Thursday, February 26, 2009

sometimes..

Sometimes small things in Life hurts a lot…

If you don’t agree with me….

Then.....

TRY SITTING ON A PIN



p/s- i told myself i won't miss you, but i remember..

Wednesday, February 25, 2009

.SENGAL.

to ena, seperti yg aku cakap..
hanya ko yg paham post ni..
hahaha..sengal2..
sengal sungguh kan..
tapi lega bila dah lepas..
selama 2 tahun aku wat IB kat KMS ni, hari ini adalah first time bagi aku
menjejakkan kaki di blok akademik bersama ena
pada pukul 7 pagi kerana hal itu..
buat mama, terima kasih atas message yg diberi seawal pagi itu..
ianya sungguh bermakna buat akak..
kepada rumates..terima kasih buat kalian juga atas sokongan yg diberikan..
again..sengal sungguh perkara itu....
arrgghh...benci sungguh sebenarnya apabila teringatkannya..
(sengal di sini bermaksud...entahlah..sesuatu perkara yg mendatangkan perasaan tidak senang mungkin..-->sesuka hati aku je bagi definition)

ena..sila komen..
=)

p/s-to ena, lepas ni boleh buang buku kaler oren tu kan...kan..??


me and ena..

Thursday, February 19, 2009

random

Today, as usual, during english class my beloved english teacher will always love to share with us some motivational or inspirational stories or advices to us..

But for this time, she said common things for us to do at this moment as the final exam is just less than 3 months from now..for examples:-
-Take a good care of your health
-Keep a good relationship with people around you(parents, friend, teachers)

And bla..bla..things which i already heard bout it before..
But, one of her advices that caught my attention is this one:

“if you have girlfriend or boyfriend, please don’t dump or jilt her/him during this moment…wait her/him to finish up her/his exam to the last day..
then only you can do that on that last day…maybe during this time she/he’s really need your support, but suddenly you left him/her without strong reason…you’ll never know what will happen to her/him if you do that..”

And the whole class start to burst into laughter..me too..
ermmm..
i think this part can also be apply to anyone who feel she/he is having bf/gf who will going to face big examination..
apa salahnya kan..tunggu je la she/he habis exam dulu..
dan lepas tu..boleh je nak dump kan dia..kan..kan??
bertolak ansurlah sikit..
manalah taw, she/he really need u to be by her/his side..
here, the meaning of by her/his side,
doesnt mean u have to be with her/him all the time..
cukup je sekadar brtanyakan camne hari ni..ok ke study..
untuk mnunjukkan yg u care kat die..walaupun sbnarnya langsung tak pon..
am i rite to say all of these things..


again..it's all about menjaga hati..
menjaga hati sendiri & orang lain...
think bout it..

Saturday, February 14, 2009

solitary state mode

sometimes, i think being heartless person is good..
am i rite??..

i dont know what to say here..
so many things i feel inside..

yeah..kadang2 aku memang emosional sket..
and lepas tu mulelah menukar status YM sesuka hati
spt "i hate u" or "menjaga hati"
or kpd ape2 sajelah depends on situation tu.
but sometimes, i not really mean it pon..
tapi kadang2 kite tidak sedar yg kite dah sakitkan hati
or buat org lain kecik hati dgn kite..
tapi, bile dah sedar, kite minta maaf atas perbuatan kite..
n kite akan berusaha untuk jage hati org tu..
tapi, walaupun dah mintak maap..
maybe orang tu dah tak rase mcm dulu lg..
but, seriously..i feel bad bout it..
n i am really22 sorry bout it..
i should understand u more..

actually, it is confusing when someone said to u that..
"u know, i'm afraid of losing u"..
but, a week later..plus, it is a night of valentine's day..
she/he might said "can we just be friend?"...
and she/he start to say things like..
-sepatutnya tak mcm ni dulu n bla3..bla3..
-i'm not gud enuff for u laaa..there's someone better laa..

