Monday, June 27, 2011

3 sudah.tinggal lagi 3..(0.o)

alhamdulillah..sudah selesai exam.
gembira?mesti lah.harus kot..siapa tak gembira exam dah habis.
cuak?haruslah jugak..nak menunggu result dengan penuh debaran.
T__T

hoorayyy.winter break sudah bermula.

okey.nak list benda yang nak dibuat.hehu~

1-kemas almari baju.erkks.

2-packing barang-barang untuk ke melbourne esok.pastu sydney.balik dari semua tu pergi queenstown plaks. *gulpsss*

3- nak tengok semanis kurma

4-kemas kotak.simpan semua kertas notes yang dah tak guna dalam kotak.

5-nak tengok gilmore girls (ada 7 season dalam simpanan tapi tak tengok-tengok lagi)

6-update blog -kalau boleh nak entry yang berilmiah sikit.

7- blogwalking.yeayy.

8-nanti boleh tambah list ni.okey?


selamat bercuti rakan rakan sekalian yang sedang bercuti.



p/s:maksud tajuk post ialah: 3 semester sudah berlalu, bakal menempuh 3 semester lagi..semoga dipermudahkanNya.amin.

semoga dapat menggunakan nikmat kelapangan masa ini dengan sebaiknya.

Friday, June 24, 2011

Day 05 - A picture of your favorite memory

sambungan dari post ini




hehe..mase kecik kecik dulu..suka sangat time birthday diri sendiri taw..
yelaa..dapat hadiah.ada kawan2 datang umah, dapat potong kek besar...heee~
suka sangat okeyy!!..setiap tahun kot nanti kek bentuk nombor umur kite..
thank you mama papa..bila ingat semua tu, senyum sorang2..

bersama arwah atuk..


seeeeee..saye senyum lebar betol time potong kek!!.haha..
hahahaha...memang favorite memory laaa..

Thursday, June 23, 2011

risau- ash clouds



gambar-gambar atas ni aku snap dari twitter jetstar dan pacific blue.
dah nak dekat seminggu lebih kot semua banyak flight yang kena cancel..
ni semua sebab ash clouds from the erupting Chilean volcano are moving across the Southern Ocean, grounding flights and causing travel chaos..
more detail klik sini dan sini or korang leh google pasal bende ni.

haha..aku mula mula ingat flight tu semua cancel sebab kat ruang udara tu nanti tak nampak la kan sebab ash clouds tu...tapi rupa-rupanya sebab particle bende-bende tu boleh rosakkan enjin kapal terbang dan membahayakan kapal terbang tu nanti.
hurmmm.
risau la.
next week hari selasa mahu terbang ke melbourne, dan dari melbourne mahu ke sydney.dari sydney baru balik ke auckland..kalau stranded nanti macam mane..wuwuwu~
semoga dipermudahkan.amin.

Tuesday, June 21, 2011

lame

gambar sekitar minggu study break




yogurt.makanan kegemaran.cepat dan mudah.keluarkan dari peti ais.amik sudu.bukak penutup.dan makan.cepat, senang, mudah dan mengenyangkan.






nescafe, kopi, energy drink menjadi peneman...lepas tu mata jadi merah macam zombie ke?haha..somehow, sebenarnya, aku ni ada energy drink ke, tak ade ke, same je..tak berkesan kat aku pun..haha.tetap tidur awal.

cewah..kat peti ais pun nak letak topic2 yang masuk exam kan.hik2.


p/s: semalam exam maths 253, esok exam maths 255..kecut perut..

doakan saya..

Sunday, June 19, 2011

mode: rindu.




selamat hari bapa!
terima kasih papa!!..
akak doakan papa sentiasa dalam keadaan sihat sejahtera.
semoga Allah sentiasa melindungi dan menjaga papa dengan sebaiknya,
akak doakan papa dari kejauhan ini.
akak rindu papa..walaupun papa sentiasa bebel macam2 kat akak, tapi bila dah jauh camni, rindu je semua bebelan papa tu.hik2.
papa saya memang terbaik!.

mata berair dah.

p/s: nak karang panjang2 tapi ada final exam esok..doakan saya ye..exam start pukul 5.45 ptg sampai 8 malam. T__T. berjuang!

Tuesday, June 14, 2011

survivor



After all of the darkness and sadness,

Still comes happiness,
If I surround myself with positive things,
I'll gain prosperity.

[Chorus]
I'm a survivor (what),
I'm not gonna give up (what),
I'm not gon' stop (what),
I'm gonna work harder (what),
I'm a survivor (what),
I'm gonna make it (what),
I will survive (what),
Keep on survivin' (what),
I'm a survivor (what),
I'm not gonna give up (what),
I'm not gon' stop (what)(Don't stop me now)
I'm gonna work harder (what),
I'm a survivor (what),
I'm gonna make it (what),
I will survive (what),
Keep on survivin' (what).

p/s: i am just normal person..i am trying to live with the best i can


p/s/s: dengar lagu destiny's child dari tadi sambil study..aaaaa~stressnya nak exam ni sebenarnya..gundah gulana.

