Saturday, December 15, 2012

plain boring

"Beginnings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
- Sandra Bullock











i miss Auckland sooooooooooooooooooo muchhhhhhh
yeah.i know im not suppose to whine this and that.about the ppl, the weather, the food.
the guilt everytime i consume those oily food.haha.
the ppl at pasar malam, warung, grocery shop who dont even smile or treat their customer nicely.
the feeling of want to run and run instead of become couch potato
etc.
whining.and never stop whining.

lapang sebelum sempit and sihat sebelum sakit.

okay I'm just typing randomly what's on my mind just for the sake of updating this blog.

until then.

Tuesday, December 4, 2012

reminder



p/s: punyalah pemalas nak update blog.guna iphone n snap je.heh

Thursday, November 29, 2012

haiiiiiiiiiii.......

dah genap seminggu dekat mesia.hehu.
gembira je sampai mesia.
sedih.rindu Auckland.
nervous nak lapor diri kat MARA.
macam2 feeling lahh..

btw, rupanya banyak gak benda kena buat.huu

1-tukar IC baru.IC tu still gambar darjah 6 taw
2-photostat semua sijil2 n dokumen2.sediakan semua dokumen2.huu
3-lapor diri kat MARA
4-nak jumpa Familia
5-kemas sikit bilik.jangan salah paham ek.bilik kemas dah.cuma kena buang brg2 yg tak perlu sket
6-ready untuk interview (microteaching etc)
7-hidupkan lesen memandu


p/s: rumah dah ade intermet.woot woot.


Sunday, November 11, 2012

kemas.kemas


haih.before exam punya la semangat nak kemas barang.
tapi dah habis exam, tak start2 pun kemas barang ni camne.
lepas buat garage sale hari tu, ampaian, rak baju, rak buku, rak kasut semua dah diangkut junior..so, semua barang/baju/buku segala memang letak kat lantai jelah jawabnya...
ni baru bilik, dapur ruang tamu segala memang tengah berterabur..

yang gambar atas tu sebahagian ruang tamu je.hamik ko 2 kotak besar & 1 kotak kecik nak shipping angkut bawak mesia.apa yg banyak sangat entah.haha.

tinggal aku dan Ena je so memang tak jadi apa la.
tengok movie, guling2 kat katil, jalan-jalan

bye.nak sambung tengok movie.


Wednesday, November 7, 2012

Clocks, Coldplay



Come out of things unsaid,
shoot an apple of my head (and a)
Trouble that can't be named, tigers waiting to be tamed (singing)
You are, you are

Confusion never stops, closing walls and ticking clocks (gonna)
Come back and take you home, I could not stop, that you now know (singing)
Come out upon my seas, curse missed opportunities (am I)
A part of the cure, or am I part of the disease (singing)

You are [x6]
And nothing else compares
Oh no nothing else compares
And nothing else compares


Tuesday, November 6, 2012

Saturday, November 3, 2012

november

haluuuuuuuu.

bulan ni saya akan balik ke tanah air tercinta.
3 tahun kat bumi Kiwi ni.
jujur.memang sudah jatuh cinta sama negara ini.
tapi apakan daya, harus pulang ke tempat asal.
semoga semuanya dipermudahkan.
amin.

Monday, October 29, 2012

short lesson



heh.something random from internet.
mungkin betul, mungkin salah.
u decide.. :)

Wednesday, October 24, 2012

Dua Hal

dua hal yang mesti dilupakan:
1-kesalahan orang lain kat aku
2-kebaikan aku kat orang lain


dua hal yang mesti diingat:
1-kesalahan aku kat orang lain
2-kebaikan orang lain pada aku



Wednesday, October 17, 2012

senior dan junior



haih adik sorang nih.hek hek.nakal ni tak buat assignment.
everytime dia kena buat assignment maths 108 tu, dia akan msg aku untuk tolong dia.hek hek.tapi aku suka je tolong sebab maths kot....touching2 gak la everytime lunch/dinner or lepak dgn budak ni bila dia cakap nanti confirm rindu kat aku bila next year aku dah takde kat sini.wah3...
aku ngaku aku bukan senior yang baik.hadoi..tapi okey apa,jadi pendengar setia.
rasa bersalah je kadang2 everytime dia ponteng usrah je, dia ajak aku keluar lepak sama.
tak leh nakal sangat ni dik.jangan ikot perangai akak yg tak baik ni..pengaruh buruk..
adik-akak?huh..tak pernah guna kot..rasa kelakar je bila dia panggil orang yg lagi muda aku "akak".adey..
all the best Tasha.aku rindu ko banyak nanti.almost everyday kita texting banyak2..
nanti aku kat mesia msg la banyak2 lagi.huu.rindu.



