Monday, April 27, 2009

the climb

by miley cyrus

Yes, it is already less than a week for it..
yes, i know i shouldnt post anything more here..
but, i cant stand the mix feelings inside..
i hope everyone who read this post will pray for me for that..
(see the countdown above)


IRP-mates(dgn cupcakes masing2)


To all IB batch 3..
i wish all of you the best of luck in our exam..
Let's win the battle..
To the teachers..
i love all of you..thank you for everything..
your guidance, your word of wisdom, your motivation..
ooo yeah..the cupcakes are really nice..
it is something that really special for me..

satu batch dpt cupcakes yg ade name masing2 atas tu..


huruf "E" tertinggal..=(

Friday, April 24, 2009

happy 45th birthday!

happy birthday to you my dearest father..

I wanted to say thanks for being the best father I could have.



papa,
You're such a good example
Of what a father should be
We always get along so well
Even when we disagree
You're so patient
And understanding

papa,
You don't ask for anything
You're never demanding
You have a good heart
And you're honest and true
You're the best dad
And I really love you
You brighten up my life
With memories so fond
When I reach out
You always respond


A father gives strength
By the things he's done
Sharing wisdom and love
To make life a happy one

Through your teaching I've learned a lot
I appreciate everything
To me that you've taught
You're everything a father
Ought to be
And I want you to know
You mean a lot to me..

semoga allah sentiasa merahmati papa dan dipermudahkan olehNya untuk mengharungi segala ujian dariNya..

with lots of love,
from your beloved daughters and son..
rose nina bt roslan
rose linda bt roslan
rosli jefry bt roslan..

Saturday, April 18, 2009

hello

by beyonce knowles

Apa yang ada jarang disyukuri,
apa yang tiada sering dirisau,
nikmat yang dikecapi akan terasa bila hilang,
apa yang diburu timbul rasa jemu bila sudah didalam genggaman,
dunia ibarat air laut diminum hanya menambahkan kehausan,
inilah nikmat kehidupan yang menjadikan manusia hilang kasih sayang dan sepi rohani.

Saturday, April 11, 2009

so yesterday

by hilary duff

yeaazaa..berakhir sudah seminggu untuk exam trial bagi IB batch 3 di KMS.
ini bermakna saat penentuan iaitu final exam juga semakin dekat..
excited + suka + nervous + happy + cuak..semua ada..

bak kata asmaa dalam blognya yang serba hijau itu..
"suasana yang menyebabkan makan tak kenyang, tidur tak lena,
dan mungkin mandi tak basah"
seminggu ini jugalah penat, lenguh semuanya ada..
manakan tidak, 15 paper yang ada kesemuanya di himpunkan dalam satu minggu sahaja..
bermula dari 8 pagi hingga hingga 5 petang di dewan razak..


di bawah ini adalah sedikit sebanyak imbasan sepanjang tempoh seminggu itu:

1-hari 1st exam dah bikin cuak buat aku..ceritanya bermula bila sebaik sahaja aku duduk di kerusi, baru aku perasan kad pengenalan aku tiada dalam simpanan..apa lagi aku cepat2 keluar dewan untuk amik IC dalam beg..
tapi, ianya tiada di dalam beg..tiada juga di celah2 buku..
waduhh..cikgu2 juga dah perasan apa yg berlaku..
cikgu foziyah, ckgu azian, cikgu ikhwan, cikgu hasram semua tolong cari
sama kat sekeliling dewan tu..ya allah..malunyer..
adalah suara2 yg menyuruh aku balik blok amik IC, tapi aku dengan yakin mengatakan bahawa aku bawa IC tu tadi..
last2, cikgu hasram yang ternampak IC tu dalam longkang..dia yg tolong angkatkan penutup longkang yang berat itu..syukur yg teramat..kalau tidak, memang ckgu tak bagi aku amik exam lgsung..adoi..pastu ckgu azian suruh cepat2 basuh IC n minum air banyak2 before jawab exam.

