haha..maen2 je..

nothing much i wanna say here..
dah bebel bnyk dalam birthday card tu kan..
ingat ape sume yg akak tulih tu ye..

sowie la..no pics yg nak upload here..
tak nak la letak kat sini ape yg aku bagi kat die..
rantai n kad befday je..
pastu kami 1 family mkn kat luar..
kat chop n steak..bukan kat kampung baru tu..
yg cawangan selayang punye..


ok la ye..gud luck 4 ur pmr result coming soon ni..
jgn tensen2 sgt taw.

kami semua sayang linda..


p/s-sowie lambat buat post ni untuk kamu..

..kaset..

hari ni bangun awal gak laa..dlm 5.30 am cmtu..nape entah..aku pon tataw..
parents awal2 pagi dah kuar keje..mama ade msyuarat utk tande paper SPM..
tinggal la kami 3 bradik di rumah ini..due2 adik aku syok abih tido..
mentang2 papa n mama takde kat umah ni.

aku pun brjalan la menuju ke bilik aku..name je tu bilik aku..
tapi aku tak pernah tido situ sejak masuk KMS..huhu~
entah ape tujuan tibe2 pi situ time pagi2..
tgk kat rak buku n meja study..tgk kotak simpanan..
aku pun capai la kaset2 yg bnyk2 tu..haha..zaman kegelapan dulu..
buang duit je beli kaset mcm2 jenis..bukan kaset je, magazine galaxie pon...
aku capai kaset avril-under my skin dgn jennifer lopez-rebirth
aku layan due2 kaset ni.pasang kuat2..peduli ape aku..
sebelah rumah ni takde orang duduk..sbelah umah lg org da pegi keje..
blakang umah pon sume dah pi keje punye la..wlupon aku pasang kuat,
adik2 aku tak bangun2 gak..huaa3
sementara tunggu mesin basuh tu pusing kain,
main bnyk kali gak kaset2 yg ade tu..best2..dah lame tak dgr..

entah la
kelmarin n semalam, dok layan cerite sembilu I & II
dah banyak kali tgk..tp tgk je bnyk kali..
aku yg beli due2 cd tu kat terminal 1..
rumates geleng2 je tgk aku beli cerite cmtu..
nak wat cmne..dah aku minat lagu2, jln cerite, n pelakon2 cite tu..
awie, ziana zain, erra fazira..
haha..biar la org nak ckp ape aku layan cerite cmtu..
tak masuk lagi bab aku layan lagu2 frank sinatra..yg mcm lagu bwh ni..
seriously, aku mmg layan lagu2 cmni....






Friday, December 19, 2008

bila rasaku ini rasamu

thanz emosah kerna izinkan aku linkkan post die tu kat page aku nih..

geram2 dgn ape yg trjadi..

tajuk post pon aku copy paste gak dari emosah
pehal la cmni, takleh ke tunggu kami abih IB dulu????
sengal~

Wednesday, December 17, 2008

mini cornetto


post ini bukan tentang cornetto..tapi tentang papa aku..

time kat ruang tamu..sedang aku menaip EE..
papa datang kat aku bawak eskem ini..terharu..
sbb walau pun die penat pulang dari kerje..
tapi die tetap layan kami semua dgn baik..
bukan tu je..die sanggup drive malam2 pegi mcD yg 24 hours kat rawang tu, bile kami semua kate tringin nk mkn eskem sundae la, mc flurry la..

papa mmg seorg ayah yg penyayang kpd anak2nya..
gigih bekerja utk mmbesarkan anak2..aku nmpak semua tu..
die tak merokok..tu yg plg best...
sbb kami adik bradik mmg tak tahan asap rokok
bile kat kdai mkn or kat mane2 la..rase cm nak pitam bau bnde tu..

lagi satu..walaupun papa penat pulang2 je dari keje ptg tu...
aku mintak tolong gak die drive
pegi hotel putra kat kL plaks..sbb nak anta EE kat ckgu hasmah..
mule2 ingat nak pos je EE tu.tapi alang2 ckgu kat kL sbb die ade kursus kat situ.
anta je la by hand..terok kan aku..tak berani drive kat jln kL tu..
mnyusahkan papa je nak anta mlm2...thanz ye papa..trharu lg..huaa3..