****



 
ni akak yg memang almost everyday aku msg dia banyak2 jugak.
rasa macam dekat, Princeton-Federal je."akak"?,hakhak.memang takdela nk panggil dia akak perangai macam budak2.tak sabar nak jumpa dia kat mesia nanti.hik3.
yup.dah final week at uni.sobb sobbb sobbb T____T
rasa macam tak percayaaaaaa.
*lari jauh-jauh*

**lari pegi Quad cari makanan..hek hek**




Distance means nothing when someone is worth everything


Sunday, October 14, 2012

eh.




 gambar moyang dan nenek masa muda




 gambar nenek yg belakang sekali.


thanks mama sebab scan n upload gambar nenek.hihi.

Friday, October 12, 2012

tersentuh.

why lately senang sangat terasa hati.
even benda benda kecik senang sangat mata berair.
orang ni cakap sikit terasa.orang refuse permintaan/pelawaan sikit terasa.
semua nak terasa hati susah la beb.haih.
kenapa ni rose?suka fikir pelik-pelik.
kalau ini.kalau itu.mungkin ke camni.mungkin ke camtu.
tak perlu kot banyak sangat fikir.
memang la tak nak fikir, konon nak ikut the flow.
tapi akhirnya terkenang jugak, terfikir jugak.
haih.haih.
keep calm.
:)

Tuesday, October 9, 2012

nescafe

another two weeks of school before the study week begin.hehu.
marilah merajinkan diri supaya tak ponteng kelas dan kalau boleh datang kelas di awal waktu.
the last two weeks sebagai seorang pelajar universiti.ngeh2.
yup.nervous je nak final exam.

p/s: dah seminggu lebih masuk bulan oktober baru nak update blog.
memang tak nak bangun-bangun.takde sape nak kejut walaupun september dah habis.

oh.dapat free drink tadi.lepas habis kelas beratur kat Quad.dapat air free siapa tak nak.

Sunday, September 30, 2012

Lazy

last day of september.
im just too lazy to write anything in this blog.
im not busy at the moment.
im not not busy at the moment too
kekeke~

yup.start esok dah boleh cakap camni, "next month aku balik mesia.okes"

sekian.

Wednesday, September 26, 2012

"what's it like?''

"what's it like?' She asked.
"depression?"
she waiting a second and whispered "yeah.."

"Depression is like a tornado, there's nothing you can do but sit and wait,
and finally when the storm is over...you are left with the destruction.
The scars on your body,the puffy eyes from crying,the exhaustion from fighting a losing battle.
It's consuming."



source:anonymous

Friday, September 21, 2012

Don't cry

by Guns N' Roses

Last night, we're sitting on my bed.
[we=my housemates and I]
discussing, talking, laughing.
it has been 2 years of living together.

i guess it is less than 2 months from now.
its really hard for me.like Lala said, cherish every moment.
too many things to do.
eg: email dan confirmkan tarikh flight tiket balik, pilih tarikh nak matikan bond rumah, matikan akaun internet, tutup akaun bank rumah, matikan bil elektrik,garage sales, makan or visit kat tempat-tempat tertentu dgn housemates for the last time, masak benda-benda yang maybe kat mesia susah je nak dapat, spend quality time with dearest and many many moreeeee.
but of course yang paling penting dan utama ialah study untuk final.
pejam celik pejam celik.
macam mana eh nak explain feeling sekarang.
tak boleh explain sebab memang mix habis.
=(

