Thursday, August 27, 2009

adikku sayang..


post ni berkenaan adik laki aku yg sorang tu laa..
nama dia rosli jefry..kami panggil dia epi..
(sory qila, letak gmbar ko skali..hehe)

SITUASI 1
mama sedang bercakap mengenai seorang ahli politik yang mempunyai isteri yg digantung tidak bertali di pahang semasa kami di meja makan..lantas epi berkata, "ha?..camne tu gantung takde tali, mama?"..haha.."ooo..tu peribahasa ye?", sambung epi lagi..ermm.. ye la kot.. peribahasa..

SITUASI 2
ketika mahu membeli makanan di bazar ramadhan, epi bertanya sesuatu kpd aku.. tetapi aku kurang dengar..kemudian dia cakap.."kak nina ni kurang penjelasan laa"..aku terus blur..rupa-rupanya dia nak cakap aku ni kurang pendengaran..huhu~

SITUASI 3
sedang aku membuka akaun facebook, seperti biasa dia selalunya akan menyibuk-nyibuk di sebelah aku ni..semasa sedang komen di wall sepupu aku yg baru pulang dari mesir, aku guna la panggilan nina(aku) dan sanah(sepupu aku)..kami sebaya..
epi: korang sebaya ke?
aku: kenapa kamu tanya?.kamu ingat siapa yg lagi tua kalau kami tak sebaya?
epi: kak sanah laa..
aku: kenapa ckp camtu?
epi: sebab dia fly lagi awal dari akak..
aku:........

p/s-6 bulan adalah tempoh yg sangat lama untuk bercuti..adoy..nasib baik aku keje..kalau tak, agaknya dah mati keboringan agaknya..haha..cuti skolah seminggu ni, meaning aku cuti skali laaaaa...ini pon dah agak boring..hari2 maen game di facebook..

10 comments:

fieqa said...

ohh..lme lagi ek akak fly..xpe2..
all the best k!

naseb bek akk keje..klo x boring gaks dok uma tue..hehehe..

nt akk U maner eh?..ramai ke dak2 kms dah fly?

r a y z i n i e said...

haha.boleh pula ukur usia ikut sape fly dulu.btw lawakla dik mu.

s.e said...

how old is he?

Faiz said...

budak2 mmg camtu.lbih kurang adik aku daa..heh

alicia-rnro said...

fieqa-yup2..lame lg..rugi kan..org len sume dah nak start blaja..insyaallah akak masuk uni of auckland..ermm..stakat ni bdk2 yg pi US je yg da fly..bdk2 manipal, czech akan menyusul bln 9 ni rasenye..

ezzat-tu la pasal..time tu terdiam gak aku..

s.E-die darjah 5..

faiz-ko ade adik rupenye..aku ingat ko anak bongsu..

emosah said...

hahaha....
lawak gila duh aku baca post ko ni....
hahaha...
kirim salam kat adik kesayangan kau tu ek...

zuhri shin said...

ohh... baru tau ko gi auckland... haha, lame cuti ek...

alicia-rnro said...

emosah-hehe..aku dah sampaikan salam ko..
zuhri-oit..lame tak pegi blog ko..iyelah..lame gile cuti..huk2~

-Shafawati- said...

kirim salam kat adik n family kau ek.. kata kat epi, aku lg tua dari kau coz aku fly dulu... hahaha... comel nye alasan.

alicia-rnro said...

ko memang lagi tua dari aku pon..haha..aku dah cakap kat dia..kah2~