Saturday, February 26, 2011

volt

eceh tajuk post.
ni tengah on9 kat uni kejap.nampaknya itulah rutin harian sepanjang 2 minggu akan datang ni kot...next week class dah start..mari bersemangat pergi ke kelas..ke kuliah kita segera..ingat tak ayat tu??cehhh~tak ingat ke..ape daaaa~

banyak bende nak update, tapi ditangguhkan dulu la ye.
maka tanpa izin jiran rumah saye iaitu fareha dan izzati, (hihihihi..)
saye mahu link kan entry blog diorang kat blog ni..
mereka tinggal di tingkat 15, saye di tingkat 12..
mungkin malam ni mahu melawat mereka..malam td dtg melawat, tapi diorang dah tdo..hehe~
nak link entry diorg ni sebab nak cakap itu lah die kawasan dan keadaan apartment kami ni..nak tulis sendiri malas..eh silap..tak sempat laaa..
heh~so, izzati dan fareha benarkanlah saye link entry di blog kalian di entry saye kali ini ye?
;) tengkiuuuu..

link 1
link 2
link 3

Saturday, February 19, 2011

1 day left.

erkkss.
sume bercampur baur.sedih, sayu, excited, nervous.
eh eh.dah abih cuti 3 bulan laa.maka harus kembali meneruskan perjuangan.
enrolment tak setel lagi.*pening*
subjek ape harus di ambil sem ni.

ok.luse bertolak.
*nervous*..sebab tataw lagi apa akan terjadi.
sampai di gold coast tu 22 feb.
pastu kami akan bertolak ke auckland dari brisbane pade 24 feb.


moga moga dipermudahkan olehNya perjalanan kami kali ini.
amin.

p/s: entry yg last bersiaran dari rumah yang akan dirindui.ewah.

Wednesday, February 2, 2011

cadangan dan kutukan.

::ape kate wujudkan satu tabung khas untuk selamatkan pelajar dan rakyat malaysia di mesir sana..if selame ni nak tolong indon ke or ape2 negare orang laen kan rakyat malaysia terkenal dengan sifat pemurahnya.so, ape salahnya wujudkan tabung khas..lebih drpd 11 ribu pelajar malaysia kat sane..perlukan duit yg banyak nak uruskan mereka semua tu..

::dalam keadaan yang genting ni, sudah2 la tu nak kutuk kerajaan kan.tak membantu pun..jangan la salahkan pihak mana2..jangan la cakap pihak kerajaan pilih kasih tak nak tolong student yg blajar agama kat sane ke ape ke..yg tak dapat contact tu sebab diorang sendiri yg tak mendaftar kat pihak kedutaan malaysia sape suruh..dah nama pelajar JPA or MARA..memang la pihak kedutaan simpan rekod diorang kan..sibuk nak keruhkan keadaan tu buat ape...tak paham betol.

::if setakat nak marah2 kat page facebook ini (klik sini), tak payah la ye..tak de faedah..baek buat solat hajat dan berdoa agar semua rakyat malaysia selamat.jangan la politikkan isu ni..bende ni tibe2 je..mane la taw keadaan boleh jadi seteruk itu dan runcing camtu..

::rakyat malaysia sepatutnya amik pengajaran la..jangan la nak mencontohi rakyat mesir tu plaks..sibuk nak gulingkan pemimpin itu ini..buat demonstrasi sane sini..bakar sini sane..memang takde faedah..bile dah bakar bank la, penjara la, kedai ke ape semua laa, nak bangunkan semua benda tu balik payah..merosakkan, memusnahkan adalah senang daripada membina..jangan sape2 yg ade idea nak buat camtu kat malaysia ni..nanti bila dah reda semua bende pon, ade je nanti pihak luar yang amik kesempatan nak bangunkan balik semua bende tu..pastu, kerajaan yg memerintah mase tu mane ade duit, terpaksa mintak bantuan pihak luar gak..last2, same gak..bergantung pade pihak asing gak..hurmmm~

::satu lagi, bila tengah banjir teruk kat 4 negeri di malaysia ni, ade pihak sibuk nak kate itulah bala dari tuhan..selame ni tak pernah jadi banjir teruk camtu kat johor, padan muke, sape suruh pilih BN je..hek eley...ade jugak orang berpikiran camni eh..abih tu, yg tiap tahun kelantan banjir tu, tiap2 tahun la bala ye??..serius aku tak paham.

::ermm, adalah bongeks ye sebagai guru amik cuti sakit sebulan semata mata nak tolong pasangan ko berkempen..patutnya orang-orang agame tunjuk la contoh yg baek..

::ade orang if die nak terime purple, die nak purple je, die tak nak coklat da..maksud aku ialah, ade orang suke block kepale otak die ape2 yg purple buat semua betul, tak kira la bende tu salah or ape, die tolak bulat2 je semua bende yg coklat buat..tak reti bersyukur..benci..

dah..dah..sekian saje bebelan aku hari ni.

untuk bace latest update tentang students kat mesir, klik sini dan sini.