Friday, December 30, 2011

difference

There's a difference between giving up
and
knowing when you have had enough.






selamat tinggal 2011
hai 2012
please be good to me eh?

Sunday, December 25, 2011

what do you want?



this is my favourite scene in the movie "The Notebook".

Ryan Gosling dan Rachel McAdams sangat comel.sekian.

Tuesday, December 6, 2011

cycling

ohooo~mari menggunakan masa di musim summer dengan sebaiknya.
dengan $20 NZD, anda boleh menyewa basikal untuk tempoh selama 8 jam camtu la.
so, kitorang ramai-ramai sewa basikal tu dari Britomart ke Mission Bay.
:)





berbaloi la sebab angin best.pemandangan lawa.heee~
pernah je pergi Mission Bay naik kereta, tapi trust me.
naik basikal lagi best walaupun penat.
mari mari beriadah..hehu.







okey.dah penat berkayuh.dah sampai Mission Bay kitorang serbu kedai ais krim.haha.





lepas makan ais krim, sambung lagi kayuh pergi Ladies Bay.huaaaaa.penat gila okey.berbukit bukit jalan dia.terketar ketar nk mengayuh tambah plaks angin sangat kuat cam nak tolak basikal aku tu haa.haha.

tapi berbaloi.sampai kat atas tu dapat tengok laut cantik.huhu.apa yang kita tengok depan mata kadang kadang tak sama macam dalam gambar.tak sama apa yang kita capture guna kamera.so yeahh..memang worth it laaa.


hahaha.lepas turun dari Ladies Bay tu, sambung makan fish & chips plaks kan.
all in all.
naik basikal pergi Mission Bay sangat best!
thanz kak najdah dan tetamu dari Wellington & Brisbane.
:)

Thursday, December 1, 2011

huge sale RWC


mula-mula qila & dibah tunjuk jersey diorg beli.terus teringin.aiseyh.
Rugby World Cup Store tu tengah buat sales sebab nak habiskan baju-baju diorang tu kan.




owh.borong.borong lagi
T__T



ini hasil tangkapan kak najdah.

aku plaks angkut 4 T-shirt, satu jersey.huaaa.


aku angkut dua T-shirt ni tadi.lepas tu sampai rumah, jual kat ena satu.hek hek.
kitorang yg habiskan saiz S kat kedai tu kot.hihi.


thanz kak najdah sebab belanje biskut sedap lepas memborong.hehe.

Wednesday, November 30, 2011

aishiteru


ahaha.suka.suka.suka.
siapa yang tak suka holiday kan?

external yang penuh dgn stok movies.
tu DVD berlambak ada senior bagi.
bley je layan movie online lagi.
ada buku cerita, magazines lagi.
scroll tumblr, instagram, blog-walking.
facebooking..tweet2 kat twitter.

sambil plaks makan strawberi yg tengah musim sekarang.


huhu.saya suka cuti sekolah.sekian.

Monday, November 28, 2011

Luscious

suka dua-dua version lagu ni.
version happy: sini
version sedih : sini

p/s: okey.dah habis tengok 26 episod cerita Sindarela tu.hehu.
sedih Butang mati.
puas hati Zoey(Sharifah Amani) tolak Tengku Hussin (Bront Palarae).
Padan muka Tengku Hussin.
baguslah Puteri Raina dengan adik Tengku Hussin iaitu Tengku Haida (Remy Ishak)

okey.cerita tu kelakar+sedih semua ada.suka.

:)

Saturday, November 26, 2011

hop card


okeyyy.pengajaran untuk hari ini.
jagalah kad hop anda baik-baik okey.
kalau tak nanti, kalau patah macam aku punya ni,
nak ganti kad baru kena bayar sepuloh dollar.aiyorrr.
takde pilihan lain, terpaksa la jugak aku beli kad baru and transfer semua balance kad lama ke kad baru, sebab ada lagi balance dalam 30 dollar camtu dalam kad lama.huk2. T__T

p/s:kegunaan kad hop ialah untuk nak naik bas tu.murahhh wooo.kepada sesiapa yang takde kad hop lagi silalah buat ek. bayangkan one way ke avondale sepatutnya $4.50, tapi dengan adanya kad hop tu, jadi $2.70 je taw. hihi~

Wednesday, November 23, 2011

.pindah rumah.

pheeewwww~penat gile okes.


kami berempat yang perempuan ni jelah yang duk mengangkut semua barang-barang dari rumah lama ke rumah baru..6 kali trip van tu ulang alik dari Volt ke Federal.
hek hek.rumah lama nama apartment tu Volt.rumah baru nama Federal.

umah lama


memang puas hati, walaupun mahal sikit dari rumah lama, tapi okey kot.
(nanti la baru upload gambar rumah baru, hehu)
final year dah tahun depan.nak la jugak merasa rumah besar sikit daripada rumah Volt yang sekarang ni kan.hoho~

okey.nak sambung mengemas.

Tuesday, November 22, 2011

sindarela (episode 14)



BP- Bront Palarae
SA- Sharifah Amani
N- naema

babak 1
SA- dari tadi tengok bos asyik tengok jam je.punya la nak balik KL eh.balik nak jumpa Ayu la tu.betol kan? bos ni sedih la.berapa kali kena kencing dengan awek sendiri still nak terhegeh-hegeh.tak faham.

BP- eh, engkau ni kenape?

SA- bos taw tak jadi laki tu kene ada pendirian. kalau takde pendirian, baik takyah jadi laki.

BP- apa yang ko merepek ni?

SA- bos taw tak, selame ni, awek kesayangan bos tu..





babak 2
BP- eh, yang ko tibe-tibe angin ni kenape ha? ko cemburu Ayu call aku eh?

