Monday, June 28, 2010

tiada tajuk

kat luar BLT 100


*speechless*
ase cam tak caye dah abih exam..
tumpah gak air mata lepas abih paper last tadi..
sebab tak cukup masa, tiba-tiba orang yg kutip paper exam dah tenung semacam dan amik camtu je kertas sy..so, yeahh~its over..
tak nak cakap pape da..scary..
dup dap dup dap nak log in ke ndeva nanti..
huaaaa2...nak lunch..lapaaaaa~
musim winter ini mari berhibernate...



meja study, sambil ditemani oleh biskut

Friday, June 25, 2010

gerhana

harga tiket flight sila la turun.sila.pelissss~
haha...saya mahu balik 3 bulan..
mana cukup sebulan je nak makan sedap2 kat umah..ngeh2..
eh..gambar di atas ni duit nak beli ayam dan daging ye..
bukan duit sy..tapi duit kami bersembilan..hurmmm..

gerhana??..yelaa..gerhana la...gerhana tu simbol sedih kot..
sedih sbb if da bayar duit flight nanti, da kering kontang da poket..huaa2..
actually, tajuk post gerhana sebab smalam balik dari joging dgn qila n mai,
ternampak kat bus stop ade poster cite eclipse nak kuar daaa!!!!...
waaa..seriously aku nak tgk..tak pernah miss kot before ni..
twilight n new moon tengok kat cinema..tp yg kali ni..
cam tak dapat je..*sedih*
eclipse=gerhana
gerhana=sedih
sedih=duit da nak abih
duit da nak abih=tak dapat tgk eclipse

jacob!!!..saya mahu tgk jacob..haha..

adios..

one more to go...hoyeh hoyeh~~~


eh jap.layan trailer eclipse jap.


Saturday, June 19, 2010

teratai layu di tasik madu.


hai semua!!..
apa khabar?..hihi~~
sila abaikan tajuk post ye..tajuk post= tajuk lagu fauziah latiff ye rakan-rakan sekalian..siapa tahu lagu ni sila angkat tangan..hahaha~


see see..kan ade teratai besar tu kat kolam ni..hihi~

*memerhati teratai2 tersebut sambil teringat lagu fauziah latiff.haha*


maka al-kisahnya, ada 3 orang budak berjalan jalan mengambil angin di auckland domain..biasalah, minggu2 exam begini, maka perlu ye rakan2 menenangkan hati, menghiburkan hati yg lara ini dengan berbicara dengan alam (ini ayat husna, tak percaya pegi blog die..hihi~) gambar-gambar bunga di bawah ini semuanya di ambil oleh qila dan husna di taman bunga tersebut.. *suke2*
cantik kan bunga2 tersebut...pandai qila n husna amik gambar.hihi~
guna kamera biasa dan kamera hp je pon~~



pastu masa jalan2 tu, ternamplak plak benda yg aku idam idam kan selame ni. ase cam nak curi je bende tu..pastu amik rebus..cicah dgn sambal belacan. *muahaha..mentang2 parcel yg mama pos da sampai 3 ari lepas..ada belacan skali taw dalam tu..yeayyy*

*silalah jadi milik ku...aku ingin kamu*

*grrrrr..ase cam nak tarik je..ahhhh*
JANTUNG PISANG TUUUU....aaaaaa~ tidakk~~

pastu jalan-jalan lagi..amik angin lagi..



sory lah ye post kali ni ter over plak meletak kan gambar yg banyak.haha.
doakan sy ye untuk paper maths 150 next week.antara semua 4 subjek..
subjek tu la yg paling scary buat saye..aisyyy~

Wednesday, June 16, 2010

Lessons From Life, by 90-year-old Regina Brett

1. Life isn’t fair, but it’s still good.
2. When in doubt, just take the next small step.
3. Life is too short to waste time hating anyone.
4. Your job won’t take care of you when you are sick.
Your friends and parents will. Stay in touch!
5. Pay off your credit cards every month.
6. You don’t have to win every argument. Agree to disagree.
7. Cry with someone. It’s more healing than crying alone.
8. It’s OK to get angry with God. He can take it.
9. Save for retirement starting with your first paycheck.
10. When it comes to chocolate, resistance is futile.
11. Make peace with your past so it won’t screw up the present.
12. It’s OK to let your children see you cry.
13. Don’t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
14. If a relationship has to be a secret, you shouldn’t be in it.
15. Everything can change in the blink of an eye. But don’t worry; God never blinks.
16. Take a deep breath. It calms the mind.
17. Get rid of anything that isn’t useful, beautiful or joyful.
18. Whatever doesn’t kill you really does make you stronger.
19. It’s never too late to have a happy childhood. But the second one is up to you and no one else.
20. When it comes to going after what you love in life, don’t take no for an answer.
21. Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don’t save it for a special occasion. Today is special.
22. Over-prepare, then go with the flow.
23. Be eccentric now. Don’t wait for old age to wear purple.
24. The most important sex organ is the brain.
25. No one is in charge of your happiness but you.
26. Frame every so-called disaster with these words ‘In five years, will this matter?’
27. Always choose life.
28. Forgive everyone everything.
29. What other people think of you is none of your business.
30. Time heals almost everything. Give time time.
31. However good or bad a situation is, it will change.
32. Don’t take yourself so seriously. No one else does.
33. Believe in miracles.
34. God loves you because of who God is, not because of anything you did or didn’t do.
35. Don’t audit life. Show up and make the most of it now.
36. Growing old beats the alternative — dying young.
37. Your children get only one childhood.
38. All that truly matters in the end is that you loved.
39. Get outside every day. Miracles are waiting everywhere.
40. If we all threw our problems in a pile and saw everyone else’s, we’d grab ours back.
41. Envy is a waste of time. You already have all you need.
42. The best is yet to come.
43. No matter how you feel, get up, dress up and show up.
44. Yield.
45. Life isn’t tied with a bow, but it’s still a gift.

na ah~go back to study...this coming friday-->statistic...

Sunday, June 13, 2010

tua mengejar kita

pernah dengar tak lagu fauziah latiff yg ni?





Ingatkah semua
Hari tua pasti menjelma
Detik waktu yang laju
Pantasnya tak akan menunggu

Begitu usia
Makin hari makin meninggi
Siang malam berganti
Yang pergi tak berulang sekali lagi

Begitu cepat putaran masa
Terkadang tanpa pun kita sedar
Siapa yang lebih bersedia
Dialah yang selesa

Tua mengejar
Pasti tiba masanya
Kau merasa
Hidup tak segagah
Waktu remaja
Di mana tenaga
Menyala-nyala
Di hari tua
Makin terpadam semua

Tua mengejar di mana kau berada
Tak berbeza semua kan merasa
Itu hakikat tak bisa hindari
Walau seinci bersihkan diri
Sebelum terlewat nanti

Hey kawan semua
Aku cuma memberi pesan
Andai cukup bekalan
Tak mungkin kita kehausan

Usahlah menunggu
Uban memutih di rambutmu
Cepat-cepat berilmu
Semoga tak menuju di jalan buntu

Wednesday, June 2, 2010

4

4 letter-words--->E.X.A.M
4 subjects..

COMPSCI -- 15 June, 2.15pm-4.30pm

STATS -- 18 June, 9.15 am-12.30pm

MATHS 150-- 23 June, 2.15pm-4.30pm

MATHS 162-- 28 June, 9.15 am-11.30am

Tuesday, June 1, 2010

random

every cloud has a silver lining

Good things come to those who wait,
but better things come to those who work for it.

tabahlah wahai hati.

T.T