Friday, July 31, 2009

thank you and sorry

dear teachers..
BM-pn hasmah
ENG-pn noraini
BUSS-pn rahimah and pn kamilah
MATH- pn hamimah n pn azian
BIO- pn rohani and pn foziyah
CHEM-pn khomah and pn halimatun
TOK- sir azlan
PAI-ustaz sofi
IB-C-pn siti mariyam

and to all IB teachers........

i miss all of you and

THANK YOU FOR GIVING ME WINGS SO I CAN FLY..

i'm really sorry for all my wrongdoings during in your class..


dear IB BATCH 3,

yg fly ke united states, united kingdom, republic of czech, india, new zealand dan tak lupa yg further study kat malaysia..keep in touch k..
the best of luck to all of you..jgn lupa diri bila dah kat tempat orang nanti..
aku doakan kita semua berjaya dunia akhirat k..
masing2 akan mulakan hidup baru kat tempat baru,
bukak buku baru, bukak chapter baru..
kesempatan ini gak, aku mintak maap gak atas kesilapan aku yg sengaja atau tidak di sengajakan kat korang semua..
take care ok semuaa..miss uolss..

p/s: antara gmbar yg sempat di snap semasa graduation day di royal adelphi pada 26 julai yg lalu..(sedih tak dpt tangkap byk gmbar, sbb kamera rosak)

rab-wan-me

IRP-mates....

klasmates..

Tuesday, July 28, 2009

berhentilah mempersoalkannya..

mula-mula, agak peliklah kan..ingatkan orang kat TV or surat khabar semua salah sebut or salah taip..apehal plak sebut allahyarham ni..arwah kan pengarah filem terkenal..
her or him takkan depa boleh wat silap...aissyy.
then, tiba-tiba my mum ckp pasal benda ni tadi..aiseyhh..aku baru tahu kisah dia ni..
astagfirullah..aku tak sangka langsung pun..siapalah kita nak ckp dia tu betul2 khunsa or memang lelaki sejati or whatsoever..hurmm...al-fatihah untuk arwah..
semoga roh beliau di cucuri rahmat..amin.

"Kalau kita menjangkakan kita disayangi kerana kekurangan kita, kenapa kita
menolak untuk menerima dan mencintai kekurangan orang lain?"
Sumber : Kosmo! yang memetik kata-kata Yasmin Ahmad.


gambar

artikel1

artikel 2

p/s-kalau nak taw lebih lanjut,google sendiri..

Wednesday, July 22, 2009

dan sebenarnya.....

dan sebenarnya..ada banyak benda yg sukar dijelaskan tentang banyak perkara dalam hidup kita..
dan sebenarnya, ada kalanya pertemuan yang singkat itu ada hikmahnya yg tersendiri walaupun kadang kala ia memang menyakitkan
dan sebenarnya, sememangnya sesetengah perkara sukar di luahkan dan hanya tersimpan di dalam hati..
dan sebenarnya, kita harus menerima hakikat dalam hidup kita bahawa tidak semua yg kita impikan menjadi kenyataan
dan sebenarnya, jika sehelai kertas yg putih bersih itu mempunyai hanya setitik hitam di atasnya, sememangnya lumrah manusia untuk melihat titik hitam itu sahaja drpd keseluruhan kertas putih itu..maksudnya, jika seseorang itu melakukan kejahatan, walaupun sekali, maka selalunya jarang orang mengingati kembali kebaikannya yg lepas-lepas..

dan sebenarnya, dua perkataan ini ialah tajuk lagu yang di nyanyikan oleh yuna..

muahaha..apakah??..
sebenarnya post ni nak cakap yg bahawasanya saya sangat happy kerana telah mendapat CD YUNA ORIGINAL tu secara percumaaa..siap ada tanda tangan YUNA lagi atas CD tu..
yang sebenarnya, insan baik hati yg telah memberikan CD itu kepada saya merupakan rakan yuna semasa di matriks undang2 dan uitm shah alam...dia telah memberi CD YUNA itu kepada saya pada bulan yg lepas, iaitu semasa saya saya sedang sibuk bekerja di koperasi itu, apabila dia tiba2 muncul di situ..huhu~
dia telah mendapatkan CD itu semasa di urbanscape 2009 yg lepas...kerana yuna telah membuat persembahan di situ pada tempoh hari..

to her: thank you soooo mucchhh taw..
saya sukakan CD itu sgt2 laaaa........
terima kasih daun keladi
terima kasih kerana telah memberikannya kepada saya..

dalam tu ada 5 buah lagu sahaja, dan yang sebenarnya adalah satu-satunya lagu melayu yg ada dalam tu..

gambar2 di bawah ini ialah cover album tu..





p/s-saya sangat sukakannyaaaa..