SA- aku cemburu? eh, aku tak kesah la ko dengan Ayu ko yang tak pernah habis ni.ko pergi blah la.ko, Ayu ko pergi blah.okey?

BP- eh.ko takde hak cemburu dengan Ayu okey.dia tu masih awek aku, dan selagi dia tak cakap dia nak break dengan aku, dia tetap awek aku, ko faham tak?

SA- faham.jadi ko nak tunggu sampai dia datang dengan boifren baru dia la kan.pastu dia cakap dekat ko, "abang, Ayu tak cintakan abang dah, Ayu cintakan dia, Ayu tak suka dekat abang dah.abang faham tak.tak faham bahase ke". camtu?

BP-apa ko cakap ni zoey?apa ko cakap ni zoey?

SA-iye, dia ade boifren lain, okey? dia ade boifren lain.she is cheating on u.is that clear?

BP- hey hey.

N - eh eh.jom la masuk dalam dulu makan nasi dagang.

SA- ko tak habis habis dengan nasi dagang ko beb.pergi la mencekik.

N- okey okey.

BP- ko dengar sini.ko jaga mulut ko baik baik sikit okey.aku kenal Ayu lagi lama dari aku kenal ko.jadi ko jangan nak pandai pandai bawak mulut, buat cerita pasal dia depan aku.untuk pengetahuan ko, Ayu baru cerita kat aku yang... (terlopong)

(musik background Warkah-Bau)

Saturday, November 19, 2011

coromandel


dari auckland, naik kereta ke coromandel tu ada la dalam 3-4 jam camtu.
jalan bengkang bengkok, pening gak la sikit2.

on the way ke coromandel tu, singgah air terjun kejap.



rasa macam tempat tu cantik je, kitorang stop kereta,
amik gambar kejap.sambung perjalanan balik semula.


picnic sekejap kat padang ni before jalan kaki ke Cathedral Cove.
45 minit jugak la jalan kaki ke sana.penat, tapi berbaloi.



ni pokok yang ada sepanjang perjalanan ke sana.
i love this purple flower.

taraaaa..dah sampai :)


nama pantai ni Hot Water Beach

Friday, November 18, 2011

cuti bermula

hahaha..dah hampir seminggu kot aku start cuti..
feeling nak update blog baru ada hari ni..ngeh ngeh.


gambar-gambar makanan kat atas ni la yang menemani aku time study week kat kate edger..boleh dikatakan hari hari aku pergi uni time study week sebab komputer kat situ besar.dan meja pun besar.haha~

okes.

kepada semua rakan-rakan yang dah sampai malaysia tu, have fun la ek korang semua..kepada yang stay kat auckland sepanjang summer ni (macam aku n housemates) marilah kita have fun gak kat auckland ni.hoho~

selamat bercuti kalian semua.

kepada yang dah nak balik for good tu, semoga kita berjumpa lagi di masa akan datang..thanz for everything, dan mintak maap if ada korang terkecik hati dengan aku.wuwuwu~

salam.

:)

Thursday, November 10, 2011

Hari Raya Aidiladha

bangun-bangun,subuh.lepas tu tak tidur dah.pergi solat raya kul 7.30 pagi.
teringat tahun lepas, duduk HUIA,tak raya pun.duk main wii.

-hujan renyai renyai pagi tu, habis basah tempat solat

snap snap pic dengan kawan-kawan lepas solat.

ramai muka muka yang dah takde kat auckland tahun depan ni.
sedikit terkesan di situ.
dua tahun bersama, of course terasa gak kehilangan mereka nanti ni.oh oh.oh.




lepas solat raya terus balik rumah.mengadap buku balik.
oh ye.siap makan megi lagi.
exam oi.oi.mari beraya dalam exam hall.
exam start pukul 5.30 ptg sampai 8 malam.

lepas habis exam.kena control muka supaya tak buruk sangat.
perut dah pedih.solat maghrib, keluar balik dengan housemates mencari makanan.
aaaaaa..pergi dua kedai makan, dua-dua tutup.
nasib kedai makan yang pic makanan bawah ni bukak.
alhamdulillah.




esok dan lusa.ada lagi exam.



p/s:apahal duk update blog?-sebab terlalu mengantuk.okbye.

Saturday, November 5, 2011

by Paulo Coelho

waiting is painful,
forgetting is painful.

but not knowing which to do is the worst kind of suffering.
― Paulo Coelho



Tuesday, November 1, 2011

i feel blessed

thank you husna.


Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim,
Sanah helwah sahabatku, Rose Nina Roslan,

Semoga dengan nikmat panjang umur ini, ia akan menambahkan lagi semangatmu untuk menambah iman dan 'amal. Syukur pada Allah yang memberi berbagai-bagai nikmat dan kegembiraan pada kita.

Allah, demi kecintaanMu padaku, Engkau permudahkanlah urusan dunia akhirat sahabatku ini. Jadikanlah dirinya seorang muslimah yang bertaqwa kepadaMu, yang mana hati dan cintanya hanya kepadaMu.
Amin Ya Rabb. Ya Rabbal 'Alamin.

May Allah bless u always ♥

Saturday, October 29, 2011

four letter words

ok.stop lah bermain-main.
E.X.A.M
dah boleh buang nampaknya benda kat sebelah kiri ni.

cepatnya masa.

p/s:lepas ni mesti auckland sunyi.satu demi satu angkut beg besar balik kampung.hoho~

mode:homesick.

Wednesday, October 26, 2011

victory parade












The whole victory parade on 24 October 2011 in Auckland can be summarize into this video:




p/s: apabila satu demi satu player all blacks keluar, oh my..aaaaaa..*melt*

p/s/s: missing the nights with rugby matches.