u r my HERO!~
akak sayang papa~

kedai buku..

semasa menunggu adik yg lelaki tu abih kelas tuisyennya tempoh hari..
saje2 melawat kdai buku itu..
terasa cepat gile mase..itu tempat aku kerje dulu, sebelum masuk KMS..
aku kerje kat situ bile habis PLKN..sambil2 amik lesen kete time tu..
melangkah masuk dalam tu..semua susunan masih same..
susunan yg aku pandai2 letak dulu, smpai aunty nyonya mara pon ade gak
nak ikut susunan die je, kami yg keje n susun n nak cari payah nnt
hahaha..lawak bile ingat nyonya tu ngamuk kat pkerja laen
yg curi2 tido kat stor atas or blakang2 tu.
kak alia, kak fiza dan kak mai masih ade di situ..
aku tegur r diorg..siap laga2 pipi lg ngan mereka..
windu gak keje situ..best woo..tauke baek..
keje takde r ringan sgt..n takde r berat sgt..
mop lantai..kemas2 brg..susun2 buku n mcm2 alat tulis,
layan2 customer nak buku ape, photostat, binding,jage stok..
kene check ape buku ape yg takde kat rak,
n klu takde kene amik kat stor atas..
seriously, mmg leh kurus keje
kat situ..
walaupun penat, tapi best drpd duk terperap kat umah..
bile diorg tanye, bile rose abih program kat seremban tu,
aku ckp r next year, bulan 5..
yeaahhaaa....

aku mungkin kembali ke situ dlm 6 bulan dari sekarang..
haha..cukup r tu berangan weyh..IB ko tak abih lagi
nak pk psl keje lak..ala..tak salah kan planning dr awal..
mr. lau(tauke kdai tu r) pun mcm bg je aku keje balik kat situ..
aku kan pekerje berdedikasi..haha..die tu dah kaye laa..
koperasi2 sekolah samai 5 buah skolah mmg die la yg pgg..
so, kdai bku tmpat aku keje tu, lebih merupakan stor die je..
all in all..best gak layan org2 cm bdk2 skolah n cikgu2 cari buku..
mcm2 perangai..dah la rose..baek u pi study..
merapu je kat sini
ok2..

Tuesday, December 16, 2008

face it..


*hidup ini penuh dengan ketidakpastian*

petikan iklan sebentar tadi di hot.fm...


Real world.

Real things.

Karma.

What u see is what u got..

Face it..

That’s it..

Fullstop..

awan dania



muahaha..aku layan jek cite ni..
seriously, bagi aku jalan ceritanya agak menarik dan lain dari yang lain..
time tgk cerite tu, ade gak teringat mase time kecik2 sekolah rendah dulu
bile cikgu tanye nak jadi ape pastu kene ade isi tempat kosong dalam
borang besar tu kan..ingat x?
cite-cite nak jd mcm dlm cite awan dania ni mmg ade r..
tapi masuk je MRSM..dah lupekan terus niat nk jadi tu..
so, dalam cerita ni...mengisahkan DANIA(bagi aku minah ni cun)
yang nak capai cita2nya tu la..
gelagat die mmg sempoi abih laa..ala-ala tomboi tapi still ayu..

ape-apepon..aku suke sume la yg dalam cerita ni
kawan2 dania, cikgu dania, kelas yg dania pegi, dressing dania..
muahaha..

di bawah ni beberapa episod cite ni laa...








Monday, December 15, 2008

........

i cant stop playing diz song
over and over again in my lappy and also MP3
that's why i put diz song that is playing right here..

