Sunday, September 30, 2012

Lazy

last day of september.
im just too lazy to write anything in this blog.
im not busy at the moment.
im not not busy at the moment too
kekeke~

yup.start esok dah boleh cakap camni, "next month aku balik mesia.okes"

sekian.

Wednesday, September 26, 2012

"what's it like?''

"what's it like?' She asked.
"depression?"
she waiting a second and whispered "yeah.."

"Depression is like a tornado, there's nothing you can do but sit and wait,
and finally when the storm is over...you are left with the destruction.
The scars on your body,the puffy eyes from crying,the exhaustion from fighting a losing battle.
It's consuming."



source:anonymous

Friday, September 21, 2012

Don't cry

by Guns N' Roses

Last night, we're sitting on my bed.
[we=my housemates and I]
discussing, talking, laughing.
it has been 2 years of living together.

i guess it is less than 2 months from now.
its really hard for me.like Lala said, cherish every moment.
too many things to do.
eg: email dan confirmkan tarikh flight tiket balik, pilih tarikh nak matikan bond rumah, matikan akaun internet, tutup akaun bank rumah, matikan bil elektrik,garage sales, makan or visit kat tempat-tempat tertentu dgn housemates for the last time, masak benda-benda yang maybe kat mesia susah je nak dapat, spend quality time with dearest and many many moreeeee.
but of course yang paling penting dan utama ialah study untuk final.
pejam celik pejam celik.
macam mana eh nak explain feeling sekarang.
tak boleh explain sebab memang mix habis.
=(

Wednesday, September 19, 2012

random updates

okey.post kali ni sangat random.
again.sangat random.hehu.hehu.
setiap point memang tak berkaitan satu sama lain dan memang random.
  • SBW dah tak main untuk All Blacks, which is buat aku sedih la jugak actually.harhar.tapi player-player lain still ada so okey la kot.hihi.
  •  dah naik tram Auckland tu, harhar.dah makan Fish n Chip kat Fish Market jugak.sukaaa :)
  • malam tadi hang out dengan Farah, Tasha, Atiq, Ena & Mira Mir kat Gloria  Jeans. sengal.dah kena halau dengan tuan punya kedai tu sebab kedai dah nak tutup, boleh pulak sambung kat Mc Donald.haih.sebabnya diorang tak puas hati aku banyak diam, pastu nak jugak korek rahsia. puas ubah topik cakap homeless ppl la, ckp pasal rumah etc.korang semua kelakar la.espcially Farah, teringat kat Fieka Fieki.owh Atiq sangat matured.aku suka gaya dia.
  • tengah tengok drama Rahsia Hati yang ada kat Astro Prima dulu-dulu tu.Rita Rudaini dan Aaron Aziz berlakon.dah lama gila kot cerita tu.time aku kat KMS dulu-dulu cerita ni main, tapi time tu tak pernah tengok pun.ada 40 episod.sekarang baru episod 28.sedih lah cerita ni.sedih.
  • bout shipping nanti maybe nak gabung dengan Fathi dan Alex kot.maybe laa.maybe 10 kotak besar untuk kitorang bertiga.yelah.2 kotak= $299 but if 10 kotak= $780. Banyak gak kan beza tu.
  • sebenarnya, sedih je tak dapat tengok kak Isha kahwin.sebab yelah.rapat kot sejak kecik.umur pun sebaya je.tup tup dah kawin.tak leh tunggu nina balik mesia dulu ke.huuu.takpelah.teringat masa tingkatan dulu, kak isha selalu je cerita pasal mamat tu.tiap kali raya, update pasal dia.nangis ke happy ke, memang mamat tu je lah.7-8 tahun gak diorang nih.hihi.bagus2.kawin gak akhirnya.i'm really happy for u kak isha.ok.nanti next year Hasanah pulak kan.lepas tu Shakira.lepas tu Khairiah ke.lepas tu?haha.tengok-tengok Linda potong my turn plaks eh.tak mustahil.harhar.
  • saja usya-usya plan internet mobile phone yang bakal nak guna kat Mesia nanti.mak aihh..mahal gila.huuu.kat sini $19 boleh dapat 5000 text free, 30 minutes free call, 500 MB internet.murah gilaaa.cukup je $19 untuk sebulan.huk3.tengok lah camne.
  • hari ni ada inspection rumah, so baru lepas kemas rumah.heee.
  • next week busy gilaaa.ada 4 assignments kena submit.hoyeh.
  •  okthanksbye.

