Saturday, June 30, 2012

tamak


lepas habis exam tempoh hari, keluar date dengan housemates.hihi.
yelah.sebab lepas tu nanti diorang pergi welly dan christchurch, diorang balik nanti aku dan ena plaks yg pergi christchurh..bila kitorang balik dari christchurh, diorang takde pergi coromandel plaks, bila diorang balik, aku dan ena plaks pergi ________ eh eh.haha.main-main je.



sambil makan ice cream (time winter jugak la nak layan ice cream kan.hadui) sambil main jenga..rasanya nak sebut jenga tu, jen-ga, bukan je-nga kot.haha.huuu.tiap kali nak keluarkan blok kayu baru untuk nak letak kat atas sekali tu tak konfiden langsung.selalu nak pasrah je benda tu akan runtuh.tapi okey laa.bukan sebab aku benda tu jatuh kali ni.muahaha.


actually tajuk post takde kaitan dengan post kan.haha.okey la.bila sampai kedai ice cream rambang mata tataw nak amik perisa apa.kupon plaks ada berapa je yang boleh redeem.rugi plaks tak beli kupon banyak-banyak.haaa.TAMAK la tu.orang tamak selalu rugi tahu =P


heee.ni bukan my housemate, tapi my lil sis  kat kedai ice cream yang sama :) snap this pic masa diorang datang sini hari tu..

have a nice day.stay warm and stay healthy okey during winter ni.


Thursday, June 28, 2012

we love you :)



 Ahad lepas, familia berkumpul buat suprise farewell untuk Lala

 we gonna miss u!

:(

haih.ktorang yg nak suprisekan Lala, sekali Lala plaks suprisekan kitorang.(suprise ape tu rahsia.hu)
memang nk kena cubit Lala ni.kitorang buat simple2 je.makan2 kat mamak tapas then lepas tu?heh.
since Lala dah lama request nak karok dengan familia, marilah penuhi request permintaan dia.so kitorang straight pegi karok lepas makan makan.haha.dua jam kot.lepas gian la sebab last karok kat Auckland ni time tahun lepas.ngeh2.




All the best Lala praktikum kat mrsm kota putera nanti.awak comel.mesti ramai murid2 suka cikgu comel macam awak.kelakar, peramah, baik hati.heee~

jumpa awak di Christchurch isnin depan nanti :)

Wednesday, June 27, 2012

Monday, June 25, 2012

hi peeps ;)

yup.lepas hampir dua bulan lebih gak la private kan blog.
now i'm back.huehuehue.

sukaaaa lattewww dapat stalk kan.haha.
ade latteww nak click post-post lama sebab blog ni active je selama diprivatekan...miahaha~
yeahh.honestly,ada beberapa entry yang dah diprivatekan dan bukan untuk tontonan walaupun blog dah tak private lagi atas alasan tertentu =P

so, maybe in few hours, days, weeks or month untuk blog ni kekal public or maybe kejap lagi dah private semula.tak tahu lah kan.or chipsmore ke.chakkk.sekejap ada.sekejap takde.bluerghh.

ok.have a nice day everyone :)

p/s: cuti dah start kan.harus digunakan dengan sebaiknya.harussss~

Saturday, June 23, 2012

sem 1


ok.benda yang selalu ade kat bahagian sebelah kiri blog dah kena remove.hehu.

sudah tamat semester satu tahun ketiga
tiba-tiba dah habis satu semester.haih.
kenapa cepat sangat masa ni :(

today hari last exam.hehu.
23 june.sorang2 pegi exam hall pagi tadi...time housemates tengah tidur lagi.
sorang2 amik subjek ni.hihi.

my holiday officially begin today :)

Wednesday, June 20, 2012

nimi garang

huu.baca notes sambil baring2.

then, tengok nimi. "haip, guling2 plaks dia.
bangun2"

harhar.
angkat nimi.


 saya sejuk, lapar, mengantuks.

okey.esok paper yang paling cuak untuk sem ini.
doakan saya.
sekian terima kasih.

wordless wednesday



 :: frisbee friendly between Umno Auckland Grey Wolves vs The Underground Legacy.
Grey Wolves wins, 7-6
(copy and paste dari group facebook Bersatu 2012 yg diupdate oleh Syafik)

Tuesday, June 19, 2012

ok.scary.

huu.the same ip address over and over again
wooot woot
the same ip address yg always view this blog before ni (nasib baik dah private)
tak penat eh tgk blog tumblr saye ulang2?
ahaa~

Monday, June 18, 2012

euro 2012

no.no.

Sometimes you have to be cruel to be kind


oh maybe you have the option.
for not to be kind, and not to be cruel.
or you just can be kind and not cruel




#nowplaying Wide Awake by Katy Perry

Sunday, June 17, 2012

real

This, this isn't real?
What is real. How do you define real?
You've been living in a dream world, Neo.

Saturday, June 16, 2012

kesayangans

bila lif terbukak,akak teringat epi & papa setia tunggu kat bawah

bila nak pegi or balik dari uni, nampak accom yg korang stay hari tu

bila masuk bilik,teringat linda baring atas katil akak asyik main hp die.

bila tengok buah kiwi, akak ingat mama suka sangat makan buah tu.

huuu.





rindu kalian banyak banyak banyak.


sekian.