I hung up the phone tonight,
Something happened for the first time,
Deep inside it was a rush, what a rush,
Cause the possibility that
You would ever feel the same away about me,
It’s just too much, just too much
Why do I keep running from the truth,
All I ever think about is you
You got me hypnotized, so mesmerized,
And I just got to know


Chorus#

Do you ever think, when you’re all alone,
All that we can be, where this thing can go,
Am I crazy or falling in love,
Is it real or just another crush
Do you catch a breath, when I look at you,
Are you holding back, like the way I do,
Cause I’m tryin’, tryin’ to walk away
But I know this crush aint’ goin’ away, goin’ away

Has it ever cross your mind when we’re hangin’,
Spending time girl,
Are we just friends, is there more, is there more,
See it’s a chance we’ve gotta take,
Cause I believe that we can make this into
Something that will last,
Last forever, forever

repeat Chorus

Why do I keep running from the truth,
All I ever think about is you
You got me hypnotized, so mesmerized,
And I just got to know

Do you ever think, when you’re all alone,
all that we can be, where this thing can go,
Am I crazy or falling in love,
Is it real or just another crush
Do you catch a breath, when I look at you,
Are you holding back, like the way I do,
Cause I’m tryin’, tryin’ to walk away
But I know this crush aint’ goin’ away, goin’ away

mid.

tiade mood nak taep

pics..u je la tell the stories..

pics taken at mid during waiting for mama selesaikan urusannya..

festive season

kuda, bawalah aku pergi..haha

chak~

linda dgn brsungguh2 nak kalahkan epi maen video game

jgn jadi mat rempit sudah..

akak nak maen gak..

leh amik pics dlu b4 lawan maen game keta tu

pose linda

dah puas maen, mkn plaks..

tu je.

akak sayang kamu berdua..

maaf..

buat insan itu..

maafkan saye
maafkan saye

iye..mmg perkara kecik..saye yg besar2kannya.

cume terase geram..
dan tak paham mengapa kamu harus bertindak demikian
iye..mmg perkara kecik pon..
ini mungkin kerana saye tidak mengerti mengapa tindakan saye itu
telah dipersoalkan oleh orang laen pula
dan mengapa pula kamu bertindak demikian
adakah saye ini orang asing yg sangat asing
mcm alien jauh di atas sane..

benarkah sedemikian..
takpelah..
saye sedar siapa diri ini..
untuk berkata sedimikian

maaf sekali lagi..

p/s-cume ketika mendelete sume itu tadi kat ur page, tak terase bnyk pon komen2 saye di situ..cume macam tak logik si F berkata sedimikian kerana lebih ramai insan2 laen yg komen2 lebih dahsyat dr saye..spt A dll..mengapa die harus persoalkan ttg saye..tak paham..kalau iye pon..biar je laa

arrgghh..

let it be
let it be..

Sunday, December 14, 2008

delete

fine..i dah delete all my comments at ur page
puas hati??

i mean all laaaaa....

(but not include yg u punye wall ok..)
juz part yg pics je..

btw,thank you..

bcoz bitaw bout part nickname tu...

tak marah pon..

suke bangat bile dapat taw...

suke gilerrr..

oopsss...

p/s-ini adalah berkaitan facebook..ia bermula apabila A bertanya kpd K,
"siapakah C itu?".. soalan biasa saje..
maka dgn itu, K terus mendelete nickname yg telah diberikan oleh C..
tidak mengerti sebenarnya mengapa harus di delete..

tidak mengapalah, asalkan kamu gembira...

cume, maybe saham kamu jatuh ye apabila rakan2 taw mngenainya..

whateva...

i hate this part

*sambil taep post, dgr lagu pussy cat doll yg tajuk post ni*

benci2..bile tgk dalam beg..my TOK essay yg pak lan dah tanda is not there...
isyy..camne aku nak edit essay tu..mane plaks aku letak bnde tu..
edit je la essay yg ade dlm lappy ni.
edit part2 yg aku ingat time die komen2 essay aku ari tu..
geram la plaks..seriously, aku ingat da masukkan dalam beg b4 balik ari tu...

EE oh EE..
aku sayang sama kamu..
mari2 saya betulkan kamu..
EeEeEeEe....

*due2 bnde ni je la memeningkan aku skang..*


pegi jalan2 jap [out]

out-out-out

lalala~

pegi tido ok?

entah ape aku merepek ni..

