Sunday, May 30, 2010

millatfacebook

lepas sign up kat millatfacebook,
ada keluar ayat ni:

Dear Brother/Sister, !! CONGRATULATIONS & Salam to all: Over 70,000 Muslims already United as One Millat/Ummah at MFB. We are doing a server upgrade to ensure high speed for all our Muslim Community. This upgrade may take 48 hours. Due to this activity many features like Chat, Vidoes, Music, Contact Import from Address book, Notifications, Marketplace are "TEMPORARILY" disabled. ......MFB Team Salutes all of you who are doing efforts to make MFB successful and a United platform for Muslims across the Globe.We aim to make our Millat/Ummah more stronger. Thanks four your cooperation.

semua sama je macam facebook..huhu~

add saya:

http://www.millatfacebook.com/alicia-rnro/

Saturday, May 29, 2010

lagenda budak setan






Sinopsis:

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak

haha,tibe2 blog ni jadi tempat promote filem melayu pulak kan.
hihi..eh eh..maya dalam cite adamaya ade....
pastu pulak si farid kamil dalam cite i'm not single pon ade.huhu..
(actually tak minat farid kamil pon..errkkss)..seriously, dulu mase kecik2 mmg da banyak kali kot bace novel lagenda budak setan tu.tak sangke plak dah 25 tahun umur novel tu pastu ke layar perak ye..walaweyy....pastu OST filem ni pon cam best jeeeeee...

bye bye..
nak balik mesia skang, nak tengok cite ni..

(dalam mimpi je weyh ko ni rose,pi study nak final nuh..)

Friday, May 28, 2010

apa nak jadi

link 1
link 2

bace la due2 link kat atas ni,
smpai menteri turun la ape laa..
tiap ari pengetua nk kene jawab soklan macam2 dari pihak atasan.
byk lagi kot keje laen die nak buat..

kenape budak2 skang semakin nakal ni?
semakin menjadi2 ye?
nanti if cikgu2 naek tangan, mak bapak komplen macam2..manje~
itulah antara cabaran yg guru2 skang hadapi..
aku kerja yg bape bulan kat sekolah tu sbagai akak koop pon tak larat da n pening kpale nk layan prangai budak2 tu...huaaaa2..
kereta cikgu kene calar dgn budak2 skolah perkara biase..
kereta mak aku pon pernah kene..
budak2 skolah tinggikan suare dgn guru, dah banyak kali da tengok dpan mate.
nanti if cakap lebih2, cikgu2 tu balik yg kene dgn samseng2 kat luar skolah,
bukan boleh diorg ni kene leter sket..
padahal cikgu bebel2, untuk kbaikan diorg gak..

entah laa..

p/s-sedih sebenarnya bila fikir..orang datang sekolah nak menuntut ilmu, mak bapak ingat anak pegi skolah nak pegi blaja..tapi.......ermmm...

mama sy sbagai guru kat skolah tu, bersabar ye..sayang mama..

Thursday, May 20, 2010

1,2,3 love..

Do not love one, not two.
But love the one who loves you TOO.

Do not love three, not four.
But love the one who loves you MORE.


Do not love five, not six.
But love the one who truly STICKS.

Do not love seven, not eight.
But love the one who is willing to
WAIT

Do not love nine, not ten.
But love the one who'll love you until the END.




Monday, May 17, 2010

gendang gendut

tali kecapi...
*sambung2...*
pandainya diaaaa...
kenyang perut, suka hati..
yeayy~

*mode :bahagia*
membuat assigment dan menonton drama melayu sambil mkn cheesecakes di bawah ini..



ok..saye tahu..anda nak kata saya tamak kan?
beli 3 kotak sekaligus..hehu~sbb ade promotion la ari tu..
kalau tak, takdenye saya dan ena beli benda ni..hihi~

ni tak masuk lg bab buat kek tiramisu dgn ena di hari minggu..
oppss~takpe2..perjalanan 30 minit pergi dan balik ke uni,
membuatkan kami memerlukan tenaga yg lebih..hehu~


*sambung balik makan cheesecake*

Saturday, May 15, 2010

a song for mama..


