Sunday, October 31, 2010

diwali dan halloween.



last nite aku decide untuk keluar berfoya-foya jalan-jalan tengok bandar auckland ni camne malam-malam.lagipon nak abihkan detik-detik terakhir umur 20 tahun la kan katekan.hehu~bukan keluar tanpa arah tujuan ye...
teringin nak camne tengok sambutan diwali tu.ternampak kat twitter orang cakap pasal bende tu.pastu ternampak si izzati cakap dgn fareha nak pegi.and plus nak tengok camne suasana malam halloween tu...
rasanya last sekali keluar jalan2 waktu malam time lantern festival dulu kot..pastu dapat usya rumah idaman (umah nk duduk next year) sekali time kuar.so, memang berbaloi la keluar smalam.walaupun penat abih exam maths 270 tengahari tu, pastu pegi umah iliana plaks diorang buat jualan garaj.pastu malam2 sampai bilik kul 11 pm lebih camtu.pastu ade..heh~itu cerita laen.dalam post yg berikutnya.

yeahh.best diwali.colourful.diorang semua menari tak hingat dunia kot.aku semangat tengok.haha.macam la kat mesia takde.tapi bagus la diorg ni.promote abih culture diorang.lengkap semua gerai2 kat tepi.makanan, pakaian dan benda2 laen.diorang kat sini siap ade stesen radio sendiri yg indian yg punye.untuk info lebih, klik sini dan sini

dalam perjalanan balik, dapat gak tengok orang pakai costume pelik2.tapi kat sini tak meriah sangat kot halloween tu..biase2 je.rasanya laa.tak de budak2 dtg ketuk2 pintu umah mintak candies tu.haha..

aku sempat record 1 video ni je..ade lg 2 group yg perform..yg pompuan punye..siap nari pusing2, pening kpale aku tengok.tak pitam pulak diorg nari camtu..tapi bateri kamera nak abih laa..so x leh la rekod..haha..

try la tengok.tu baru sikit je tu..rase rugi plaks tak amik yg time diorg wat bhangra tu.



dua gambar bawah ni cilok dari kamera mahal izati.tp tuan punya kamera tak pegi pun smalam.huhu~die bz sket.hehe.

dan gambar2 kat slide show kat atas post ni, dari kamera saye.hehe.

saya punya yg belah kanan..weeeee~suke2..ni second time buat bende ni..

antara kami yg keluar malam tadi

iye.memang tak sedar diri exam tak abih lagi.1 down.3 more to go laaa~~

bye.kene sambung study sekarang.

Saturday, October 30, 2010

nDeva

hurmm.tadi saje2 log in kat nDeva.
dah berwajah baru rupanya.hehu~

hari ini hari sabtu rupanya.
lupa, sebab hari ini ada exam.rasa macam bukan sabtu.
lepas abih exam, oovoo dgn mama.dia tengah siap2 nk pi graduasi linda.
eh eh.cepatnya masa.adik saya dah nak abih sekolah rupanya.

mama tanya exam pukul berapa.
saya tak letak waktu pukul berapa rupanya kat jadual exam sebelah ni
ni copy paste dari nDeva yang berwajah baru tu.


[klik gambar untuk imej lebih jelas]

ok.bye.
nak makan nasi lemak.
nasi lemak sungguh sedap.
terima kasih kat suzie.

Friday, October 29, 2010

dangs dangs

haaaaa~
ade orang nak taep dangs kat google plaks ke??
hahaha..*pehal rose nih??*
*sibuk2, tak yah tahu..rahsia2*

dangs dangs.

sindrom nak exam esok sedang melanda

statistic baru baca sampai regression T.T
ANOVA dan Time Series, nanti i dating dengan u kayh?
nak dating dengan Adams-Bashforth, Euler dan Runge-Kutta dulu
untuk final exam paper MATHS 270 esok pagi kul 9 -11.30 am..sob..sobb2~
tak kenal mereka bertiga ni?sila la google.ngeh2~

bye.

#nowplaying Train- Drops of Jupiter
p/s: ingatkan dah sampai jupiter, tapi rupanya Earth je pun kan.
takpela, asalkan selamat sampai, drpd tak sampai langsung kan

haaa..tak nak google lagi?
sampai hati tak bookmark kan.errrkss~

[maap untuk post yg sungguh random ini]

Thursday, October 28, 2010

Live Like We're Dying

by Kris Allen..