-off-

Saturday, December 13, 2008

tagged by kak izzah

hehe..another tagged maa..
dear sis izzah.. sowy ek...
rose lambat buat bende ni..
ngee~~~~

Bile dapat taw kene wat tagged yg ini..mule2 blur gak..
Sebab tak taw nak buat pasal sape untuk soalan no. 1-10 tu..
Ok laa..buat pasal orang jauh laa..
yg sedang “super bz” untuk final exam die..
Name die??..…A.J..
ye la..tu la name die..=P

yang soalan2 seterusnya tu..takde berkenaan dgn die da..

1. What is the relationship of you and him/her?
senior-junior..

2. Your 5 impressions towards him/her.
- mule2 aku ingat budak ni same batch ngan aku..rupe2nye senior..adoi..
-pandai..tgh blaja medic tu..plus, die dapat 7 utk MATH and CHEMSTRY
untuk final exam IB..
-macam budak kecik kot..sebab dalam facebook, ramai org bagi
nickname die ni budak kecik..
-klaka kot..banyak btol idea die ni bile komen2 pics org laen kat facebook tu..
-ape lagi ek..tataw laa..tapi aku ingat lagi..mase malam die nak fly tu..
ade borak2 kat tepon..bley jadik motivator die nih...haha..

3. The most memorable things he/she had done for you.
-erm…setakat ni laa..aku rase yg part bile dapat birthday card yg die post dari rep. czech tu la kot..bende ni nampak cam simple sbb maybe die post berbundle2 card dari sane utk membe2 die kat malaysia ni..
tapi bagi aku, cam agak bermakna gak r..huaa3..

4. The most memorable things he/she have said to you?
"dah2..pegi study..exam ni penting nak tentukan mase depan u ni..bla3..bla3”
Haha..selalu dok ingatkan aku yg mcm agak bnyk maen nih..


5. If he/she become your lover, you will..
Ahaa..of course la i will treat him right….n jadi lover yg baek laa..aauuww..


6. If he/she become your enemy, you will..
x nak jadik enemy..tak nak..tak nak…tak mo..

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on his/her..
Jadi lebih penyayang sket kot…haha..


8. If he/she become your enemy, the reason is..
Ntah la..tak terfikir plak..maybe kalau die menipu la kot..
I mean juz ckp je the real things..tak yah nak sorok2…kpd sesiape je la..
aku terime je kalau org ckp depan2..berkatalah benar walaupun ia pahit~
hoho..

9. The most desirable thing to do on him/her is?
Erm..ape yerk..
Mendoakan kesejahteraan die, di dunia dan di akhirat…
Semoga segala impian dan cita-citanya tercapai..

10. The overall impression of him/her is..
die seorg yang..baik…kot laa…


11. How do you think the people around you will feel about you?
I have no idea for this one..

12. The character of you for yourself is?
Errkkss..tak nak la cakap kat sini..
nnt macam masuk bakul angkat sendiri plaks……

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
Cepat sensitive kot..

14. The most ideal person that you wanna be is
Me, myself and i…

15. For the people who likes you, say something about them?
thank you..thank you once again..
sowy kalau aku ade buat korang kecik hati yerk..


16. 6 people to tag?
- nur fazdlin
- nur hazwan a.k.a wan perasan baby cute
- hanisah a.k.a emosah
- shafawati..(my beloved rumate)
- hilmi halim (klasmate)
- rabiatul adawiyah (ex-mpp, ketua IRP group aku..)

17. Who is no. 2 having relationship with?
Ape ek name die, wan??..yg aku taw, mamat tu study kat korea je laa…

18. Is no. 6 a male or female?
female

19. If no. 3 and no. 5 were together, would it be a good thing?
Tak buleyh!!~~
Nanti ade org mara..kan rab kan??..lagipon no. 3 da ade calon laen..

