Monday, January 30, 2012

CNY

hoh..hari selasa yang lepas, lepas je kitorang habis test subjek statistik [ayat ape ni, lepas lepas(?)], saje la pergi britomart untuk minum-minum kopi..konon-kononnya nak release tensen lah sebab al-maklumlah lepas test kot..heee~rezeki kitorang dapat tengok tarian singa kat area kawasan britomart tu..siap dia bagi orang-orang kat situ limau sebijik sorang kan.

ngeee~kami bertiga order benda yang sama, hot chocolate & blueberry muffin setiap seorang :)
kenyang perut hati gembira



3-5 feb ni nanti ada lantern festival.hoorayy.
boleh pergi tengok tahun ni.
teringat masa first year dulu.
masa second year tak dapat tengok sebab still kat malaysia.
heh.
cepatkan masa?

Tuesday, January 24, 2012

pick your own nectarines

nah.klik sini.
hari khamis minggu lepas kitorang pergi kebun buah tu laa, walaupun ada dua assignment nak kena hantar jumaat esok tu, gagahkan jua pergi tempat tu.hek hek.
oh.sangat seronok sebab hanya $5 per entry untuk masuk kebun buah tu, lepas tu boleh makan puas-puas buah yang dipetik sendiri sampai perut kembong.heee~
lepas tu, satu kilo pertama buah yang dibawak keluar dari situ free, tapi kilo yang berikutnya kena bayarlah ye :)

emm..first time makan buah nectarine ni..sedap.time kitorang datang hanya ada buah nectarine je sebab pokok epal tu tak masak lagi la buah-buah dia..

buah nectarine tu seangkatan dengan buah peach, aprikot, plum macam tu laa..tapi bau buah tu memang wangi laa..bila jalan-jalan kat situ bau harum semerbak je..

see, buah epal tak masak lagi..hehu.kayo lah pakcik tuan kebun ni..banyak betul pokok-pokok buah die eh.ada banyak baris, satu baris ada berapa batang pokok lagi.



bertolak dari rumah dalam pukul berapa tak ingat,
tapi sejam gak la perjalanan kalau tak sesat sikit-sikit...hihi~

kitorang terlepas pandang signboard kat tepi jalan tu..pastu patah balik semula..sampai kebun tu dalam pukul 4 petang, lepas tu pukul 6 petang ada makcik tu datang cakap "kitorang nak tutup dah ni", pastu kitorang paham la kene blah la maknanya kan..


ni gambar-gambar random, dari atas belah kiri;
-saja la simbolik, apple dgn henfon apple,
-buah peach ada sepokok dua yang berbuah & macam baldu kulit buah tu,
-kat pintu masuk kebun ada lagi jual buah-buah ni,
-tu la rupa buah nectarine tu.

all in all..seronok dan tak tahulah dapat lagi or tak peluang best macam ni yang ada time summer je.

Sunday, January 22, 2012

sotong


hooooorayyyyyy..
macam mana nak explain eh perasaan gembira bila nampak sotong ni.
memang la org cakap, hek eley jumpa sotong pon gembira sangat apa kes?
see see see.can you see that? ada sotong yang bukan frozen punyaaa tuuuuu..siap tulis malaysian squid lagiiii..haha..tak pernah nampak kot before ni jadi eksaited la plaks kan =.=
biasanya sotong2 yg ada kat sini semuanya frozen dan tak best.
tiba-tiba ternampak papan tanda jual sotong camni kat pak n save maka harus gembira lah kan?..(pak n save tu macam giant or tesco kot kat mesia)..
akhirnya hajat untuk makan sotong tertunai gak akhirnya
alhamdulillah
:)

Friday, January 20, 2012

Songbird


by Oasis

Talking to the songbird yesterday
Flew me to a place not far away

She's a little pilot in my mind

Singin songs of love to pass the time



Wednesday, January 18, 2012

Dare You To Move (2)


by Switchfoot

Welcome to the fallout
Welcome to resistance

The tension is here

The tension is here

Between who you are and who you could be

Between how it is and how it should be




Monday, January 16, 2012

Dare You To Move (1)

by Switchfoot

Welcome to the planet
Welcome to existence
Everyone's here
Everyone's here
Everybody's watching you now
Everybody waits for you now
What happens next?
What happens next?




Saturday, January 14, 2012

soap



coconut oil+ vegetable shortening (Kremelta)+ olive oil+ NaOH

my lab partner









:)
It is like a bar of soap in the bathtub,
you have it in your hand until you hold on too tight and it slips away.

Tuesday, January 10, 2012

;)

I need to rewind myself
Lookin for the payback
Listen for the playback
They say that every man bleeds just like me
And I feel like number one
:: Kid Rock-Only God Knows Why


That one last shot's a Permanent Vacation
And how high can you fly with broken wings?
Life's a journey not a destination
And I just can't tell just what tomorrow brings
:: Aerosmith- Amazing

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away
:: Seether (feat Amy Lee)- Broken

Monday, January 2, 2012

cuti.dah.berakhir

ada yang cakap/tanya aku,

"ehh, ko stay auckland for the whole summer ke?"
"pesal tak balik mesia weyh?cuti kot.best wooo balik mesia, dapat mkn durian."
"watpe je weyh kat sane tu tak balik?..3 bulan kot cuti.jom cuti2 mesia"
"rugi ko tak balik, terlepas banyak kenduri kawen orang-orang penting okes"


hik hik.ada gak yang betulnya.
tapi apa-apa je lah kan.
maybe ini summer terakhir aku kat sini.
so, yeahh.setakat ni hampir berjaya menempuh sepanjang summer di sini..
well, for everything you have missed, you have gained something else,
and for everything you gain, you lose something else
.

Tak boleh la nak tamak sangat..iye dak?


ayuh.siapkan diri untuk summer school yang bakal start lusa ni.

Bismillah.semoga yang terbaik dapat dicapai pada tahun 2012 ini

p/s: cepat betul masa.dah 5 tahun tinggalkan sekolah, dulu time sekolah ada gak berangan camne la aku 5 tahun nanti.sekarang boleh fikirlah tentang 5 tahun akan datang..apa yang dah dicapai setakat ni.hurmmm~