Friday, December 25, 2009

sometimes..[random]

Sometimes all you can give is love
Sometimes all you have is not enough

Sometimes life is like a dream
Sometimes dreams aren’t what they seem

Sometimes laughter can heal your heart
Sometimes it’s laughter that breaks it apart

Sometimes the world goes faster than you can go
Sometimes even fast is still too slow

Sometimes going home is the only thing on your mind
Sometimes home is the only place you can’t find

Sometimes you are too tired to sleep
Sometimes you are too sad to weep

Sometimes freedom holds you back
Sometimes a wedding dress is black

Sometimes loneliness is what you need
Sometimes there’s a harvest without a seed

Sometimes darkness can be too bright
Sometimes rain gives you delight

Sometimes what sets you free are restrictions
Sometimes what makes most sense are contradictions

Sometimes you think you understand
Sometimes you know you really can’t

Saturday, December 19, 2009

my one and only little sister.

linda baru lahir..kat hospital kuala kubu baru..
yg pakai baju merah tu saya la...haha

nama penuhnya rose linda roslan..
sekarang ni umur dia sudah 16 tahun dan dua hari..
dua hari lepas befday dia..
wow..cepat betul masa..tahun depan dia nak amik SPM dah rupenye..
linda ni manja orangnya, tapi kalau dia naik hangin abis laa..
semua orang dijelingnya nanti.tajam lak tu bila jeling..haha..
sory ek tahun ni takde hadiah, akak kamu dah pokai laa..
abih duit nak menghabis2kan sisa-sisa masa yg tinggal nak fly tahun depan ni..adoi~

masa akak selongkar barang2 lama ari tu, akak terjumpa surat2 lama yg linda bagi dulu2 masa zaman akak duk asrama..banyak gak ek surat yg kamu bagi..maklum la, time tu hp mana la ada..surat jadi penghubung kan..

tapi dalam banyak2 surat tu kan, akak paling nak tergelak baca pantun2 rekaan kamu bagi masa akak form 1..terharu pun ada gak..masa tu kamu darjah 3..ni la antara pantun yg kamu pernah bagi, ada lagi yg lain sebenarnya..hehe..

aku berjalan di rumah lama,
tiba2 mendapat berita,
kakakku mendapat tawaran ke asrama,
membeli barang baru semua.


terasa sedih juga hati,

mendengar kakakku hendak ke asrama,
akhirnya kami bersiap untuk pergi,
kami membawa nenek bersama.


wahai nina ku sayangi,
ini pesan linda dan mama,
di mana2 saja perlu berhati2,
jika tidak buruk padahnya..

ermm..takde apa dah akak nak cakap kat sini sebab rasanya dalam kad yg akak buat bagi kamu tu semuanya akak dah tulis..
cuma, masa yg tinggal ni sangatlah penting buat kamu..hoho~
SPM dik..pikir2 lah apa yg patut dibuat ye..
jgn dok maen hp je..ada dua plak tu hp..fuhh..
tak cukup tangan nak reply msg yg masuk ye..
jangan sampai mama amik terus hp tu dan tak bley gune langsung sudah la..hahaha...

ok..kak nina sayang linda, ok?


befday linda masa umur 1 tahun, sambut kat umah atuk nenek belah papa..
(iye..saya la tu yg pakai baju doraemon kaler pink..haha)

p/s-klik pada gambar untuk imej lebih jelas..haha

Thursday, December 17, 2009

disember..[birthday]

to all my dear friends who born in December ..
HAPPY BIRTHDAY to all of u..

"may you have all that is good in love, life and laughter.."

2/12- harris amir

2/12-shazmin izhar

8/12-asmaa'

13/12-muhammad zharfan

18/12-khausar

19/12-nurul amirah muhamad

26/12-noor hanisah abdul razak(emosah)

27/12-muhammad hilmi (majod)

Thursday, December 10, 2009

LIMA 2009

hye semua!!..(mood menulis saya telah kembali..yeaa..)

seperti yang telah tertera pada tajuk di atas..
walaupun telah hampir seminggu LIMA itu telah berakhir, barulah saya terhegeh-hegeh mahu menaip tentangnya..aiyoo..bajet bz lah tu..mase bz nak exam final ib dulu, bley je nak update blog kan..biasalah manusia..

ok2..straight to the point ok.