Wednesday, September 19, 2012

random updates

okey.post kali ni sangat random.
again.sangat random.hehu.hehu.
setiap point memang tak berkaitan satu sama lain dan memang random.
  • SBW dah tak main untuk All Blacks, which is buat aku sedih la jugak actually.harhar.tapi player-player lain still ada so okey la kot.hihi.
  •  dah naik tram Auckland tu, harhar.dah makan Fish n Chip kat Fish Market jugak.sukaaa :)
  • malam tadi hang out dengan Farah, Tasha, Atiq, Ena & Mira Mir kat Gloria  Jeans. sengal.dah kena halau dengan tuan punya kedai tu sebab kedai dah nak tutup, boleh pulak sambung kat Mc Donald.haih.sebabnya diorang tak puas hati aku banyak diam, pastu nak jugak korek rahsia. puas ubah topik cakap homeless ppl la, ckp pasal rumah etc.korang semua kelakar la.espcially Farah, teringat kat Fieka Fieki.owh Atiq sangat matured.aku suka gaya dia.
  • tengah tengok drama Rahsia Hati yang ada kat Astro Prima dulu-dulu tu.Rita Rudaini dan Aaron Aziz berlakon.dah lama gila kot cerita tu.time aku kat KMS dulu-dulu cerita ni main, tapi time tu tak pernah tengok pun.ada 40 episod.sekarang baru episod 28.sedih lah cerita ni.sedih.
  • bout shipping nanti maybe nak gabung dengan Fathi dan Alex kot.maybe laa.maybe 10 kotak besar untuk kitorang bertiga.yelah.2 kotak= $299 but if 10 kotak= $780. Banyak gak kan beza tu.
  • sebenarnya, sedih je tak dapat tengok kak Isha kahwin.sebab yelah.rapat kot sejak kecik.umur pun sebaya je.tup tup dah kawin.tak leh tunggu nina balik mesia dulu ke.huuu.takpelah.teringat masa tingkatan dulu, kak isha selalu je cerita pasal mamat tu.tiap kali raya, update pasal dia.nangis ke happy ke, memang mamat tu je lah.7-8 tahun gak diorang nih.hihi.bagus2.kawin gak akhirnya.i'm really happy for u kak isha.ok.nanti next year Hasanah pulak kan.lepas tu Shakira.lepas tu Khairiah ke.lepas tu?haha.tengok-tengok Linda potong my turn plaks eh.tak mustahil.harhar.
  • saja usya-usya plan internet mobile phone yang bakal nak guna kat Mesia nanti.mak aihh..mahal gila.huuu.kat sini $19 boleh dapat 5000 text free, 30 minutes free call, 500 MB internet.murah gilaaa.cukup je $19 untuk sebulan.huk3.tengok lah camne.
  • hari ni ada inspection rumah, so baru lepas kemas rumah.heee.
  • next week busy gilaaa.ada 4 assignments kena submit.hoyeh.
  •  okthanksbye.

Thursday, September 13, 2012

Rumour Has It

by Adele

tak tahu nak start tulis.tak tahu nak describe macam mana.
rimas? menyampah?tak suka?haih.

hati sendiri yang tak tenang if perkara macam ni berlarutan.

pernah tak ada dilema yang macam ni?
bila mana  kawan rapat ko or someone yang rapat dengan ko berlaku curang, sebagai kawan, ko tak leh cakap apa-apa sebab orang-orang ni semua kawan-kawan baik ko.ko hanya boleh tengok drama-drama setiap hari.nak bagi nasihat lebih-lebih macam lah diri sendiri baik sangat kan.
tak leh cakap banyak-banyak jugak sebab ko tak nak kawan ko terluka,susah la bab-bab perasaaan ni.tapi at the same time, aku rasa tak adil untuk orang yang sebelah sana terus ditipu sedangkan ko tahu semua kebenarannya.yang paling tak best if kena involve dengan apa-apa sindiket 'cover line'.
if tak suka, if tak nak serious tolonglah terus terang.tak adil la untuk orang di sana tu.

dah tak tahan sebenarnya.meluat je.
last-last taip kat sini je lah.

i wanna see ur smile my dear friend(s).
i wish all the best to u.
memang apa-apa aku support korang, sebab aku sayang korang, aku nak korang happy.
please.
berterus terang.makin lama korang simpan, nanti makin hurt.
aku tak sanggup nak tengok drama-drama ni.

hadoi.

Tetapkan hati, Allah bagi kita orang yang salah untuk kita jadikan pengajaran.
Apa yang dah jadi, jadikan  sebagai pengajaran berharga. Don’t ever curse the problem.
Apa yang dah jadi, biarkan.
Tunggu saja hikmah di sebaliknya sebab aku percaya Allah dah rancang yang terbaik untuk hambaNya. Mungkin lebih baik dari apa yang kita fikirkan. Whatever the reason is, Allah knows what the best for us. Serahkan segalanya pada Allah and pray the best for our life. Amin.

Wednesday, September 12, 2012

Friday, September 7, 2012

faith






sorrow behind your smile.
love behind your anger.
reason behind your silence.

