Friday, January 28, 2011

warung.

hehe.ari ni ari terakhir kat warung pak andak kat unisel ni.aisehh.sedey la plaks..serious ni..walaupun penat sangat, tapi best bangat..tak sempat nak update cerita nak share.
nah, letak gambar kak ji je dulu k?..nanti update bila ade mase nanti..

Saturday, January 22, 2011

siaran langsung

hai!.saya tengah on9 kat umah sepupu saye di kuala kangsar.

hehe.tumpang on9 kejap kejap.
internet umah saye lembabs.

pastu tadi makteh kate sanah dah ade blog.
hehe..
yeaaayyy!..

jumpe sanah punye blog..
pastu nampak gambar2 tu...
macam kenal je lokasi gambar2 tu di ambil..hehe~

tadi baru lepas pergi majlis pertunangan abg amy..
wahh..tahniah!!

oh.ini link blog sepupu saye.
soryy sanah.. terpromote kat sini pulaks.

p/s: sanah...nina rindu sanah taw..huhu~

hope dapat jumpa sanah time raye tahun ni nanti..

Thursday, January 13, 2011

berita buruk atau baik?.

aisyy..betul ke facebook nak ditutup?.aku tak la kesah sangat sebab fesbuk aku tu memang da agak berhabuk.tapi terkilan la jugak.tu kan tempat nak kontek kawan lame..tempat nak tengok pics kawan2 kat tempat masing2.nk tengok gambar family..erm..pastu game barn buddy dah sampai level 201 kot.waaaaaaaa~
T.T

tak cukup dengan tu, twitter pun katanya nak ditutup.oh tidakk..
aku sayang twitter aku dowh..down kot kalau kene tutup..oo yeah..ye, aku ngaku banyak benda ngarut2 je kadang2 aku taep kat situ...pastu syok sendiri gak bace bab trending2 tepi tu..tapi aku still nak twitter..aaaaa~

pastu tadi bukak email.
ActiveMeter pun nak ditutup gak..grrr..
ni la antara isi e-mail tu:


Greetings!

While we appreciate the support and interest from you for over past 6 years of ActiveMeter, the service will be shutting down as of February 28, 2011. The decision to shutdown ActiveMeter is not an easy one and it is due to the high cost of keeping it running 24/7.

IT IS IMPORTANT THAT YOU REMOVE THE CODE FROM YOUR WEBSITE BEFORE THEN, SO THAT YOUR WEBSITE WILL NOT TRY TO ACCESS ACTIVEMETER. TRYING TO ACCESS IT WHEN IT IS SHUTDOWN WILL CAUSE YOUR WEBSITE TO SLOW AND PERHAPS NOT DISPLAY. WE CANNOT BE RESPONSIBLE FOR THOSE PROBLEMS.


ok.kecewa ok.kecewa.antara ketiga-tiga bende atas ni.
nak tutup activemeter paling saya benci.
ok.if lepas ni nak tutup blogspot gak..entah..
aaaaaa~

Wednesday, January 12, 2011

kantin sekolah.

dulu b4 fly, kerja kat kedai buku skolah menengah.skang ni saje2 plaks ngade2 nak kerja kat kantin skolah menengah plaks..ececeh..mendekatkan diri dengan budak2 skolah menengah la katakan..kan lepas ni tempat kerja aku takde yg laen, sekolah la jugak kan..

actually, kerja aku just tolong jage kaunter je..ade jual roti, kueh mueh, kerepek, kacang2 camtu la kan..skolah tu ade dua kali rehat..mula2 form 1,2 dan form 6...pastu form laen yg berikutnya laa..aiseyhh..hari first je dah ade drama..ade la sorang mamat melayu ni, baru form 4 je pun..tunjuk gengster la kononnya, die tak beratur kan time beli makanan..aku tataw sgt ape yg terjadi sebab orang berasak-asak nak beli mkanan, pastu ade ckgu laki mlayu jerit kat dia, "ha, ko nak tunjuk samseng ke dgn aku ha?dah besar sangat da?"..hurmm..muka budak laki tu selamba kerek je...aiyoo..budak2 zaman skang ni..nape eh?makin ramai yg kuang ajar dgn cikgu2..sebab sebelum tu ade la kot kejadian laen yg buat ckgu tu bengang dgn budak tu.erm.

to be continued..

Wednesday, January 5, 2011

buah-buahan

ini buah durian belanda.


ini pula buah delima.

kedua-dua buah di atas ni diberi oleh pakcik jual buah tepi warung pak andak saye.
eh silap.bukan pakcik laa.kira pangkat abg la sebab die baru 31 kan..hehu~siapa kata jual buah yg dah siap potong2 tak dapat pulangan lumayan..pakcik jual buah ni dah buktikan, dengan hanya menjual buah2 yg pelbagai jenis di gerainya, die mampu dapat lebih dari rm 6k sebulan taw..haaa~teruja tak dengar?..selaen tubuh badan sihat makan buah2 ni, die hepi2 dan peramah orangnya bila layan pelanggan2 kat unisel tu.

memang salute la dgn pakcik jual buah ni..cakap je buah ape..die jual semua kot..nenas, jambu air, jambu batu, betik, epal, delima, mangga..segala macam laaa..best2~
satu paket buah potong tu die jual rm 1.20.
heh~

motif?..
saje nak share.