Saturday, October 31, 2009

takde belas-belas dah..



rose, lepas ni ko takde belas2 dah ok??..
belas kasihan je ade..hehu~~




korang tahu tak bende ape kat atas ni??..
(klik gmbar untuk gambar yg lebih besar)
ni gelang yg baby pakai time lahir kat hospital tu..
yela..x nak bg tertukar dgn anak org lain..
hehu...aku rasa tak ramai yg still simpan benda ni..
dalam family aku, tiga2 beradik mak aku simpan benda ni dalam album gambar masing2...siap ada gmbar scan time dalam perut lagi...
terkejut aku bila bukak facebook, tengok mak aku wish befday n siap upload gambar lame2 lagi..hehe..

ni pulak gambar papa tengah dukung aku yg baru lahir..
time tu papa umur 25 tahun..mase ni kat sarawak...
(aku kan lahir kat sibu, sarawak)..

tahun ni, tak sama macam tahun2 yg lepas..
tahun2 yg sudah sambut befday dgn kawan2 asrama..
tapi yg pasti, persamaan ketiga-tiga tahun sebelum ni, termasuk yg kali ni..
ialah semuanya aku tertidur bila sebelum menjelangnya pukul 12 malam..
grrrr..setiap tahun aku berazam tak nak tidur kul 12 malam tu taw..
tapi, memang dah tidur nyenyak la time kul 11 mlm lg..



ok..befday kali ni sambut simple2 jek..
papa n jefry beli cake chocolate indulgence (fevret2)..
mama masak kuew teow tomyam..pastu, bawak semua tu pegi skola adik..
huhu..rindu linda..dah dua minggu tak jumpe..mana tak nya, memang tiap minggu pegi lawat dia..tapi sebab last week die pi kadet polis, so..dah start rindu2 laa..huk2..
linda bagi birthday card yg sgt cute..kata-kata dalam kad tu pun comey2 je..hehe..thanz linda..


to my family..linda, jefry, papa, mama..
akak syg korang semua..thanz for everything..
happy sgt dapat family bahagia camni..hehe..
sorry kalau selama ini akak ada buat sape2 kecik ati..huhu..


kepada semua kawan-kawanku yg wish kat facebook tu..
terima kasih banyak2 ye..
yg thru phone..ada 4 org je yg wish..haha..
bila time call free maxis, aku call la semua kawan2 sg choh..
takpe2, call free celcom ade seminggu lagi..kering la air liur nak ckp lame2..hehu~

ok..sekian~

p/s-gambar2 tak cantik sebab gune kamera hp je..

p/s/s-kita tak dapat nak ukur keikhlasan seseorang yg nak wish ape2 sekalipun dgn hanya mengira jumlah huruf ucapan yg telah diberikan..mungkin boleh jadi juga hanya 4 huruf, tapi ia still boleh dianggap sbg kata2 ucapan yg ikhlas..

;p

Friday, October 30, 2009

permintaan hati

saya mahu merepek sekarang,
so, kamu semua tak perlu baca.
saya mahu semua di bawah:-

1-laptop baru..(papa selalu pakai laptop tu bawak pegi opis dia)

2-spek mata baru(yg last buat masa form 4)

3-rm 500 untuk visa

4-rm 365 untuk medical check up(patutnya rm 245 je, tapi kene wat further test, bengong)

5-makan kenny rogers at least seminggu sekali

6-mp3 or mp4(dulu masa form 5 je ade, pastu rosak)

7-handphone baru (sekarang ni gune hp adik)

8- 5 helai t-shirt baru

9-pergi ke pantai tiap hari tgk matahari terbenam

10-bersama orang tersayang setiap hari.

11-pergi summer school dan fly pada awal januari

12-berkumpul dan buat makan2 kat umah dgn kwn2 sg choh

13-tengok tv setiap hari(seriously aku jarang gile tgk tv kat umah)

14-belikan hadiah befday yg best untuk linda(poket da kering gile ni)

15-mahu semua di atas tercapai...

Saturday, October 24, 2009

Wake Me Up When October Ends

tadi masa on the way kuar nak makan malam...
papa cakap,
"dah lama akak tak menulis apa-apa dalam blog ye"..

aku reply,
"too many things to write, but dunno where to start"

seriously, banyak benda nak cakap...
tapi oleh kerana sikap bertangguh aku nak tulis dalam blog..
mood menulis tu hilang terus..kadang-kadang sebab aku fikir banyak kali nak tulis or tak..last2, semua benda pun tak jadi tulis....

ok2...update2...

