Monday, February 22, 2010

seminggu

yeahh..hampir seminggu lebih berada di auckland..seminggu lebih jugalah telah meninggalkan keluarga tersayang..hampir setiap hari skype dgn mama, papa dan epi...yelah...sebab cuti sekolah kan seminggu yg lepas..mama ade je kat umah..slalunya time2 cmni, mama dah ade tunggu akak on9 kan..huk2..tapi ari ni bukak2 lappy je...mama tak on9 oovoo pun...terlupa sebentar yg hari ni dah mula sekolah..waaa..teringat hari2 biasa di rumah...selalu temankan mama anta or lawat linda kat skolah dia..tak pun, sama2 berdua pegi pasar malam serendah, bukit beruntung, pi pasar tani dgn nenek dan atuk..huhu...setelah lebih seminggu..baru tiba2, rasa homesick...

honestly,i dunno how to describe here, in auckland..maybe only the breathtaking views..and the wind...yeah...its still summer..but sometimes i just cant stand the cold wind..
the class does not started yet...but i feel excited bout it although i know my life after this will not be the same as before..a lot of assgmnt need to be done..those lectures and yadda yadda..

today, nothing interesting..ena and i went out for shopping..hey...not that kind of shopping spree ye...tapi membeli brg2 makanan seperti roti...beras..fruits..i beli buah avocado, kiwi, grapes...biscuits..rase sgt lega today..sebab bab2 enrolment dah setel...yeayy!!..nanti akan update jadual klas sy di sini...lega sebab takde la clash sane sini..nak klas itu ini..ermm..cam berdebar gak sbenarnya nak mula klas..senior pon ade ckp mcm2..tp diorg mmg baek laaa..tengkiu2 sbb bwk kami shakespeare regional park semalam...then, pegi tepi pantai picnic sume tu...due jam prjalanan dari auckland..tapi berbaloi...huhu~byk btol kambing biri2 kat sini..
ermm..ok..nak stop..coz nak pegi mkn bbq...ari ni management HUIA ni ade wat bbq utk welcome new students...tibe2 teringat yg sepatutnya, aku fly semalam..or kelmarin laa..bukannya awal seminggu...hari ni da start orientation..hurmmm...

2 comments:

it'sme said...

rose...
nada post kau sgt sayu..pilu...
aku juga kelu..

cik nina said...

alahai qila..jgn la ckp cmtu weyh..huk2.jgn kelu2..hehe