Sunday, July 19, 2009

sejati

actually, tajuk post tiada kaitan dgn apa yang aku nak tulis pun..
sambil menaip, tgh mendengar lagu 'sejati' dari kumpulan wings..
yup..aku suka lagu2 awie..kan awie kumpulan wings dulu..
suara awie besstt..

sebenarnya, aku tak perasan pun dalam bulan julai..setakat ni..
rupa-rupanya ada dua post je yang aku post kat blog ni..
byk reasons sebenarnya, antaranya:
1-terlupa password..hari tu saja gatal tukar password..then, tiap kali idea datang..
tak jadi post sebab lupa password
2-minggu lepas fikiran agak bercelaru, berkecamuk dan sebagainya...
hari2 aku tidur awal sbb malas nak fikir banyak2..
3-penat sangat2..seriously penat..sebab kerja..balik kene naik bas dua kali, pertama dari skolah menengah tu ke rawang..then, dari rawang ke rumah plak..pastu, kene jalan kaki plak nak sampai umah..penat2..
4-sebab duk asyik main game2 kat facebook..best wooo..farmville, uno dan sebagainya.
5-internet lembap dan tak betol..taep2 nanti hilang semua..cis2~

p/s: ini antara lirik lagu sejati dari wings tu..

Tinggal kenangan
Gagal segala impian
Tinggal bertanya
Erti sejati

Monday, July 13, 2009

tagged by LYN bdk comey..

Syarat-syarat :
1. 'Tag' dijawab dalam Bahasa Melayu sahaja.
2. Tag orang yang telah men'tag' anda
3. Tag orang yg anda mahu tag.

Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja.

1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
::baru balik dari kerja laa..balik naik bas..sampai2 umah terus bukak laptop..
sbb nak maen game yg best tu kat facebook..

2. 2 jam yang lalu?
::sedang kerja laa..nak cari duit..

2. Anda suka
::tengok TV, tido, memerhatikan perangai manusia yg pelbagai ragam

3. Minggu lepas
::saya pergi ke KMS jumpe ckgu siti sbb nak uruskan hal yg itu,
sehari selepas result IB keluar

4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali
::dilemma(nelly dan kelly)-sejak form 2 okayy
::kesepian (dygta)
::mungkin(anuar zain)

5. 3 binatang yang anda tak suka
::cicak..eeuuwww..sgt geli laa..

6. 5 fakta tentang anda
::suke mkn laksa
::sekarang perasaan agak bercelaru
::amat sayang akan keluarga saya
::takde hp(sekarang tgh gune hp adik sentiase, hp yg ade telah lama rosak)
::hari2 malas nak pegi keje(kene bangun b4 kul 6)

7. Tahun depan mungkin.
::saya dah start blaja laa..insyaallah~~

8. Saya tak reti
::nak masak sedap2 mcm nenek saya

9. Saya pandai
::makan, makan, makan..haha~~

10. Kawan saya
::semua baik2 belaka(harap2nya begitulah)

11. Saya ada
::keluarga yg bahagia..dan saya sgt happy!

12. Saya seorang
::yang pemalu(haha..)

13. Adik saya
::ada dua org..seorg lelaki dan seorg perempuan

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 4)
::buku cerita yg best!
::makanan yg sedap!!
::kawan2 untuk berborak!
::internet~

16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda
::ermm..tataw la pulak bab nih..sape2 yg bace nih sila jawab untuk saya peliss..

17. Saya rindu
::of course la kawan2, cikgu,tilam kat KMS dulu..sbb sangat empuk laa..haha..kat umah punye keras..

18. Saya tak sabar
::nak tahu result tentang yg itu~hurrmm..

19. 5 laman yang anda slalu layari:
::blog rakan2, politik2.
::facebook
::laman web yg boleh detect sape2 yg invi kat YM tu
::laman web boleh detect siapa, dari mana, berapa lama mereka yg lawat blog saya
::utusan malaysia, berita harian dan sewaktu dgnnya

20. siapa yang anda mahu tag?
::emosah, majod, fain, rifqi, redza, sarah nur, syasya
dan siapa2 yg saya telah list blog mereka di sebelah ini
SILALAH BUAT ye..

Friday, July 10, 2009

You Are Not Alone

by michael jackson

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

'Lone, 'lone
Why, 'lone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

chorus
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

You are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay
For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

chorus

For you are not alone...