 “To be trusted is a greater compliment than to be loved.
 George MacDonald 



Truth is, everybody is going to hurt you; you just gotta find the ones worth suffering for.
~Bob Marley          

Wednesday, September 5, 2012

wall


Setiap kali mula sem baru, iaitu sejak first year lagi memang aku letak planner uni (planner uni ada dua bahagian, sebelah untuk semester I pastu sebelah lagi untuk semester II). So, untuk final semester  pun aku buat benda yang sama. Tapi. Setiap kali bangun tidur, aku tengok benda tu aku jadi stress. Memang la, macam yang sebelum2 ni, fungsi planner tu, nak kasi nampak sikit ape benda assignment yang nak kena anta next week, next month bla bla segala. But this time, it is not the same. Aku stress sebab for this time, fungsi planner tu macam dah bukan untuk ingatkan aku tarikh2 untuk hantar assignments. Tapi macam nak ingatkan aku, masa yang tinggal untuk aku stay kat Auckland dah makin suntuk.

Then aku tanggalkan planner tu.Aku print tarikh penting nak hantar assignment dan lekat kan camtu je kat dinding. Oh ye.Lekat gambar-gambar lain jugak supaya bila bangun tak stress macam tengok planner sebelum ni.


Thanks for reading.Have a nice day :)

Thursday, August 30, 2012

raya dan raya lagi

time beraya kat kat open house umno,teringat masa first year.last year tak dapat pegi open house umno sebab balik raya kat malaysia.
haih.haih.
seriously makin hari makin rasa cepat je masa berlalu.nak putar balik masa.

tak suka la camni.

p/s: jadual final exam dah keluar
 
kami semua batch yang datang auckland 2010 (kecuali capik menyibuk je tu)





Thursday, August 23, 2012

girlfriends

still dalam mood raya.3 syawal kot.orang orang malaysia still sibuk beraya.hik3.
but five of us, decide nak makan ice cream.berayalah kami di kedai ice cream.

 

memang my favourite lah makan ais krim gini kan.wuuuu~ gemoks.
ada kedai ice cream baru kat Shortland Street.baru ke?baru jumpa kot.haha.
tak sangka satu scoop banyak gila.aku tak larat habiskan.nasib baik tak tamak amik dua sebab satu scoop= $4 tapi dua scoop $6. see see.nampak penjimatan di situ?tapi if dah satu scoop pon aku tak larat habiskan tak yah duk tamak la amik dua okes.
 




Wednesday, August 22, 2012

Tuesday, August 21, 2012

No One

 by Alicia Keys

I just want you close
Where you can stay forever
You could be sure
That it will only get better

You and me together
Through the days and nights
I don't worry 'cause
Everything's gonna be alright
 
Chorus
People keep talking
They could say what they like
But all I know is
Everything's gonna be alright


And no one, no one, no one
Can get in the way of what I'm feeling

No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel
For you, you, you
Can get in the way of what I feel for you

When the rain is pouring down
And my heart is hurting
You will always be around
This I know for certain

You and me together
Through the days and nights
I don't worry 'cause
Everything's gonna be alright

Repeat Chorus

I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try
Try to divide something so real

So 'til the end of time
I'm telling you there is

No one, no one, no one
Can get in the way of what I'm feeling
No one, no one, no one
Can get in the way of what I feel for you

Monday, August 20, 2012

selamat hari raya


selamat hari raya tidak kira di mana anda berada :)

maaf zahir batin. 

makan ketupat lemang segala jangan lupa kami di sini.

Friday, August 17, 2012

Its not easy


Its not easy being us. Its not easy being one of us.
In order to make someone happy, sometimes you have to forfeit your own happiness.
That's how things works. Its in order. Balanced.
But the thing is,
don't try to please everybody
don't even try okey?
:)
have a nice day

Thursday, August 16, 2012

Pink Floyd

haha.i think my lecturer for physics 102 is cool.he will play any random songs by Pink Floyd 8-10 minutes before the lecture begin.and by the time he stop the music, the class will start.hehu.....

yeahh.i'm already fall in love with most of the Pink Floyd songs.blame him for this.blueergh.

boleh tak cakap lagu-lagu Pink Floyd semua best.dulu pernah dengar sikit-sikit je.tapi now dah suka banyak.hadoi.