20. How about no. 5 and no 6?
Bley2..setuju2..sgt seswai gitu~

21. What is no. 1 studying about?
Tgh amik IB gak kat KMB tu…insyaAllah lpas tu amic medic..

22. Is no. 4 single?
I think so..tataw la kot dalam diam2 kan..haha~

23. Say something about no. 3.
Grrrr..garang gitu..ala-ala macam mak..huaaa2..takut2..
Takde la..die sangat penyayang orangnye..klaka pulak tu.
Psstt..aku windu dgr ko membebel weyh

kepada sekalian yg di tagged, sile2..

Friday, December 12, 2008

dadih-post tambahan utk yg bawah tu..

erkkss..
actually, kpd sume yg nak try wat dadih tu..
ada beberapa perkara yg aku nak ingatkan korang nih..
beberapa mistakes yg pernah aku buat..
yg mnyebabkan dadih tu tak jadi dadih..
dan jadi air jagung or air keladi je..

amik perhatian ye kpd beberapa perkara di bawah:

1-tengok betul2 kat paket agar2 nona tu..jgn amik yg 9 gm punye taw..
amik yg 8 gm punye je..and jgn konpius dgn jenama2 lain ye...
jgn ingat brand lain yg packaging kaler2 lain mcm hijau or merah yg nona tu cam same je ngan yg kuning..or korang jgn amik brand lain punye serbuk agar2 yg 8 gm gak...jangan taw..nanti tak jadik dadih korang..

2.sukatan air tu adalah mengikut botol air F&N..taw tak botol F&N?..
iye2..yg air gas yg macam2 kaler tu..
sukatan air yg diperlukan ialah 3 Litre iaitu 2 kali 1.5 Litre botol tu laa..

3.lepas dah masuk gula kan..jangan terus masuk agar2 serbuk tu..JANGAN2..
biar tunggu lame sket takpe..nanti kalau gula tu tak hancur n trus masuk je agar2 serbuk..abih laa..dadih tu tak menjadi punye..jadi air je la..tak keras2 sket cam dadih tu..

erm..tu je kot..
apa2 perkara akan ditambah dari semasa ke semasa...

Thursday, December 11, 2008

tagged by rifqi

ahaaa..ni ade lg satu da lame gile tangguh..
eheee~~
once upon a time ago laa..

skang baru ade free time sket..

ok rifqi, aku dah langsaikan hutang..

1. Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
2. Don't change your clothes, don't fix your hair... just take a picture.

3. Post that picture with NO editing.
4. Post these instruction with your picture.
5. Tag 5 people to do this.







p/s-tak suke wat tag yang ini..

erm..nak tag sape ek..

1.fieqa
2.adik miyn

3.emosah
4.alicia keys
5.beyonce


Wednesday, December 10, 2008

dadih~

sowy cik adik miyn..patutnye dah lame akak post ttg dadih ni..
nah..khas wat kamu..ngan kak izzah skali..
dah lame pics ni ade dlm laptop..
cume mase je takde nak tulih....
sowy skali lg eyh...

okies..first skali bahan2nye ialah..(lengkap ngan gmbar2 ni..heh~)

serbuk agar2 nona 8gm
2 botol air( 1.5 L)
coffee mate creamer
nestle ideal
perasa(jagung, milo)
gula pasir




bekas 500 mL

seterusnya, cara2nya ialah:

1-jerang air

2-masukkan gula pasir dalam bekas 500 mL bila air dah mendidih..tunggu dalam 10 minit.

3-masukkan 1 paket agar2 serbuk..

4-selepas menggelegak(mesti tunggu gelegak dulu taw), masukkan coffee mate creamer dlm bekas 500 mL dalam periuk..

5-kacau sebati.perlahankan api..

6-masukkan nestle ideal 1 tin dan kacau lagi

7-masukkan garam sedikit je..ingat..sket je..

8-bile dah masak, letak dalam jag..asing ikut perasa yg kamu nak..

9-pastu, letak la dalam bekas yg kiyut2 utk dadih tu..

10-taraaa..da siap..simple kan..jgn lupe, letak dalam peti ais..










Selamat mencuba~~

Tuesday, December 9, 2008

tagged by emosah..


dah lame patut buat ni..tapi time cuti ni je la ade mase sket..


nah..amek..
sory emosah..
aku lmbat jawab..

ni sume soklan time zaman sekolah plaks..
aisyy...