Monday, June 13, 2011

Day 04 - A picture of your night

sambungan dari post ini









errrr..tak paham sangat yang ini.
tapi yang aku paham letak je ape2 picture tentang apa yg kita buat malam-malam ke?camtu?hahaha~

okey laa.selain, makan tidur study tengok movie semua tu time malam-malam, tak kan nak letak gambar boring tu kan..so, aku rasa, aku nak pilih gambar kat kedai mamak tapas kat auckland ni laa.. sebab, setiap kali pergi sana memang pergi malam je..kecuali time sambut birthday husna hari tu je pergi sana time siang-siang...hihihi~ada la dalam 5 kali ke dah pergi sana, tak ingat laa..hoho~

so, pics kat atas ni semua masa sambut birthday wan yg ke 21..hik2.

oh ye.btw, if sape2 nak tempah kek birthday, boleh lah buat tempahan kat majod..mane la taw tak sempat nak masak ke ape ke, tak nak kantoi dgn housemate ke kan, majod kate die sedia menerima tempahan.hoho~aku dah promote kat blog ni.gambar cheescake kat atas tu mmg dia yang buat laaa.SEDAPPP.
kek majod memang terbaikkk laa..cheese cake ke, kek pisang ke, brownies ke, kek coklat ke, semua tu majod terer buat taww.
hik2.

ok.

bye bye

Thursday, June 9, 2011

Day 03 - A picture of the cast from your favorite show


sambungan dari post ini





so, inilah gambar untuk menjawab challenge no 3 ni..haha~
iaitu cerita BONES
dah ada sampai season 6 kot..tapi aku tengok sampai season 5 je..hoho~
takde mase la nak tengok..huaa2~

bagi aku cerita ni best sebab Dr Temperance yg digelar Bones sebab dia memang obses dengan tulang ni serius orangnya tapi kadang-kadang kelakar bila dia dah borak dengan FBI agent iaitu Booth...hoho~cerita ni ala-ala cam CSI gak, tapi lebih kepada mayat..diorang kaji mayat tu lebih sikit.hik2~
watak2 sampingan lain pon best je..
so, if korang nak tahu lagi pasal cerita ni, klik sini je okey.

bye bye.

Monday, June 6, 2011

musim


okey.post ini random.

dah nak dekat final exam.OMG.
harus risau.
harus mempersiapkan diri.

eh.eh.dah habis musim luruh.
dah masuk musim sejuk.
kat auckland takde salji.okey?
tapi nanti habis exam nak pergi queenstown main salji.yeayy~

hari-hari pergi kelas kena lalu bawah pokok ini.
eh eh..dah habis semester I untuk second year...hehu~


hari berganti hari..
musim berganti musim.
akan tiba masa dan waktu,
untuk kita pergi selamanya.

oh, inilah rumah yang saya, adibah, aqilah dan amalina duduk tahun ni.
cuba cari, yang tingkat 12 tu nampak tak?hahaha~
tahun depan, pindah mungkin?

ini pulak Town Hall.
apartment kitorang memang kat Queen Street..
ini laluan wajib bila nak membeli barang di Ware House dan sepanjang Queen St itu..hoho~


okey.entri dah abih.
thanks for reading

:)

p/s: cantik tak gambar-gambar yang aku amik ni walaupun tak guna DSLR..hoho~

p/s/s: thanz izzati untuk tutorial hari ini..haha..aku dah apply ajaran ko nih..ngee~

Saturday, June 4, 2011

Day 02 - A picture of you and the person you have been closest with the longest

sambungan dari entry ini





ini gambar dua tahun lepas jugak.
dalam bas menuju ke tempat apa entah nama dia, dah tak ingat..
mengenali orang yang di sebelah kiri saya itu masa form 1.
so, hampir 9 tahun gak la kan?



Her name is Nur Fazdlin Rahim. Currently she is studying in National University of Ireland Galway (NUIG), Ireland. She's my roomate when I was form 2.


i still ingat kitorang nak pergi mrsm jasin sama-sama.
dulu jeles tengok her parents selalu datang melawat time weekend masa kat mrsm transkrian..
pastu pmr result keluar, kitorang berjaya pegi mrsm jasin.
kat jasin, dah tak sama bilik, tak sama kelas, tak sama blok asrama.
tapi i still suka kacau2 dia.
how i miss that moment..si budak kecik yg comeyy~
serious rindu. *mata berair dah*

lepas habis spm, dia pergi kolej mara banting..i pergi kolej mara seremban..sama-sama buat program yang sama iaitu IB...dia pernah datang melawat KMS sekali..sebab time tu ade konsert nasyid ape entah kat kms ni..tak ingat dah..tapi, time tu kitorang stay bilik dan borak2 je..