Sometimes we fall down, can't get back up
We're hiding behind skin that's too tough
How come we don't say I love you enough
Till it's to late, it's not too late

Our hearts are hungry for a food that won't come
And we could make a feast from these crumbs
And we're all staring down the barrel of a gun
So if your life flashed before you,
What would you wish you would've done

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

Chorus
We only got 86,400 seconds in a day to
Turn it all around or to throw it all away
We gotta tell them that we love them
While we got the chance to say
Gotta live like we're dying

And if your plane fell out of the skies
Who would you call with your last goodbye
Should be so careful who we live out our lives
So when we long for absolution,
There'll no one on the line, yeah

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

Chorus (2x)

You never know a good thing till it's gone
You never see a crash till it's head on
Why do we think we're right when we're dead wrong
You never know a good thing till it's gone

Yeah, we gotta start
Looking at the hands of the time we've been given
If this is all we got and we gotta start thinking
If every second counts on a clock that's ticking
Gotta live like we're dying

Chorus


p/s:suka dengar lagu ni.lagu yang menemani saya di kala study week ini.

p/s/s:rasa nak nangis banyak lagi nak kene bace untuk STATS 201..
sempat ke tak nak cover nih..insyaallah sempat kot.bertabah!!

Tuesday, October 26, 2010

age is just a number

kepada si budak comey lyn,
sory copy paste ur URL blog kat sini tanpa kebenaran kan..hehe~
tetibe terase kan~itu yg sy letak kat sini
THANK YOU DEAR sebab post ini
i miss u laa.rindu nak usik2 kamu~
*sekejap je mase berlalu, dan kamu dah tahun ke-2 di Ireland tu*
take care and all the best kayh!.bertabah!.. ;)

Wednesday, October 20, 2010

20102010

hai semua!.mulakan hari anda dgn senyuman.
cantik tak tarikh hari ni?
ha.takde plaks ke orang nak kawin hari ni?

semalam mood tak baek.hari ni pon takde la baek sangat.
tapi hidup mesti ceria beb~ngeh ngeh ngeh~
*menaip sambil mendengar hitz.fm dan menghirup milo panas*

i miss the old me....

okeyh.nampak jadual exam saya kat sebelah ni?
tak nampak??tak nampak??.ok fine tak nampak sudah.
last week dah hantar semua 4 assigment untuk keempat-empat subjek..
pffttt..rasa lega lepas tu.tahu tak feeling die camne lepas hantar?
rasa gembira macam kanak-kanak dapat ais krim tu la.
walaupun tak tahulah markah esemen tu camne nanti.
mengidam makan ais krim.dah lame gile kot tak makan.

okey rose.mari bertabah untuk final!..
supaya bila log in ke nDEVA nanti, jantung tak rasa macam nak luruh.
passion for mathematics.go go..(@.@)

-maths 260-
(lawa tak graf saya lukis nih?haha~)
-maths 270-

saya suka kira-kira.bahagia je tekan2 kalkulator.bahagia bila dapat jawapan yg betul.bahagia dapat lukis graf dengan baik..
tak bahagia bila masa tak cukup.tak bahagia bila kira panjang2, jawapan akhir salah.tak bahagia bila kene prove kan teori pelik2.

okey rose.stop ngarut-ngarut.
*study mode activated*

Tuesday, October 19, 2010

kuang asam!.

*mode: geram, bengang*

apesal la sejak akhir2 ni ramai orang psiko nih?
geramnya!..dulu aku bersyukur duk floor nih sebab takde la sangat bende bukan2 terjadi.
sekarang ni, aku tengah tahan marah ni..pagi2 dah buat aku hangin.sebabnya?
nanti jap lagi aku cerita.

ok.fine la kelmarin baru dapat e-mail cakap ada compulsory floor meeting..
Anyone not in attendance will automatically be assumed guilty of photographing their fellow residents in the shower (yes, this is what we're looking at).

dah la bace tengah makan, rase cam nak tersedak.bongeks!..tak matang ke hape buat prangai tak senonoh..seronok sangat ke amik2 gambar curi orang dalam toilet?..its not funny ok!..huh!..scary dah aku nak masuk toilet..grrrrr!..dah la pernah ade pengalaman camni mase zaman skolah kat jasin dulu.tgh gosok gigi kat depan cermin.aku bley nampak muka orang tgh mengintai kat tingkap toilet tu.paham ke camne?orang gila tu panjat tangga untuk tengok kat tingkat atas tu, dan tiba2 ternampak.nampak clear muka mamat tu.huh!.

ok.fine tu zaman skolah..rasa seram sejuk kot.aku fikir banyak kali nak pegi toilet aras aku sekarang ni..ceritanya pagi ni, aku masuk toilet kan..rasa nak muntah..uwekkkss.
sebab semua kotor.aku pelik la knape camtu?then,aku sedar yg tempat nak flush tu dah takde!.tombol yg nk tekan tu dah hilang!.lesap!.grrrrr!.rasa nk mengamuk.aku borak2 dgn minah salleh tu, dia cakap mmg ade orang sengaja nak buat dajal kat toilet floor aku nih~
hello, sampai lewat malam tadi semua tombol flush tu still ade.pagi ni semua dah lesap..
tak pasal2 kene pi toilet aras laen..waaa..ari2 camni susah laaa~
geram la dgn budak2 tak matang nih.yela.aku antara yg tua kat sini.kat sini budak2nya kebanyakannya umor 18,19 tahun camtu..hurmmm~

mood aku nak update benda laen sebenarnya pagi ni.
tapi bende2 camni, buat aku mendidih btol la~chow.