2-berikutan kejadian itu, hari2 seterusnya memang aku ikat dgn getah semua pensel, pen, pembaris, pemadam dgn IC tu sekali..

3-hari kedua exam-semua orang dah amik kamus masing2..tapi aku masih tercari2 kamus kepunyaan aku..oh ye..buat pengetahuan semua, semasa exam IB nanti memang boleh tengok kamus kecuali paper subjek2 bahasa..
gelabah jugak sikit2 semasa mencari-cari kamus itu..tiba2 aku nampak toklan(sir azlan) sedang selamba baca kamus aku yg paling besar antara semua kamus orang lain (serius ni, aku tengok kamus2 orang lain semua comel2)..pastu aku sengih la kat dia,
tapi dia still wat muka serious..dah jelas terang besar2 nama aku kat depan kamus tu..masa dia bagi kamus tu, sempat pulak tu dia tanya aku,
"IC mane
?"..issyyy..ni konfem cikgu2 ni cerita pasal aku kat dia...ceh~

4-antara kesemua 15 paper, hanya pada hari terakhir iaitu ketika english p2 je aku sempat letak pen before cikgu kata "masa dah tamat.letakkan pen masing2"..isyy..memang semua paper aku tak cukup masa..sdey gile..
idea ade nak jawab, tapi tak sempat..

5-muka ketat, muka kering adalah antara contoh reaksi pelajar2 bila berjalan keluar dari dewan razak itu..dowwwwnnnn...(trademark bebudak ni)

6-setiap kali paper nak di kutip, mesti budak2 star iaitu those who are apply ke rep czech and UK punya kertas yg kena kutip dulu..diorang kene stand up and teacher datang pungut kertas mereka dahulu..

7-tempat duduk aku adalah baris yg paling kiri sekali di dalam dewan, dan ketiga last dari belakang..selamat~kerana tidak berada di sebelah laluan orang lalu lalang di tepi dewan..

8-setiap hari exam aku tido awal gilaaa..sebelum light off lagi..yup2..
bagi sesiapa yg tidak tahu, di KMS ada light off okay..tepat 12.30 malam.. poofffff..gelap gelita secara automatik di keempat-empat blok...
tujuannya??..kerana nak jimat bil api sekolah..piirrahhh..nyampah aku..
rasa berpinar2 mata aku nak study guna study lamp yg disediakan skolah untuk setiap pelajar tu..lampu kat bilik tu akan dibuka secara automatik hanya pada pukul 5.30 pagi kalau tak silap aku..haha..
situasi kami ni mengalahkan budak2 kat sekolah asrama la weyy..

9-habis sahaja exam, kebanyakan drpd IB batch 3 pulang ke rumah masing2 selepas tamat sahaja paper bisnes pada pukul 5.30 ptg itu..
kerana kami sahaja yg mendapat cuti sehingga hari selasa ini...yahoooooo...
kat umah takde light off...

sekian sahaja laporan minggu ini..

perjuangan belum berakhir..rose..bersabarlah..

Sunday, April 5, 2009

just stand up

by mariah carey, mary j.blige, beyonce, rihanna, fergie


seriously, saya sangat2 terharu dgn post ini(click here to read)..

i feel sooo motivated lah after reading it..
terima kasih kak izzah..

p/s-gambar rose dlm tu akak curik dari facebook eyh..segan2~..hee~
tapi tak aci sket la..gmbar rose kecik, gmbar yg lg sorang tu besar..heh~

Thursday, April 2, 2009

viva la vida

by coldplay

nothing special can i say here,
but i really love to advice you once again.
Be prepared for the next challenges that you will encounter
(really, IB life is not easy)
and always remember that someone here (very far away)
pray for your success.
and you'll never walk alone when u're in sorrow
p/s-copy and paste..
p/s/s-if only the person still remember his/her words..