lepas habis IB, dia dapat offer pergi Galway..i am proud of her..
dia pernah datang my house before die nak fly..even time sekolah dulu pun pernah gak dia datang melawat..

kat KTM Rawang, time selsema khinzir tu, kene pakai topeng.haha

cepat betul kan masa..tiba-tiba dah habis sekolah rendah dan menengah..tiba-tiba dah habis kolej..tiba-tiba dah habis uni..tiba-tiba attend kenduri kawan-kawan..eh..dah melalut dah..
tapi betul kan..
hurmm..hope dapat jumpa dia time balik raya tahun ni..walaupun aku balik dua minggu je nanti, but still hope dapat jumpa dia..
sekarang, masing-masing dah busy kan..ada la kadang-kadang contact kat skype, tak pun usya-usya facebook dia..hehe..komen gambar or status dia or conteng wall ke..


LynC..hehe..if u read this,
i wanna tell u, that i missssss u dear..

T__T

p/s: sorry sebab curik gambar ko kat galway tanpa permission..hoho~

Friday, June 3, 2011

habhal's


setakat ni dah beli 3 botol kicap..dan semua tu dah abih pon...hehehe~

so, last week nampak kicap2 ni ada kat tai ping supermarket tu..terus amik la banyak2 kan..bukan selalu stok kicap2 ni ade..haha..lame kot nak tunggu stok2 tu ada balik..

best okey makan nasi dengan kicap..masak ayam masak kicap pun sedap..

kita tengok nanti berapa lama stok kicap-kicap kat umah ni mampu bertahan..
hik2~

Thursday, June 2, 2011

Day 01 - A picture of yourself with ten facts


sambungan dari entry ini

hahaha..ini gambar diambil masa dua tahun lepas iaitu bulan may 2009.
lepas abih final exam IB tu...wooot wooot~
(aku yang pakai baju biru tu)
yang baju merah best friend aku time dari IB sampai la sekarang..semoga hubungan persahabatan kita kekal selamanya.sayanggg kamu!
siapa2 nak kenal dengan dia, meh msg aku, dia tengah single tu..hehe~


okey.sambung buat benda ni balik.so, here we go~
10 facts about me:

1- aku anak sulung dari tiga beradik.sorang adik laki.sorang adik perempuan.

2-aku lahir kat sibu, sarawak..lahir je kat situ.tapi kampung kat sungai choh rawang (kampung erra fazira..hahaha)

3- aku pakai braces time form 1 sampai form 3..sebab gigi aku berterabur..

4- ada parut kat dagu sebab kecik2 dulu degil tak nak ikut cakap mama jangan main-main kat lantai basah.sekali bedebuk jatuh berdarah2.

5-ada orang tanya kenape URL twitter, facebook, blog, e-mail semua nak kene ade alicia rnro.. sebab aku suka sangat sangat dengan alicia keys...suara die best..dulu fanatik sangat dengan alicia keys sampai semua gambar dia aku nak potong dan simpan...dan rnro tu sebab rose nina roslan.ok?

6-sangat suka makan laksa..terutamanya laksa yang mama saya masak.

7-tak reti bawak motorsikal.

8-tak pernah langsung wakil sekolah dalam bende2 sukan ni..sekali pun tak pernah..even hari sukan sekolah time skolah rendah aku tak pernah pergi.

9-pernah kerja kat kedai buku lepas habis spm dulu, dan lepas IB dulu kerja kat kedai buku kat sekolah menengah.

10- pindah sekolah rendah sebanyak 3 kali dan mama kate ktorang pernah pindah rumah sebanyak 12-13 kali camtu laa.

11-saya sangat suka warna purple dan brown.

12-okey.dah la tu.10 je kot kan...haha~

Wednesday, June 1, 2011

jefry



tadi nampak adik laki aku sorang tu on9 kat chat fb.
pergi la tegur kan..sebab sekarang cuti skolah, boleh la nampak die on9 kan.
so, aku tegur, ape cite sekarang..
die cite pasal hari belia bla bla.putrajaya bla bla..himpunan sejuta belia bla bla.
die wakil pengakap sekolah die dapat pegi sane bla bla..
jumpa artis itu jumpa artis ini..amboi..
itu ke hari belia?hurmmm~banyak lagi pengisian lain kot yang boleh dibuat..hehu~

oh btw.


awie n hattan.hahaha..due2 aku suke laaaa...if kuar karok wajib nyanyi lagu diorang berdua kot..hahahaha~aiseyhh~

inilah gambar adik laki saya yang sorang tu.ni kire latest pic laaa.haha..

epi dah ade banyak jerawat.wekkk~


oh oh oh..
dah rindu semua yang kat rumah tu...
:(