p/s:rasa nak lempang laju2 n sepak laju2 je la kat orang2 yg perangai camni

Sunday, October 17, 2010

Tuesday, October 12, 2010

sekali seumur hidup

okey.baru lepas tengok video2 dan gambar2 kemalangan dekat kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan tu.yup.sayu.tumpah gak air mata.15 orang mati.menyayat hati.
memang aku emo bab2 camni..even kes adik sharlinie yang hilang tak jumpa2 tu pun aku nangis2 masa mula2 dengar apa yg dah jadi kat dia.

before tengok semua video dan gambar2 kemalangan tu, aku duk sibuk bukak macam2 blog orang kahwin time tarikh special la konon-kononnya.datuk sms, aqasha, bienda,datuk sani dan ramai lagi la orang terkenal dan tak terkenal pun nak adakan majlis kawin yg gemilang.

*terdiam seketika*

10.10.10 hanya datang sekali je sebelum kiamat.
ada orang berduka.ada orang bergembira.
itu lumrah alam.pada tarikh yang sama.
mungkin satu peringatan buat kita semua supaya bersederhana dalam semua benda.
jangan gembira sangat.
jangan suka sangat.
jangan sedih sangat.
jangan pentingkan sangat benda-benda yang tak penting.
jangan terlalu dikejarkan sangat benda-benda membazir.
renungan.

selamat pengantin buat semua pengantin baru yang baru melangsungkan perkahwinan pada tarikh special itu.

ucapan takziah buat keluarga mangsa dalam kemalangan itu.
al-fatihah.

benda yg paling dekat ngn kita adalah mati…
benda paling jauh dgn kita adalah masa lalu…

Saturday, October 9, 2010

sedar diri

motif entri?takde ape..
saje nak sedarkan diri sebab ada 4 esemen kene submit next week.
terbangun awal kul 5 pagi, then mandi.then masak fillet fish n french fries sebab perut berbunyi dgn sangat dasyat laaaa..errkkss..trbangun awal sebab tertido sangat lah awal..

semenjak dua menjak ni ada la terfikir nak delete fesbuk kan, tapi atas sebab2 tertentu, tak leh delete laa..its okey laa..escape dari fesbuk, ke twitter la plaks kan.hehu~

okey.babai.
nak mkn banyak2 n nak minum air milo panas

ngeh2..dah lame da ari tu bertweet2 dgn kak erra..heeeee~sukeeeeeee..
gune bahase kampung lak tu,.bahasa bangkahulu..tahu ke?
hihi~
agak2nya awie ade twitter tak?hahahaha..ngengs la..
dah rose, pi taep esemen statistic yg berlambak tu..

Friday, October 8, 2010

Testing

Ok.baru jumpe apps free untuk update blog..hihi..suke2..lpas ni bley update blog slalu gune gadget kecik ni..yeayy~

Tuesday, October 5, 2010

sakura

hai semua..
tiba2 rasa terpanggil untuk mengupdate blog walaupun tiada idea untuk menulis.tiba-tiba dah oktober..
so, lepas ni bila orang tanya bila balik mesia, dah boleh jawab "next month insyaallah saya sampai mesia". ok?...

al-kisahnya, sabtu yg lepas, nur aqilah comey yg baru saja menyambut hari kelahiran beliau yg ke 21, iaitu pada 1 oktober yg lepas telah bersemangat mengajak aku, dibah n ena untuk sakura hunt..hahahaha..penat tu turun naek bukit cari pokok sakura tak jumpe2 kan..okey.itu hiberbola..
kami berjaya jumpa ok.
pokok sakura itu haruslah dicari ye sebab pokok tu berbunga hanya dalam tempoh dua minggu je..lepas tu bunga die gugur..time winter ari tu, die tinggal ranting n batang kering je macam pokok da mati..so, haruslah excited bila tengok sakura dah berbunga kan.
lepas excited haruslah snap picture banyak2 kat pokok sakura tu kan.

ok.dah takde idea nak taep ape.
kita tengok gambar je laa.ok?


maen panjat-panjat pokok semasa mencari sakura.mungkin kerana masa
kecik2 dulu tak dapat panjat pokok sebab takut mak mara.


eh.warna bunga sama dgn warna baju.maka harus lah
amik gambar dgn bunga yg sewarna dgn baju kan

ni pokok jenis ape sy tataw.tapi bukan sakura.
pencarian sakura masih diteruskan.

yeayyyy!..sudah jumpa sama itu sakura. maka haruslah gembira.



*wink* berangan macam kat jepun sebentar.



mencari ketenangan setelah menghantar 4 esemen lah katakan.
hurmmm..next week ade lg empat

cik izati, sy cilok dari fb awk ye gambar ni,jgn mara ek.

oh ye.yg tudung oren coklat due dari kanan tu la nur aqilah comey.
die seorang yg periang.hihihi~