Friday, January 30, 2009

makan-makan

reaksi rakan-rakan:
ape??ko nak balik umah lagi esok??..
kan baru je balik cuti raye cine selasa lepas..
isyy..anak emak btol ko nih..knape nak balik ni??

aku:
lorhh..mak aku call la tadi..jom la sape2 nak balik umah aku jom..
aku sponsor duit tambang teksi n komuter semua..serius nih..
mak aku ade wat makan2 la kat umah tu..
kawan2 die ramai datang..korang dtg bawak perot je laa..
jom la..jom la..

reaksi rakan-rakan:
alaa..rose..sowie la..next week kan nak kene anta semua EE, IA, TOK..
nak kene 3R laa(redo, re-type, re-print)..ko paham kan..

aku:
alaaaa..jom laa..plz..mak aku suh ade org temankan aku balik umah laa..
ade laksa, soto, nasi dagang..ade kwn mak aku dtg umah aku sbb nak ajar masak nasi dagang..jom la kawan2 sekalian..nnt ari sabtu, balik la kolej balik..
sekejap je balik umah aku tu..jom laa..jom laaa

akhirnya:
enna n qila tak leh ikot aku balik sbb kene jumpe ckgu buss psl IA buss..
asmaa tak leh sbb ade program palestin malam ni..
auni x leh sbb die nak setel EE..
dibah x leh sbb nak tido..
yana x leh sbb nak date ngan ehem2..
isyyyyyyyyyyy...

thanz shafa, my beloved rumate..kerana sudi temankan aku balik umah..
aku taw ko suke bab2 makan nih..
aissyyy..time menaip ni, dah 5 round aku makan..
soto, laksa, nasi dagang..i'm lovin it!!~~~

p/s-ni tgh kat ruang tamu rumah ni..
mama dah pasang wireless modem router..
so, klu kat mane2 ade hotspot TMnet..bley r connect..yeaaa!~
n lagi satu, tahniah linda..10 feb ni kamu mendaftar ke MRSM KKB..
=)

13 comments:

syamin said...

congratz kt linda jugak!!
tp ros..aku nk tanye..adek aku x tau die dpt mrsm mane..cmner nk check??

mama nina said...

call HQ MARA. Memang ada tulis surat pun sebelum ni nak kkb sebab dekat

fieqa said...

salam~~...
hahaa..round 5..dahsat3..ngee~~

AlexAlabasta said...

X pnah makan nasi dagang. Bestkah?

..alicia-rnro.. said...

syamin-hee~mak aku dah jawabkan kat bawah tu..

mama-tq sbb jawabkan..=)

fieqa-kamu baru taw ye akak kamu ni kuat mkn??..hahaha..sbb tu sy sanggup balik umah utk jd tukang mkn sume tu..ngee~

alex-x prnah mkn??..org ape ko nih??..ntah la..bg ak ok je nasi dagang...aku paling suke mkn soto..

LiYaNa said...

sorry dear.. next time i datang k?
p/s: kat dalam bilik tu ajak diba jer.. bukan ajak i pown.. hehe~

fieqa said...

yep2..dah lame tw, coz byk gmbar2 makanan kat blog nie..ahahaha..guro3..tp betul kan..^^
kui3~~

syamin said...

thanx!!:)

shahkang said...

heh..makanan

..alicia-rnro.. said...

liyana-alaaa...aku ajak semua org dalam klas kite..pendek kate aku ajak semua org..waa..ko yg x dgr sbb x sabar2 nak balik..iye laa..org tu kan da fly next week..huk2..

fieqa-hehehe..sudah gaharu cendana pula..hahaha..

syamin-u are welcome..

..alicia-rnro.. said...

shahkang-iye2..macam biase..pasal makanan la dlm blog ni..
=)

-Shafawati- said...

rose, aku lapar. nak nasik dagang lagi......

..alicia-rnro.. said...

shafa-alahai..siannye die..bley2..lpas ID dtg umah aku lg k..