1-rabu lepas buat medical check up dgn liyana..patutnya boleh je dapat result pada hari yg sama tu..tapi yana punya ada masalah sikit..then kami decide nak amik isnin ni je laa..balik2 dari medical check up, pegi singgah times square plaks da..huhu~

2-oleh kerana MARA dah takde duit, kami 9 orang ni..tak dapat pergi summer school yg start bulan january depan..meaning, kami akan fly pada pertengahan bulan feb...entahlah..sedih gile kot..bayangkan je la..sampai2 je terus start kelas..9 org je pun..itu pun tak lepas gak kami pi summer school..sob3.sob3..orang lain semua dah start blaja da..huk2..

ok..sekian saja kali ini

Wednesday, October 21, 2009

saya mahu 14 Whitaker

Dear Students

Welcome to The University of Auckland.

My name is Shannon Johnston and I am the Faculty of Science support person for all MARA Scholarship students. We will be sending you a Faculty of Science Welcome Pack shortly. However, in the meantime, we need to explain to you about your accommodation for next year.

I understand that you have already applied for accommodation for next year and that most of you selected Number 14 Whitaker Place. However, Huia is the accommodation placement for BSc MARA Cohort 4 students for 2010. You do not, however, need to do change this as the residence choice will be automatically changed to Huia. For those of you that have paid an application fee Accommodation Services will be in contact to arrange a refund or to use this money to go towards your rent after you arrive.

For your information the reasons for this accommodation placement at Huia are to keep the BSc MARA Cohort 4 students together (as a support network) but also provide the opportunity to form networks with other students (both New Zealand and other international students) who occupy the residence. We have found that international students, who interact with other students, have a more successful integration into University life.

I look forward to meeting you all next year. If you have any questions, please do not hesitate to contact me.

Kind regards

Shannon Johnston

Faculty of Science Student Centre

p/s-takpelah..syukur alhamdulillah masih ade tempat nak berteduh n blaja..tetapi..alahai..*mode sedih*

Monday, October 19, 2009

tagged by LYN (kat facebook dulu2, baru skang nak buat)

Rules:
It's harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours, and tag twenty people.

Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real...nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.


1. What is your name : Rose Nina bt Roslan

2. A four Letter Word : Risk

3. A boy's Name : Rosli

4. A girl's Name : Rihanna

5. An occupation : Reporter

6. A color : Red

7. Something you'll wear : Ring

9. A food : Roasted beef

10. Something found in the bathroom : Running water

11. A place : Rome

12. A reason for being late : Rebellion or maybe road block

13. Something you'd shout : REALLYYYY??

14. A movie title : Rambo

15. Something you drink : Root beer?.red bull??

16. A musical group : Red Hot Chili Peppers (tibe2 teringat time IRP)..haha

17. An animal : Rabbit

18. A type of car : road runner.hahaha

19. The title of a song : Run away by soul asylum..try la dengar..best.


p/s : sebahagian lirik lagu Run away by soul asylum

This time I have really led myself astray
Runaway train, never going back
Wrong way on a one-way track
Seems like I should be getting somewhere
Somehow I'm neither here nor there
Can you help me remember how to smile?
Make it somehow all seem worthwhile
How on earth did I get so jaded?
Life's mystery seems so faded
I can go where no one else can go
I know what no one else's known

p/s/s: saya mahu tag emosah!!..kalau die tak bz..buat la ye..

Friday, October 16, 2009

time and reason

For everything there is a reason,

And a time for every matter under heaven:
A time to be born, and a time to die;
A time to plant, and a time to pluck up what is planted;
A time to kill, and a time to heal;
A time to break down, and a time to build up;
A time to weep, and a time to laugh;

A time to throw away stones, and a time to gather stones together;
A time to embrace, And a time to refrain from embracing;
A time to seek, and a time to lose;
A time to keep, and a time to throw away;
A time to tear, and a time to sew;
A time to keep silence, and a time to speak;
A time to love, and a time to hate,
A time for war, and a time for peace.

Wednesday, October 14, 2009

změna

změna ialah perubahan

berubah, ubah, tukar..

berubahlah ke arah kebaikan..
kita tak lari dari kesilapan..
let bygones be bygones..
let it be..let it be..
move on..

To those i have sinned against of your forgiveness i beg
And you who have sinned against me you i do forgive
For what time I've got left i wish for peace with myself
Or in other words i want to live and let live.

Let bygones be bygone the past is the past
For my sins against others in karma i pay
And in the written word i now apologize
To all of those offended by me in some way.

I just want to live out what time I've got left
At peace with the World and with myself at peace
Far beyond the ego there is peace of soul
From self doubt, guilt and blame i just wish for release

And to live and let live and forget and forgive
And try to bring peace to my soul now in strife
And make peace with others and make peace with myself
I just want to enjoy the twilight of my life.