Antara lagu aku suka:
  • Wish You Were Here
  • Hey You
  • Comfortably Numb
  • Time

maybe sebab lagu-lagu diorang ni macam soothing gituh..

okthanksbye

Tuesday, August 14, 2012

Friday, August 10, 2012

“Triumphant (Get ‘Em)”


Can't fall down, stay triumphant, keep on living
Stay on your toes
Get off the ropes
Don't let 'em ever count you out
Realize all things are possible
In your heart who's the greatest
Reach for the stars
Be all that you are

And make 'em all fall down
 - Triumphant (Get 'Em) by Mariah Carey feat Rick Ross and Meek Mill

Mariah Carey chooses today (Aug 2, 2012) has her launch date for her new single, "Triumphant (Get 'Em)''

Check out the premiere of Mariah Carey's new single “Triumphant (Get ‘Em)” featuring Rick Ross and Meek Mill. The track serves as the lead single off her fourteenth studio album, due out later this year. Produced by Jermaine Dupri and Bryan-Michael Cox, “Triumphant” is classic a Mariah R&B mid-tempo jam with an urban flare. While a love that it sounds like Mariah back in the day, the song unfortunately feels overpowered by its guest appearances. The track will also be released with a set of exclusive, re-sung dance remixes produced by some of the hottest names in the dance world.



p/s:back to old the times.love u Mimi.cant wait for her next singles :)

Wednesday, August 1, 2012

Tuesday, July 31, 2012

.

less than 3 months i guess.
do not make small things ruin everything.
i am trying.
smile rose.please smile.

time is running out

:(

Monday, July 30, 2012

"I Don't Want To Miss A Thing"

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Where every moment spent with you is a moment I treasure

Chorus
Don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing

Lying close to you feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
I just wanna stay with you in this moment forever, forever and ever

Chorus

I don't wanna miss one smile, I don't wanna miss one kiss
I just wanna be with you, right here with you, just like this
I just want to hold you close, feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment for all the rest of time

Don't wanna close my eyes, don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing

I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you baby and I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you the sweetest dream would never do
I'd still miss you baby and I don't want to miss a thing

I don't wanna close my eyes, I don't wanna fall asleep
Yeah, I don't wanna miss a thing

Sunday, July 29, 2012

Pardon Me

by Incubus.ahakss.[suka je dengar lagu tu]
but for now bukan nak cakap pasal lagu.

pardon me.
bulan-bulan puasa upload segala gambar makanan.
ampun.

i scroll my mobile photo album.here it goes by timeline.

::Farewell party for Lala.

Caramel popcorn


Kumara chips 


:: Sweet escape to Paihia
 
Fish and Chips

::Homemade keropok lekor by beloved housemates.[sedap!]



::Raviz at Custom Street [suka tempat ni!]

mango lassi-kulfi-butter prown-royal chicken-rice


::Snow Ice [this time try something else, not snow ice anymore.harhar]

waffle and crepes  (forgot the specific name for this one)


:: Potluck Dinner after Bersatu

bihun goreng, biscuits, puding roti,murtabak megi, pizza, apple crumble etc
too many food to be mention here :)

::buah zaitun :(
 
mama nakal send gambar ni kat whatsapp buat akak mengidam.hadoi.


::Mustard Seed
 
 
ikan masak asam-nasi-laksa-char kuew teow goreng
phewww.kenyang amat :)

Friday, July 27, 2012

for this time.
i wanna do things right.
more than the right things.
hopefully.

my bad.my fault.pls forgive me.

Thursday, July 26, 2012

add.drop.swap.edit









penat tahu nak susun jadual.
pilih subjek sendiri.lepas pilih kena check kena tak dengan requirement.
ape prerequisite yang ada.etc.
lepas tu try masuk semua kelas yang ada.haha.
rasanya tiap sem macam tu.kecuali masa first year.
tak nak subjek ni sebab kelas awal pagi sangat.
tak nak subjek ni sebab ada banyak programming
tak nak subjek ni sebab banyak discussion and presentation
tak nak subjek ni sebab banyak essay kena tulis
tak nak subjek ni sebab kelas habis lewat petang sangat.dah malam.


lepas tu pening.miahaha. lepas tu clash sana sini jadual.
kena susun balik.pilih semula.klik lagi dan lagi.
tunggu concession requests lepas.before tu mengarang kenapa nak apply concession

 

mula-mula


lepas tu


lepas tu lagi


FINALLY.
pheewww.