Friday, September 30, 2011

Wednesday, September 28, 2011

Day 08 - A picture that makes you laugh.

ingat tak ada gambar tangan si kecik dalam post ini ?
so, inilah gambar budak tu:


hak3..bukan sahaja budak tu comel, tapi buat aku tergelak-gelak.
oh sangat comel la bila budak2 kecik ni bila bercakap guna Kiwi accents.like seriously sungguh cute.adoi..antara benda yang buat aku gelak pasal budak ni,

afrina: my name is afrina, but my malay name is adik. they call me adik.
me: really?then how to spell your name?
afrina: A.F.R.I.N.A
me: wow.you are smart girl. how to spell your malay name "adik"?
afrina: i dont know (sambil buat muka comelllll sangat.aiyor)


dia memang sangat yakin yang nama dia "adik" dalam malay.hahaha~
aku ada simpan dua video dalam hp sebab nak tengok perangai dia yang comel ulang2~
pastu gelak sorang2.

Tuesday, September 27, 2011

south africa vs namibia #RWC2011

Let the photos do all the talking for me ;)







yes, i am so happy to have a chance to watch the match. :)

Sunday, September 25, 2011

#NZL vs #FRA

malam tadi tengok team All Black main lagi..yang malam tadi best la sebab lawan dengan France.memang meriah gila..game start pukul 8.30 malam.tapi pukul 6.30 ptg dah bising orang jerit2 la..bunyi hon kereta laa.bendera All Black dgn France banyak la berkibar..orang cat muka kaler itam ade, kaler merah, putih biru la.hoho~



kat sini kan ada banyak skrin besar yang Queens Wharf tu..hehu~tempat skrin yang ada bumbung dah penuh..padahal time tu baru 7 lebih.semangat betol orang2 kat sini..terpaksa la aku pegi kat tempat yang takde bumbung dinding...sejukkk sebab kat tepi laut..
suka tengok haka yang wajib ada before player all black main.hoho~

match tu dekat stadium Eden Park.sengit gak la.result: #NZL 37- 17 #FRA

hehu~berdebar kot nak taw siapa juara RWC kali ni. *tetibe*


p/s: Daylight Saving start pagi tadi.terlupa sekejap.tengok2 jam hp dah pukul 3 pagi..tapi jam tangan baru kul 2 pagi.
so, sekarang dah beza dengan mesia 5 jam ke depan.tak suka..huhu~

Tuesday, September 20, 2011

tickets #RWC2011



*senyummmm lebarrrrr *
:)))))))))))))






lupakan dan abaikan tentang duit yang melayang gara-gara membeli tiket-tiket ini.
pheeewwww~

sekali seumur hidup kot~entah bila lagi RWC ni ada kat new zealand semula kan..yang RWC 2007 dulu kat France...if ada lagi sekali pun, dapat tengok depan-depan ke??..hak3~

but heyyyy~ walaupun inilah tiket yang kitorang paling mampu nak beli [biasala, student kottt~], bukan calang-calang team gak taw..sebab Springbooks [South Africa] tu champion yang RWC 2007 okeyyy~

*eksaited mode*

p/s: kekecewaan sebab tak dapat tengok depan-depan Sonny main masih terasa. cewahhh~

Monday, September 19, 2011

two

There are two reasons why we don't talk about things,
when it means nothing or
when it means everything.

0.o

Saturday, September 17, 2011

SBW

oh Rugby World Cup 2011 :)

malam tadi tengok match rugby kat Queens Wharf RWC Fan Zone,
New Zealand[All Black] lawan dengan Japan.hoho~~
best2..kagum tengok orang2 kat sini, ada 4 kot skrin besar kat situ..
match tu dekat Waikato Stadium, Hamilton..
tapi still kat Auckland ni orang still berpusu-pusu [?] dengan erti kata lain beramai-ramai datang tengok gak kat skrin besar tu..hoho~
tiba-tiba auckland jadi meriah dengan orang ramai, dan gelagat manusia yang pelbagai.

ohoooo~ bila second half barulah mamat kat atas ni keluar kan.bila die keluar je kat skrin,
terdengarlah suara jeritan2..hak3..aku?..tak ingat laa..jerit2 sikit2 kot.. ;P


aku rasa memang semua orang dah kenal la dengan si Sonny Bill Williams ni kan?
player All Black yang muslim tu.okey.klik sini untuk info.hahaha~

Sonny Bill Williams became a Muslim after converting to Islam in 2008. He is the first Muslim to represent the All Blacks, Crusaders and Barbarians.



p/s: yeayy~dah beli ticket match rugby..next week match tu..team ape lawan ape jangan tanye..
hak3..hajat di hati nk tgk sonny main la sangat kan..sekali harga tiket..ooowwwhhh..tak termampu laaa~hahaha~ kecewa di situ. T__T

Thursday, September 15, 2011

Day 07 - A picture of your most treasured item

sambungan dari post ini


okey.tipu je.
bukan objek dalam gambar di atas yang paling berharga.

ya, memanglah aku sayang habis kat ipong 4 ni..sebab yelah.
lama gak decide nak beli or tak kan hari tu..haha~

tapi, sebenarnya, benda yang aku paling sayang ialah:
..
....
.......

taraaaaaaaaa.....

Friendship isn't a big thing - it's a million little things.

Friends are relatives you make for yourself.


hihi~ yup2..nilai persahabatan dengan diorang bertiga ni lah yang buat aku rasa special sangat sangat taw.yelah..sejak kat KMS kami semua kenal as classmates, then kat auckland kawan coursemates lepas tu second year ni dah duk serumah plaks..insyaallah tahun depan pun serumah gak :)

thanz for everything ye housemates sekalian
.ena.diba.qila.
korang memang best.
=)

Tuesday, September 13, 2011

Saturday, September 10, 2011

homesick :(



(gambar di ambil semasa dekat2 nak mendarat kat airport auckland)

sampai airport auckland tadi pukul 10 pagi, setel semua then sampai umah kat volt ni pukul 11.30 pagi..hoho~agak penat..tapi semangat raya tu tetap ada kan..lepas zohor, pergi menziarahi rumah izzati.. hihi~jiran terdekat


kepada korang berdua iaitu izzati dan fareha,
korang dah nak balik for good hujung tahun ni..hoho~
konfem aku rindu bangat kat diorang berdua ni taw..
kecoh2 happening..seronok dapat kenal korang taw..
thanz eh jiran (merujuk kepada aten & nisa')..hehe..
mihun sup dan kuah kacang sangat2 sedap :)

haha..baru balik dah homesick :(

p/s: tadi call mama, semua orang dalam kereta, tengah otw ke perak :(

terus rasa macam nak balik lagi hujung tahun ni.

T_T

Friday, September 9, 2011

SHRMZB



haha..itu pon malas nak taip ke?

okey okey

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN ;)

p/s: tak puas beraya lagi, T_T dah kena balik auckland today :(

takpe, sambung beraya dengan warga auckland pula ye

gulpssss.test menanti lepas tamat cuti mid-sem ini
:(