Thursday, September 13, 2012

Rumour Has It

by Adele

tak tahu nak start tulis.tak tahu nak describe macam mana.
rimas? menyampah?tak suka?haih.

hati sendiri yang tak tenang if perkara macam ni berlarutan.

pernah tak ada dilema yang macam ni?
bila mana  kawan rapat ko or someone yang rapat dengan ko berlaku curang, sebagai kawan, ko tak leh cakap apa-apa sebab orang-orang ni semua kawan-kawan baik ko.ko hanya boleh tengok drama-drama setiap hari.nak bagi nasihat lebih-lebih macam lah diri sendiri baik sangat kan.
tak leh cakap banyak-banyak jugak sebab ko tak nak kawan ko terluka,susah la bab-bab perasaaan ni.tapi at the same time, aku rasa tak adil untuk orang yang sebelah sana terus ditipu sedangkan ko tahu semua kebenarannya.yang paling tak best if kena involve dengan apa-apa sindiket 'cover line'.
if tak suka, if tak nak serious tolonglah terus terang.tak adil la untuk orang di sana tu.

dah tak tahan sebenarnya.meluat je.
last-last taip kat sini je lah.

i wanna see ur smile my dear friend(s).
i wish all the best to u.
memang apa-apa aku support korang, sebab aku sayang korang, aku nak korang happy.
please.
berterus terang.makin lama korang simpan, nanti makin hurt.
aku tak sanggup nak tengok drama-drama ni.

hadoi.

Tetapkan hati, Allah bagi kita orang yang salah untuk kita jadikan pengajaran.
Apa yang dah jadi, jadikan  sebagai pengajaran berharga. Don’t ever curse the problem.
Apa yang dah jadi, biarkan.
Tunggu saja hikmah di sebaliknya sebab aku percaya Allah dah rancang yang terbaik untuk hambaNya. Mungkin lebih baik dari apa yang kita fikirkan. Whatever the reason is, Allah knows what the best for us. Serahkan segalanya pada Allah and pray the best for our life. Amin.

Wednesday, September 12, 2012

Friday, September 7, 2012

faith






sorrow behind your smile.
love behind your anger.
reason behind your silence.

 “To be trusted is a greater compliment than to be loved.
 George MacDonald 



Truth is, everybody is going to hurt you; you just gotta find the ones worth suffering for.
~Bob Marley          

Wednesday, September 5, 2012

wall


Setiap kali mula sem baru, iaitu sejak first year lagi memang aku letak planner uni (planner uni ada dua bahagian, sebelah untuk semester I pastu sebelah lagi untuk semester II). So, untuk final semester  pun aku buat benda yang sama. Tapi. Setiap kali bangun tidur, aku tengok benda tu aku jadi stress. Memang la, macam yang sebelum2 ni, fungsi planner tu, nak kasi nampak sikit ape benda assignment yang nak kena anta next week, next month bla bla segala. But this time, it is not the same. Aku stress sebab for this time, fungsi planner tu macam dah bukan untuk ingatkan aku tarikh2 untuk hantar assignments. Tapi macam nak ingatkan aku, masa yang tinggal untuk aku stay kat Auckland dah makin suntuk.

Then aku tanggalkan planner tu.Aku print tarikh penting nak hantar assignment dan lekat kan camtu je kat dinding. Oh ye.Lekat gambar-gambar lain jugak supaya bila bangun tak stress macam tengok planner sebelum ni.


Thanks for reading.Have a nice day :)