to the person that is in confusing..
u heard it rite??..just back off...bcoz she/he is not going to make it up again..
she/he might be busy all the time and she/he has no time for u at all..
u should know that it is totally wrong from the beginning ..
u should bear in mind that things like this might occurs..
jangan confuse2 or sad or terasa hati or merajuk anymore..
she/he dont even care pon becoz she/he had already make it clear to u rite..
but i know..deep inside..u always wish something like this will never happen..
u still hope things get better and better..
nevermind, being friends doesnt mean u must stop love her/him like before..
who knows, maybe one day...
she/he will realize bout ur feelings towards her/him..
time will heal..
time is short to wake up with regret...

like always..menjaga hati is all u can do..
make menjaga hati sendiri is ur top priority..
before u think bout menjaga hati other people..

-solitary state mode-

solitude


ignore..

rose, keep on smiling please..

Thursday, February 12, 2009

al-kisah buah zaitun..

semalam aku & rab pegi joging..
macam biasalah..2 in 1..
sambil joging, kire on the way pegi seremban parade tu..
tak pun singgah bistro, or keluarkan duit or
tengok2 barang or beli brg2 makanan..

entah macam mane boleh lupa, klu nak kuar jog tu..
aku mesti ingatkan diri aku jgn bawak duit lebih dari RM 5..
sebab nanti mcm2 la aku nak beli kat SP tu nnt..
tapi smlm, aku bawak gak lebih..
so, lepas beli roti canai kat mamak bistro tu..(sebab ptg smalam tak mkn ayam)
aku temankan si rab beli brg2 makanan die...
huaa2..tibe2 aku trnampak 1 jenis makanan yg aku agak teringin makan seyh..
seriously aku teringin..terus capai je bende tu..
sbb aku fikir, drpd beli chocolate yg menggemukkan,
lebih baek beli bnde tu..
hahaha..sampai2 kat kaunter..akak tu tanye..

cashier: ape bende ni dik??
aku: ni namenye buah zaitun kering..
cashier:sedap ke??..ape rase die??
aku: rase cam lemak2 sket..hehe..takde la..(dlm hati aku berkata-kata gak: mestilah rase bende ni sedap, kalau tak buat apa aku bazir RM 6.90 untuk beli bnde ni yg byk ni je..)
cashier:oohh...

so, dgn murah hatinya..lepas bayar bende tu..
aku bagi la akak tu rase 2-3 ketul..haha..
muke die berkerut-kerut mase makan..
takpelah..at least, die dah kenal & dah taw cmne rase buah zaitun kegemaran aku tu..

Sunday, February 8, 2009

lawatan ke rawang & ipoh

my beloved klamates-enna, farah & aqila telah memutuskan untuk menginap di rawang sebelum meneruskan perjalanan ke hospital ipoh..
pada sabtu paginya itu, satu family aku n mereka bertiga tu pegi melawat emak emosah di hospital ipoh itu..
kali terakhir family aku lalu kat highway utara-selatan ialah semasa menghantar aku membuat CAS di zoo taiping..
mase itu, aku menginap kat umah emosah la..
famly die sgt baek kat kami semua yg wat CAS kat zoo taiping tu..
sampai kat hospital ipoh dalam pukul 12.30 tgh ari cmtu..
bila smpai sane baru aku sedar, yg aku memang tak kuat sbnarnya..
aku tak naklah cerita apa yg aku saksikan or sebagainya..
cukup aku nyatakan kat sini, bile smpai..tak lame lepas tu aku nangis..
mujurlah, keadaan selsema aku yg agak teruk time tu macam 'cover2' sket keadaan aku time tu yg dah sebak..
aku doakan emak emosah akan cepat sembuh & sehat sejahtera..amin2..