1. Who were your seatmates?

Form 1>tak ingat

Form 2-3>azlin zeti, nabilah zakaria

Form 4-5>haslina hasan..


2. Still remember your English teacher?
Erkkss…

Lower form-miss sarah..n beberape org yg aku tak ingat laa.
Upper form-miss durra..


3. What was your class name?
1 epsilon
2 beta
3 beta
4 ibnu sina 2
5 ibnu sina 2


4. Who was your first love then?
Erkkss…

5. Made friends to the lower years?
Mesti laa..kalau tak berkawan, nanti jadi kera sumbang lak..


6. Had a boyfriend/girlfriend?
Ade laa..
Name pon kawan..bukan ade yg spesel..


7. How was your table arrangement in class?
Tak ingat laa..
Macam2 susunan ade laa..


8. Made any enemies?
I ‘m not sure laa..
Tataw la kalau ade org anggap aku ni musuh die dalam diam2..
Setakat ni takde la plak..


9. What games did you play?
Erkkss..
Saya bukan seorang yg kuat main n tak pernah wakil apa2 acara pon..
(teruk btol kan..)


10. Did you buy your lunch?
Mesti la tidak..makan di dewan selera yg sgt menyelerakan…
(kalau tak selera, beli kat café laa)

11. Were you a party animal?
Apakah ini…

12. SKIP CLASSES?
seingat aku..tak pernah laa..

Time lower form, aku LDP…tak berkesempatan nak skip klas..
Time upper form, rase rugi kalau ponteng..
Time sakit2 pon datang gak kelas..

Cume, time IB skang ni laa
Bnyk kali gak skip kelas..pink slik..pink slip..(huk2)


13. Did you get suspended/expelled?
Mesti la tak pernah…


14. Can you sing the School song?
Wahai putera puteri bangsaku ayuh segera menuju
Mengikut gerak langkah maju bersatu mencari ilmu..
Bla2..bla2..
Ikrar taat setia pada guru, berdisplin selalu
Hari ini mulanya
Hari esok Berjaya
Lengkapkan segala yang ada, ke kuliah kita segera…

15. What was your favorite subject?
add math, biology..

16. What was your school's full name?
Maktab Rendah Sains MARA Transkrian
Maktab Rendah Sains MARA Jasin a.k.a TGB

17. Did you go to the dances?
Erkksss…
Kalau aerobics tu kire dances tak??

18. Where did you go most often during breaks?
ke mana lagi..ke dewan selera laa..
Kalau time rajin or puasa pegi PSP…main internet kat situ..

19. If you could go back in time and do it all over, would you?
Mesti laaa…jadi budak skolah lagi best
Tak yah amik IB

20. What do you remember most about 5th years?
Tak ade ape2 yg menarik..
Zaman skola agak bosan…

21. Worst memory in 5th year?
Time tensen2 tu kot..
Duk mrsm bitara..cikgu ingat sume org pandai agaknye
Laju gile nak abih silibus..
(haha..tu worst ke??...lalala~)
:

Nak tag sape plaks ek...

>enna
>kak izzah
>sape2 yg rase boring or nak wat tu..sile2 laaa..

hari raya aidiladha

ermm....
umah aku kat rawang..kmpung due2 belah papa n mama pon kat rawang gak..
tapi disebabkan pak andak dah 'culik' nenek ke umah die kat melake..
kami 1 family kene turun gak melake tu..kat taman terendak permai..
malas sgt2 nak pegi, tapi ikut je laa..
ni 1st time pi umah pak andak..tido kat umah die semalam..
pagi raye, ade nasi dagang..lemang n rendang..n kuih2 raye..
dalam perjalanan naik kereta, pegi n balik..
berjaya gak aku baca abih dua2 drama yg boring tu..
trem bernama desire and atap genting, atap rumbia..
yeaa~
nasib baik aku jenis yg boleh mmbace dlm kenderaan..
n tak pening2 time bace tu.

yg bawah ni, sedikit sebanyak pics yg sempat diambil..

ikin and qidah tengah main playstation
sementara tunggu yg laen2 balik solat raye..
sebab kalau time laen, cousins laki yg laen sibuk gak nak maen..

antara juadah yg ade..


mak teh-mak andak-mak uda


bersama cousin2 yg ade..


nenek yg telah diculik..