LIMA (Langkawi International Maritime and Airspace) ialah satu acara yg diadakan dua tahun sekali..pada kali ini iaitu kali yg ke-10 diadakan pada 1-5 disember 2009 di MIEC
(Mahsuri International Exhibition Centre)...

papa amik cuti pada 3 dan 4 dis..so, kami sekeluarga bertolak menaiki kereta ke kuala perlis pada 12 malam, 2 dis..naik feri ke langkawi pada pukul 10 pagi, 3 dis..


ini merupakan kali ketiga kami pergi LIMA..pergi langkawi tu memang dah banyak kali sgt dah.sejak kecik lagi, sampai dah tak ingat dah bape kali pegi..

gambar mama mengandung si linda kat makam mahsuri sampai lah gambar si linda dah besar panjang pun dah ntah bape keping tangkap kat situ gak..hehu~

ermmm..aku listkan je la eyh beberapa perkara sepanjang 4 hari 3 malam kami di sana:

1-LIMA kali ni tak best, tak semeriah yg lepas punya..bukan apa, dulu ada team Red Arrows buat pertunjukan udara yg best..pastu angkasawan si datuk SMS tu pon ada mai gak LIMA yg lepas..siap amik gambar dgn dia..jumlah pengunjung tahun ni pun kurang dari yg sebelumnya..hurmm..maybe kurang promosi kot..

2-dulu, yg maritime(buat kat porto malai bukan kat MIEC) punye masa exhibition asing2 dgn airspace...yg kali ni masa yg serentak untuk airspace dgn maritime sekali kat MIEC gak..so, jadinya tak meriah sangat laa..huk2..jgn kecewakan org yg datang langkawi semata2 nak tgk LIMA tu taw, seperti kami sekeluarga..memang terkilan sikit laa..tapi apa2 pun..LIMA tetap best!!

3-apa-apa pun aku puas duk melantak laksa kedah tu..hehe..malam siang pagi petang, laksa kedah tetap di balun sepuasnya..maybe tu punca aku demam kot sepanjang kat sana..spoil betul laa..geram tak dapat jalan puas2..mata dok berair dgn hingus meleleh2..hahaha..

4-aku sedih tak dapat jumpa mejar patricia......waaaa..dpt tgk FOXY die je....

5-saya sangat teruja tgk sukhoi..dan puas dapat dgr bunyi jet tu..haha..

6-happy dapat naik ada satu pesawat kaler merah putih yg die duk dapat curah air banyak2 masa tengah kat udara..excited sgt masa nak masuk dalam tu, sampai terhantuk kepala yg sangat kuat kat pintu masuk..malu gile kot time tu..haha..tapi ok je bile pakcik/abang kat dalam tu kata aku orang ke-99 yg terhantuk kat situ..hahaha..

7-sedih tak dapat mandi laut puas2 kali ni kat pantai chenang tu..wuuuuu~camne nak mandi dah sakit2 camtu..duk terbaring je la kat dalam bilik...

8-oh ye..ada sape orang kedah bley bitaw aku tak?..betul ke semua cyber cafe kat sana semuanya budak2 18 tahun ke bawah tak leh masuk?..bukan apa, aku duk tertanya2 la..time ade satu petang tu, aku 3 beradik pegi la CC sebab nak on9(aku nak main farmville, pokok semua nak mati da..haha)..then, makcik tu kata kat adik2 aku depa tak leh masuk sebab bawah umur..aiyoo..aku kate.."plz2..makcik, saya ada kat sebelah diorg ni nak tgk2 kalau2 la depa bukak benda bukan2..".tp makcik tu just senyum dan kata apa taw.."camne kalau pihak perlesenan tiba2 mai wat serbuan"..aku n adik2 rasa nak pecah perut gelak2 pun ada gak..entah laa..time cuti sekolah laa makcik..kasi la can sket..

9-saya suka dengar loghat utara..seyes best..

10-saya mahu pergi lagi LIMA 2011...hehehe..

p/s-more pics kat fb eyh~






porto malai pada waktu malam


pesawat ni lah yg aku cakap tu..


yeahh..jumpe lagi k 2011

Tuesday, December 1, 2009

november rain

yup..salah satu lagu guns N roses yang aku suka ialah november rain, selain daripada sweet child of mine and knockin' on heavens door..

november pergi, disember pun muncul..
hurmm..aku tak tahu la kenapa mood aku untuk menulis dalam ni dah semakin berkurang..ok laaa..kalau tiba2 aku rasa nak taip something nanti, aku bitaw kat sini k..
adios~
[enjoy the song]



When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away
If we could take the time to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time...on your own
Do you need some time...all alone
Everybody needs some time...on their own
Don't you know you need some time...all alone
I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you