Monday, November 23, 2009

random

what u want might not be what u need.

always pretending that u r happy, although u r not in the mood..coz it's the best way to avoid any silly questions n assumptions around u..

Let the past go and fight for the future.

berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.

money can buy happiness.

berkata benarlah walau ianya pahit..

"Who breaks a butterfly upon a wheel?" : The line is usually interpreted as questioning why someone would put massive effort into achieving something minor or unimportant.

the most difficult lessons to learn is which bridge in life to use or which one to break off..plan for tomorrow..but live for today..

Saturday, November 21, 2009

ym.chat

ada orang tanya saya,
"weyh rose. pehal ko dah lame x on ym?"
"eyh..ko on9 facebook rupenye, tapi nape tak on chat?"
"laaa..ko ade skype ke, nape tak add aku?"

jawapannya mudah:
tiada mood mahu on9 lame2..
lagipun, bukan nak ctct sape2 pon time on9..
klu on9 pon, konfem tak smpai 5 minit, pastu aku terus log out..itupun aku buat invi dan sekadar saje2 nk tgk sape2 on9...bukan ape, pernah byk kali gak kot, bile aku muncul je on9, orang tanye.."weyh...ko dah kat ne skang?".."camne stdy ok x?"..
adoi..malas aku nak reply..so, better tak on9 pon..
kalau ade pape yg penting, tanye je kat fb..
tak pon msg je kat hp..kan senang..cepat, dan mudah..

satu lagi, aku ingatkan bila dah tak kerja..aku akan tido lmbat..
yela..kalau dulu, penat2 balik kerja terus tido awal,
belum kul 9 lebih kadang2 tu mmg dah nyenyak tido..haha..
tapi skang ni..ok laa..b4 kul 12 mmg dah tido pon..

eh..eh..dah nak kul 11.30 laaa..
nak tido..bye2..

Wednesday, November 18, 2009

teruja.heh~

tiada apa pun, dalam blog emosah ade nama saya di situ..
oleh itu, tiba2 rasa mahu link post dia di blog ini..itu je..
hehe..sengal kan??.biar laa..
bukan senang emosah nak selitkan nama saya di blog dia..kah3..

(klik je tajuk yg huruf besar, kalau nak bace laa, kalau tak nak baca sudah)

SABTU YG BERBEZA
ulasan aku:
1-nnt ko datang la umah aku lg ye..dpt makan laksa lagi
2-best kan dpt beli bende pink tu, puas ati aku~
3-farmville mmg best..buat aku berangan2 je..haha
4-ko teringat kisah silam di kms ke mase kat umah aku..laaa..patut aku tgk ko byk termenung time tu..


PERAKNYA AKU
ulasan aku:
1-thanz taw sbb tolong angkat brg byk2 tu..sory terbuli ko plaks..hehe
2-aku setuju dgn ko..mmg ade bende yg buat aku menyesal masuk asrama dulu, dan ade benda yg buat aku lega sbb masuk asrama dulu..hehe..
3-btol3..dont judge a book by it's cover..hehe~
4-mrsm kkb tu baru, so nmpak la cm best..kalau ko pegi mrsm yg lame2, tak best pon..katil n loker pon still kayu..yg mcm da nk tumbang lak tu..haha~
5-yg penting semangat n usaha seseorang tu nak berjaya~~

Sunday, November 15, 2009

yahoo

semasa menaip post ini, emosah sedang nyenyak tidur di rumah saya..
hehehe..berjaya jugak pujuk emosah datang sini..

semalam, pegi SELSET..adalah uruskan hal sikit..
before tu amik emosah, n bawak die same2 sarapan sume..

pastu pegi low yat..jalan2 tgk barang..
oh ye..
TAHNIAH JEFRY..dapat jugak kamu PS2 tu ye..
dah berkurun dia mengidam nak benda tu..tu hadiah sebab die dapat top 5 dalam peperiksaan akhir tahun..ye la..before ni, die dapat no teruk2 je..tp next year die nak UPSR..musykil gak aku dgn parents aku yg still nak belikan die bende tu..aissyy..
yela..a promise still a promise kan..parents aku tunaikan gak laa..
*jeles2*
tapi takpe..
aku pun berjaya gak dapatkan benda yg aku nak since form 4 taw..
alaa..mp3 sony yg cas 3 minit je tu yg dpt tahan sejam tu..hahaha..
kaler pink pulak tu, tak suke pink pon..suke purple..tp kaler tu je yg last..
aku n emosah same2 beli gitu..huh~untung gile tauke cine tu..
*excited2*
tengkiu papa n mama..kire tu adiah befday la kot..hehe~
aku tambah duit sendiri gak la bende tu..

next week, aku tak keje dah..
jadilah penganggur rasmi kat umah pasni..
waaaaaaaaa....

oklah..mahu sambung maen game farmville n barnbuddy..

Wednesday, November 11, 2009

ektad mdoo..grrrr..

malas nak taep post.
sila jangan baca.


1-kepada yg berkenaan, sila jangan taip "rose nina roslan" lagi kat google tu, then akan terjumpe blog ni..cukup2 la tu..nak dekat lebih seratus kali kamu buat mcm tu.sudah la tu.

2-tak paham kenapa kamu nak kene tipu orang seramai lebih 60 orang kot....sudah2 la tu...tak penat ke.tak letih ke buat kesalahan yg sama berulang2..

3-geram. visa tak dapat proceed kerana tidak tahu yg mana satu antara orang2 di kerusi empuk itu yg harus uruskan kami.terumbang-ambing.betul ke bajet summer school takde.or tiada org yg berkenaan yg mahu uruskan kami.geram.

4-stok kat kedai byk yg lari.penat.risau.konfem kene potong gaji..

p/s: sape yg tak paham, tak yah pahamkan pon.

Friday, November 6, 2009

ku mohon



Setiap hari ku memohon
Agar Kau sentiasa
Memberiku ketenangan dalam hati... kekuatan
Menempuhi segala dugaan yang mencabar ini
Pasti punya ertinya
Engkau beriku harapan
Menjawab segala persoalan
Hadapi semua dalam tenang

Dengan merasa kesyukuran
Ku doa Kau selalu
Mengawasai gerak-geriku
Berkatilah ku perlu rahmat dari Mu

Oh Tuhan terangkan hati dalam sanubariku
Oh Tuhan ku berserah segalanya kepadamu
Agar jiwaku tenang dengan bimbingan Mu selalu

Ada kalanya ku merasa hidup ini seperti kaca
Jikalau tidak bersabar
Hancur berderailah akhirnya
Tabahkanlah hatiku
Melalui semua itu... Ooh...
Kuatkanlah
Cekalkanlah diriku

Curahkanlah nikmat Mu pada hidupku