Saturday, December 6, 2008

twilight..

Yeah..me and enna went for a movie at jaya jusco yesterday..

Actually, we want to go for it straight away after the last paper, which is PAI
but it didn’t work as planned..enna had to redo her chemistry lab report bcoz of pn khomah had asked her to do so, actually since before the examination week started.
but she just refuse to do it and planned to do it last minute,
on the last day of school..making our plan didn’t work well..


But I am just fine and ok bout it, becoz during my time waiting for her to complete her lab report, I manage to packing my stuff for the holiday..yeaay~

I would say that it is lucky for both of us, because during waiting for the cab in front of the koop, there’s already two juniors were also waiting for it..so, we just asked them if they don’t mind for both of us to share the taxi to the terminal 1 (yeay, dpt jimat duit~)..

basically, we had planned to walk to the terminal 1 and from there
we want to get a taxi to j.jusco..but, as we arrived at term 1,
we changed our plan to go there by bus..
i know it is sucks n horrible to ride on public transport, but we just ‘redha’ although we had to stand up all the way in the crowd bus..
we try our best to reduce our spending..and I thing we are successful of doing it, as the buss fee is only rm 3.60 per person compare to rm 13.00 for the cab..
plus, both of us had free ticket to watch any movie that we want at the cinema…yeaay..duit tak mengalir kuar sgt….
We decide to hang out together just bcoz we want to have fun as the exam is over (yeah..i know it still not over)

Me and enna had a really good and great time together..hahaha..actually,
it is my third time to jusco and diz is my 1st time to go there with my lovely friend as the two times before was with my family..

personally, i feel twilight is a great movie..a movie based on novel..i love every part when bella and edward(the vampire) are together..
rase nak bercinta ngan vampire pon ade gak..muahaha..

then, we went for window shopping..
i only bought two nice t-shirts bcoz it is 50% off..
and also some gifts and cards for orang2 tertentu punye becoming birthday..
we also went for 'melalaking' . it is like the wajib thing for both of us when everytime i chill out with enna..i think karaoke is one of best way for us to release tension..and we really feel good of doing it..

finally, we went back to college at 9.30 pm..at the entrance, we just ignore the pak guards who were staring at both of us...sape suruh balik lambat kan..
but, we didnt giv a damn bout it..

smpai bilik..sgt penat.. i was mad when i found out that internet connection dah x de..aiyaa..wireless koop dah x de..buhsan2 teramat..tengok greys anatomy season 3 smpai 4 episode smbil packing2 barang utk balik umah...


Thursday, December 4, 2008

pics taken during examination week..

suasana dalam dewan razak


keluar jalan2 ngan yana n enna release tensen kat taman tasek


menikmati pemandangan petang, otw nak pi makan kat
kedai mamak bistro kat sremban parade


-qila, enna n me-
persediaan terakhir sebelum masuk ke dewan pperiksaan


untuk paper 3 biology..tak masuk sgt dah time bace sbb paper last

semasa peperiksaan brlangsung

paper english..ngntuk..


dugaan..time esok harinya adalah
exam business paper 1 n 2 dan chemistry pper 3
eletrik kat blok tibe2 takde
trpakse pi wisma pelajar..huaa3

kat bilik ngntuk, trpakse pi BA ngan enna utk study..

list tugas2 utk bdk2 BT 4 jamuan pn khomah yg akan tinggalkan kami next year
sob3..sob3..

arnab pemberian my lil bro, epi..buat teman study
gantung kat meja study..

i love chemistry..

peneman setia time study
(adoi..gemoks2..)
thanz to enna sbb blanje chocolate
cayang ko..


YEAAAA...
exam da abih~
nak balik umahhhhh...