tgh penat sebenarnya ni..balik dari ipoh, pada belah malamnya itu,
kami semua pegi pasar malam kat bukit beruntung..
esok paginya, mama masak soto untuk sarapan..
sebelum balik kolej, sempat gak singgah low yat..
bukan ape...ade hal yg linda nak setelkan..
alhamdulillah..setel gak masalah die tu..
thanz papa, mama, linda n epi..sebab sabar layan kerenah kami semua ni..
dah2..nak taep lab report..let the pics je tell the stories..

dari kiri-linda-nina-enna-aqila-farah

sempat posing depan rumah...


singgah sebentar kat RNR tapah..

membeli buah-buahan..


papa n jefry khusyuk makan2..

manalah diorg yg lain ni..minum air dululah cmni..

di dalam kereta..

me & jefry..

p/s-to farah, enna & qila..nakalnya korang..mempergunakan adik aku ye..huaa3..isy2..

link ke post qila ttg lawatannya ke rumah aku..(klik sini)

idea rab & wan

maybe sebab stress di semester 4, due org klasmate aku telah memberi idea nakal mereka nih..hahaha..n nampaknya majoriti klas aku setuju dgn idea ni..aku layan je la budak2 ni..

kepada sesiapa yg tak taw..
kat KMS ni untuk kelas year 2 IB, ade 4 kelas semuanya..
medic 2 klas(M31 & m32), aktuari sains(AS 31) n klas tindikan & biotek(BT 31)..
kelas BT spesel..sebab ade 14 orang je...12 girl + 2 laki..

malas copy paste idea2 ngarut2 rab ni..klik je link bawah ni..
untuk maklumat lanjut~
hahaha..

idea rab n wan..
p/s-to rab n wan, korang jgn nak ngade tak nak join..tak aci!~

Friday, February 6, 2009

bias!!..kaka boleh buat..kenapa Kanoute tak boleh pulak?



Sevilla striker Frederic Kanoute is facing a fine from the Spanish football federation for revealing a T-shirt expressing support for Palestine during a match.

Kanoute lifted his Sevilla shirt over his head after scoring in the team's 2-1 Copa del Rey win over Deportivo La Coruna on Wednesday to display a black T-shirt on which the word "Palestine'' was printed in several languages.

The federation's Competition Committee is expected to study the incident on Friday.

Yellow card

Kanoute, who was born in France but plays internationally for Mali,

is a practicing Muslim.

Kanoute's action, which has been interpreted as a response to Israel's recent attacks on Gaza that have killed nearly 700 people, was met with a yellow card from referee Antonio Mateu Lahoz.

Lahoz said in his post-match report that he had cautioned Kanoute for raising his shirt over his head in accordance with federation rules, while also noting the message of the striker's T-shirt.

Raphael Schultz, Israel's ambassador in Madrid, told Spain's Radio Marca on Thursday that Kanoute's gesture "had gone beyond his profession and Fifa rules to this respect.''

"I saw the match and the T-shirt bore nothing more than the name of Palestine.

"It was not an incitement against Israel.

"I don't think it extolled violence," Schultz said.

Public support

Meanwhile, Palestine embassy official Mahmoud Aluanen told the same station that Kanoute "has shown himself to be a very brave person to support our people at a public event."

"Sportsmen are human beings and cannot contain their feelings.

"They have all the right in the world to express their opinion about matters which contravene human rights.

"I'm sure that all Palestinian children, those who love football, will be happy about this gesture," Aluanen added.

The incident came a day before Palestinian president Mahmoud Abbas paid a
visit to Madrid for talks with Spanish Prime Minister Jose Luis Rodriguez Zapatero and King Juan Carlos.

source:here


ulasan dari aku:

entah pape kan..baru nak show off sikit lepas jaringkan gol,

dah kene tindakan cmtu..

tapi bile kaka buat yg ala-ala macam tu, lepas tiap kali jaringkan gol, boleh plak..

tak de ape2 tindakan pon..ape laaa..

bias!~~

Thursday, February 5, 2009

;D


We come to love not by finding a perfect person,
but by learning to
see an imperfect person perfectly



p/s-baru lepas bace novel RADHA (yg e-book dlm format PDF tu..)
menarik2..
sbb tak pernah bace lg cerita jenis macam tu..