♫♪♫♫♪♫ happy birthday to you.. ♫♪♫♫♪♫
♫♪♫♫♪♫happy birthday to you.♫♪♫♫♪♫
♫♪♫♫♪♫happy birthday to mama ♫♪♫♫♪♫
♫♪♫♫♪♫ happy birthday to you....♫♪♫♫♪♫

ni ada lagu special khas buat mama tersayang...






mama, terima kasih buat segalanya..
akak tahu akak tak mampu membalas segala jasa dan pengorbanan mama buat akak selama akak hidup kat dunia ni..kasih sayang yg mama beri tidak ternilai harganya..
mama selalu ada buat akak..tak kira akak happy atau sedih..mama sentiasa ada..
akak hanya mampu berdoa yg terbaik buat mama..tapi selagi akak hidup, akak janji untuk buat apa saja untuk membahagiakan mama...

dah tiga bulan akak kat sini..akak rindu mama..boleh dikatakan tiap-hari kita oovoo atau skype kan..ada hari yg tak oovoo pon sebab akak ada test or abih kelas malam mcm hari rabu tu..walaupun tak borak lama2, tapi hari-hari akak nampak muka mama...
mama selalu sabar dgn kerenah akak yg macam2..
kadang2 akak moody.tapi mama layan jugak..mama selalu nak penuhi permintaan akak...
akak nak makan itu, akak nak yg ini, mama belikan.. mama jarang tolak apa yg akak nak..



sebelum akak berangkat ke sini, mama pesan macam2 pd akak..mama usap2 n belai2 rambut akak..kadang2 mama suap akak makan mase kat sekolah mama kat kantin tu..ada je kawan2 mama tegur dah besar pun nak suap2 jugak ke..
akak happy dapat kerja kat koperasi skolah mama..tiap2 hari kite naik kereta same2..akak selalu teman mama pergi mana2..pergi amik linda kat sekolah dia..pergi teman atuk nenek beli barang2 dapur kat pasar malam dan pasar tani..

mama memang selalu memahami akak...mama selalu dapat baca apa yg tersimpan kat hati akak..mama setia dengar luahan hati akak..
walaupon kite jauh, tapi mama dengar je akak bebel2 kat oovoo tu...
mama selalu bukak facebook akak..if ada yg tak kene dekat blog, or fb, or twitter akak, mama tegur akak..tak semua mak kat dunia mcm mama saya..mama saya sgt amik berat pasal saya..

pada dia sy cerita semua..sy percaya mama sy memang yg terbaik..masa sy kat kms, die selalu masak macam2 n bawak untuk makan sama2 sekeluarga kat taman permainan kat taman bunga seremban tu..pastu dia masak mcm2 untuk di kongsi dgn kawan2 sy jugak..tp sekarang ni jauh, die sanggup belikan mcm2 barang untuk di pos kepada sy kat sini..die belikan..die bungkus baik2..die pos kat sy..sy terharu sgt..



saya tahu sy banyak buat salah, kecikkan ati mama sy..beberape hari yg lepas, die ade bagi satu e-mail kpd sy..sejak hari itu,sy bace e-mail tu tiap hari...sy bace tiap hari untuk peringatan buat diri saya..mama, akak faham maksud mama..akak sayang mama sangat2..akak mintak ampun dan maap atas segalanya..mama maapkan semua atas kesalahan akak pada mama ye.halalkan makan minum akak selame ni..akak nak jadi anak yg baek.akak tak nak mama sedih2..akak nk penuhi permintaan mama..

mama, semoga mama panjang umur, murah rezeki, dan berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya..semoga mama sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Allah dan dikurniakan keberkatan dalam hidup di dunia dan di akhirat...mama always take care taw..akak kat sini akan always doakan yang baek2 untuk mama..

akak sayang mama sangat2!..

-rose nina roslan-



Sunday, May 9, 2010

akak syg mama & papa!

ni video akak buat khas untuk papa n mama..
waaa..rindu semua..
papa n mama jage diri baek2 ye...

happy mother's day!!