Saturday, October 10, 2009

::nak jugak update blog walau takde idea::

1. Have you ever told anyone you were OK when you really weren’t?
Yup..malas nak kongsi dgn semua orang

2. What do you currently hear right now?
drops of jupiter-train

3. Does the number 19 have any significance to you?

tak pon

4. Be honest, do you like people in general?
Depend to who they are

5. Who was the last person that left you a comment?
ena, baru tadi die komen kat facebook

6. What do you think your best friends are doing right now?
ena tgh maen facebook..yana tgh siap2 nak pi sabah..

7. How old do you think you will be when you finally have kids?

25 kot..haha


8. What are you most looking forward to tomorrow?

nak melantak byk2 kat umah terbuka sape2 yg aku nak pi esok

9. Do you think you need anyone?

of course laaa..mane bley hidup sorang2

10. Been awake for 48 hours?

errkkss....tak kot

11. What is one thing you miss about your past?

jadi budak2 kecik..takde masalah..dapat maen2 je keje..hepi2 je

12. Are you jealous of anyone right now?

not yet

13. Do you like your first name?
suke je laa

14. Baseball or football?

footbal..john terry..heh~

15. Would you ever forgive someone if they cheated on you?

memang la aku maapkan..tapi mmg berat hati la weyh..aku paling benci org menipu2 ni..

16. What are you looking forward to in the next month?
tak de pape pon...

17. When is the last time you talked to number 1 on your top friends?
3 hari lepas..spend mase dgn ena dan yana..

18. Do you regret doing something today?

Yes...tak makan nasi goreng mama masak banyak2..jefry dah abihkan..haha

19. When you think of the rainbow, what pops in your head?

i love it..colourful...

20. Have you lost contact with someone you miss?

yup..tapi nak kata miss tu takde la

21. Do you think you’re old?

yup.

22. Do you wish you were someone else?
sometimes

23. When was the last time you cried really hard?

time sengsara buat IB!!

24. If you could change your eye color would you?

aku suke je kaler hitam ni..

25. Ever kissed your number 2 on friendster?

aku takde frenster...due tahun lpas delete

26. Slept with someone you don't know in a bed?

nope

27. How many hours sleep did you get last night?

6 hours

28. Are your friends with any of your exes?

tidak

29. What music are you listening to now?

malas tol nak jwb dah.. dngar lagu al-baqarah

30. Is there a member of the opposite gender on your mind?

hmmm...

31. Have you told anybody you loved them today?

Nope..

32. Are you growing apart from someone close?
yup..form 1 da masuk asrama


33. Can a girl and a boy be besfriends without having feelings for each other?

yes

34. Do you watch a lot of tv?

hehe..memang laaaaaaaa

35. Everything happens for a reason?
yup..totally agree with this one

36. Do you live with both of your parents?

yup

37. Do you think too much or too little?

sometime, somewhere n when with somebody

38. Does anyone call you babe?

nope

39. Did you kiss or hug anyone today?

Nope

40. What jewellery are you wearing?

cincin dan gelang itu..


41. Have you ever wanted something you couldn’t have?

Yes, terlalu banyak kot

42. What’s the number one thing you want in life?

successfully happiness . dunia dan akhirat

Thursday, October 8, 2009

time..

minggu ni..ada benda yg sedih, ada benda yg menggembirakan...
malas nak fikir ayat sesuai, aku listkan je laa..

PERKARA SEDIH
1-jiran rapat aku meninggal..beliau seorang cikgu yg sangat baik, bapa kepada 4 hero..yg sulung anak dia sebaya linda..sedih sangat..baru dua hari sebelum dia meninggal, aku pegi beraya umah dia..tiba2 je dengar dia meninggal dunia selepas balik solat jumaat..eksiden motor..

2-mendapat beberapa berita buruk dari MARA..malas nak list perkara tersebut..tetapi honestly,agak kecewa sebenarnya..apatah lagi kawan2 aku yg datang dari jauh..bersama2lah kita bersabar ye rakan2..

3-tidak cukup dengan itu, sampai2 umah emosah@hanisah, terjadi perkara tidak diingini..geram jugak la..kesian emosah kena layan kami..sory emosah sebab susahkan ko..huk2.


PERKARA GEMBIRA
1-ada mentor tu datang dari perlis, singgah beraya kat umah ni..bukan mentor kepada aku pon..tetapi mentor kpd sorang rakan baik aku ni laa...mentor tu bagi aku, agak baik hati orangnya..aku temankan diorang bincang2 pasal ada hal sket..dan aku dgr sket2 laa...huhu~btw, aku nak cakap gak kereta kaler kuning die tu HOT..haha..kepada siapa yg berkenaan, tengkiu la ye kerana sudi datang beraya sekali kat teratak buruk ni..

2-dapat keluar dgn geng GALA..ena,yana,nina..gala-Na..hihi..hepi sgt dpt spend time dgn korang kat midvalley..teringat time kat KMS masa nakal2 dulu..haha..cume, tak sempat karaoke je, sbb tak jumpe tmpt karaoke tu..

3-dapat jumpe budak2 BT..korang beraya sekali kat umah aku..sory ek if layanan tuan rumah tidak memuaskan..hihi..hepi dapat jumpa emosah dan asmaa gak..rindu korang..lepas ni aku datang lawat lagi k..

sekian saja laporan untuk minggu ini.haha..