Tuesday, February 3, 2009

rona roni makaroni


temuramah dengan cik rose nina:

kenapa kamu suke cerita ni?
kerana jalan ceritanya yg kelakar dan lain drpd biase..
kerana heronya, roni yg dilakonkan oleh bront palarae agak hensem
(walaupun mama, jefry, linda semua kata dia tak hensem)..haha..
kerana teletah kak sutina, rona n jess yg selamba n mencuit hati..
kerana sy boleh berangan2 mkn makaroni cheese tu..sdap..
kerana lagu tema cerita tu cm best je dengar..

pernah ketinggalan menontonnya?
tidak pernah lagi setakat ni..walaupun duduk di asrama,
saya akan tetap tgk cerita ini di youtube..terima kasih kpd mereka yg sudi upload cerita ini youtube..jasa anda amat dihargai..=)

kalau diberi pilihan, watak mana yg anda teringin nak lakonkan dlm cerita ini?
watak Gia, girlfriend kpd Roni..muahaha..
takde laaa..;D
sy mahu watak rona, supaya dpt berada di samping roni selalu..

apakah pengajaran yg anda dpt menerusi cerita ini?
bagi pendapat saya laa..
1-kepentingan hubungan kekeluargaan, spt roni dan adiknya jess
2-jgn pecah amanah, spt apa yg ben(bekas pengurus Gia) telah lakukan pada Gia
3-kena berusaha bersungguh utk berjaya, spt roni yg nak bangunkan restorannya itu tanpa prtolongan ayahnya yg ada pangkat dato'
4-jgn meletakkan harapan yg tinggi pada satu hubungan tu, spt gia n roni yg bercinta lame2 akhirnya break gak..n spt rona yg dok brharap kat roni..
5-jgn cepat panas baran or pandai2 kawal emosi, spt roni yg kadang2 cepat marah..
6-jgn main judi or bertaruh2 ni, spt golongan datuk-datuk yg main lawan2 sape yg dapat tekel si gia tu..ntah ape2..
7-kene jage kesihatan, spt ben yg asyik isap rokok kene penyakit n tak idup lame..
n sebenanya bnyk lagi laaaaa..

ahaaaa~~
saje je suka-suki-->(wujud ke prkataan ini?) tulis pasal drama Melayu yg satu ni
maklumlah..sekarang ni, orang suke kutuk cerita2 drama melayu
tak berkualiti laa..itu la..ini laa..
n mengagung2kan drama dari seberang laa..telenovela laa..macam2..
so, bagi aku, seriously cerita ni best..huhu..promote2 plaks..

Sunday, February 1, 2009

seriuskah kamu, erdogan??..

“Peres, kamu lebih tua daripada saya. Suara kamu terlalu tinggi.
Kamu bunuh mereka. Saya masih ingat kanak-kanak yang mati di tepi pantai. Saya masih ingat dua bekas Perdana Menteri (Israel) berkata mereka gembira masuk Palestin dengan kereta kebal. Dalam soal membunuh, kamu terlalu bagus.”
-erdogan-




who is erdogan??

Recep Tayyip Erdogan, leader of the Justice and Development Party (Adalet ve Kalkinma Partisi, or AK) is one of Turkey's most popular politicians.

When his party swept to power in November 2002, he was unable to become prime minister because he was banned from holding political office.

But a speedy change in the law cleared the way for him to run for parliament - and within days of his victory he had been named as prime minister.

He is a charismatic politician from a poor background.

Born in 1954, he is the son of a coastguard in the city of Rize on Turkey's Black Sea coast.

He was 13 when his father decided to move to Istanbul, hoping to give his five children a better upbringing.

As a teenager, he sold lemonade and sesame buns on the streets of Istanbul's rougher districts to earn extra cash.

He attended an Islamic school before obtaining a degree in management from Istanbul's Marmara University - and playing professional football.

source:here