Friday, June 15, 2012

vroom vroom :)


otw dalam bas nak pegi main racing car


racing ramai-ramai.before start main.pilih kereta apa, jalan apa semua


okey.masa bermain.dua jam main benda ni.harhar


dah habis maen, tunggu bas nak balik rumah



 sempat singgah countdown kejap before nak balik rumah lepas main




balik dari maen racing menggendut kejap kat queen st...haih.


Thursday, June 14, 2012

Miles Away

We watched the light as it set from the sun
all the ways we could run all the ways we could run
oh my can you see the light from outer space

What was said what was done as the time had arrived

all the ways we could run all the things we could try
oh my can you tell me where this is gonna lead

and all the lights are shinning on the sea
as the rolling waves crash along the beach

And our minds were meant to sail
take a rest from our thoughts

take a break from this world
and we'll feel miles away from the places that we used to be

as we lay in the sand and we stare at the sky
watch the moon dance in white as the stars light your eyes
oh my there's no place on earth I'd rather be

and my this night just don't feel real
But I can feel your touch promise you won't let go

And our minds were meant to sail
take a rest from our thoughts

take a break from this world
and we'll feel miles away from the places that we used to be

Tuesday, June 12, 2012

Friday, June 8, 2012

delete

dah delete orang-orang tertentu kat skype.
out of nowhere i feel much relief than before.
kenapa lah i tak buat dari dulu eh.


okey.dah deactivate/delete twitter dah kot.sebab dah lama tak bukak.
okey.dah privatekan blog.
but if fb susah sikit.still deactivate fb kejap-kejap.yg ni still kena bukak.huu.


hoh.budak kuruih vs budak tembam   (?)

dah stress sangat sampai conteng-conteng tangan la ye?haha.

Thursday, June 7, 2012

esok


-esok saya exam stats 210
-linda is still sleeping in my room
-sakit perut senggugut teruk gak la.ikot hati nk baring je
-baru buat satu past year exam stats 210(harap buat at least 4 before esok)
-baru balik dr accom mama, papa & epi

akak sayang korang.haih.
takde rasa beban langsung laa..akak suka korang datang sini.
mama.korang semua takde susahkan akak la :)

Wednesday, June 6, 2012

Tuesday, June 5, 2012

senyum

dan tersenyum lebarlah.
suka.
after all, it takes two to tango
:)

Saturday, June 2, 2012

clumsy


huh.isnin lepas ada dua assignmnent yang kena hantar pada hari yang sama.
esoknya selasa pun ada satu.lepas tu kepala ting tong kejap masa nak submit ke dalam kotak yang betul.aiseyh. sekali tersilap masukkan assigmnet stats 302 dlm kotak stats 210.
T___T
first time kot buat perangai macam ni.sejak first year elok je segala assignment ke dalam kotak yang betul..tebal habis muka masa pergi kat kaunter berkenaan untuk beritahu masalah yang tidak disengajakan.heh.



esok petang dah nak hantar tapi aku masih stuck lagi dengan coding, lepas tu table/graf yang aku nak tak keluar buat aku rasa nak tutup je laptop dan malas buat assignment dan nak study untuk final je.geram.
thanks zaki sebab tolong aku buat assignment tu.junior kot yang tolong.wat segan je.padahal before ni dia yg duk tanya aku macam mana nak buat assignment tu.



urghh.ni la kotak-kotak assignment tu.selalunya takdela semua kotak ada label kat luar tu.kena tengok betul-betul kotak yang mana, subjek apa, stats or maths ke sebab sama je tempat dua-dua subjek tu, lepas tu kena tengok kotak mana yg untuk surname start dengan huruf apa.haihh.




Rose, sila la berhati-hati lepas ni.

Friday, June 1, 2012

netball

::random ;)


 -happy bila tengok ada sahabat yang nak masuk dua tahun tak bertegur sapa, bila dah satu team, ada pihak yg dah beralah pun.dan diorang tak gaduh-gaduh lagi.i am so happy.
persengketaan lama dapat dihapuskan.aku senyum lebar kot bila salah seorang tu mintak nombor telefon yang lagi sorang dalam dua minggu lepas camtu.

heyy.bukan senang okey nak maafkan orang..heee.kisah lama.malas ingat.


-bila main, tak ingat dunia gak la kadang-kadang.bola kena muka, tangan, badan semua.semua happy gelak-gelak.peluh-peluh.haha.bila balik, baring tidur.esok baru rasa sakit semua.

-kapten netball sangat bagus.saya salute sama kamu si budak kecil.hihi..



-okeyy.lepas sesi buang/singkir lemak ada sesi menggendut.hadui.makan pizza ramai-ramai, minum air gas(?), makan ais krim ramai-ramai. T___T



-aku antara orang paling tua dalam team tu.errks(?)

-seminggu dalam 3 kali praktis, malam rabu & khamis, lepas tu siang-siang kat windmill street hari sabtu.

-kat group facebook, semua orang sempoi, kelakar, meriahhhh.hihi..excited jugak tiap kali praktis sebab masing-masing kecoh, semua baik, bagi kerjasama, bagi tunjuk ajar.heee~sayang korang.