Thursday, November 21, 2013

years.

I reckon it might takes years to build something new inside.

*eheh.kenapa tetiba nih?*

saja.
bila tengok kalendar tadi.eh eh..dah nak penghujung 2013 rupanya.
lepas tu terfikir, oh tahun depan 25 tahun.dah suku abad rupanya aku kannn~
teringat semula macam mana ek aku yang 5 tahun dulu.oh still buat IB kat seremban.
masa tu fokus nak terbang belajar pergi habiskan belajar dan dapat degree.lepas tu?
bila sekarang,fikir balik.how about 5 years from now?

jemputan walimatul urus dari kawan-kawan tak pernah putus kat facebook tu sejak zaman belajar kat Seremban sampai dah masuk fasa kerja ni.heh.

kadang-kadang aku fikir jugak, wow.awalnya diorang ni kahwin.masa belajar/baru kerja dah kahwin.untunglah dah ada duit nak kahwin..mak ayah boleh support bab financial kan or dah lama menyimpan nak kahwin kan..lepas tu dah ready mind set untuk kahwin..gua memang respek kawan2 yang kahwin awal ni..hehe..tahniah semua dan sorry banyak2 tak dapat pergi semua kenduri kahwin tu..

baru-baru ni pergi kenduri kahwin  sedara.tersempak dengan membe lama.sebaya pulak tu..wahh.anak dia dah dua orang :))) comel-comel pulak tu..

bila zaman belajar, orang sibuk duk tanya bila nak habis belajar.
bila dah habis belajar sibuk tanya bila nak kahwin.
bila dah kahwin sibuk tanya bila nak dapat anak.
bila dah dapat anak orang tanya bila nak tambah anak lagi.
lepas tu tanya bila nak dapat menantu, cucu etc.
heks.nak buat macam kan.dah memang culture kita macam ni.
tak boleh nak buat apa dah.

Thursday, November 14, 2013

ria

okey.
selama blog ni wujud kan, dari hari first blog ni wujud lah kan.
memang guna url yang lama tu lah.
so, hai!..taraaaaaaa~
da guna url baru yang lebih ceRIA, sukaRIA, kuih keRIA, astroceRia...
ngeh2.

ceria seindah suria
:P

hehehehehe..

so, marilah ceriakan diri anda.
tak mahu masam masam muka okes.monyok2.
no good.no good.

Monday, November 11, 2013

cuti sekolah

haaa...
cuti sekolah dah start!!..
yeayy yeayyy balik kampung..
kelasss kau mak jah tiap kali balik kampung naik flight..wuuu~
mula-mula best laa..pastu kau muak n bosan dalam kapal terbang air asia tu..
rasa macam 3 jam terbuang begitu sahaja pastu tataw nape skang senang sangat berdengung dan sakit telinga bila dalam kapal terbang tu kadang2..
lepas tu kadang2 puas nak pejam kan mata tak dapat2 dlm flight..ada bau keling busuk la,ada budak kecik asyik menangis la, ada macam2 lah..

kadang2 jeles gak tengok orang lain masuk je flight terus tertidur..bila dah mendarat, mula la kepala aku ting tong..hehuhehu...pastu yang tak best naik flight tu rasa macam menyusahkan family nak kena hantar amik kat LCCT tu...pendek kata tak best lah..apa lagi kalau bab tiket flight yang mahal jangan cakap lah.hukss.pejam kan saja mata ye bila nak beli tiket flight..takdenya main puluh2 ye tiket flight tu kecuali promotion tapi mcm la aku rajin sgt plaks ye dok godekss website tu selalu untuk tarikh2 akan datang..
ye..usya je selalu kadang2, tapiiiiiiiii....entah.


takpe.malas bebel panjang bab tu mari kita ke bab kedua dan seterusnya (baca: lagu tajuk Chantek by Altimet, klik sini kalau nak dengar lagu tu), mungkin..mungkinlah blog ini akan selalu akan update lepas ni untuk cerita/kisah yang terperam or tak sempat share or pandangan aku tentang certain benda...again. MUNGKIN.

hahaha.pelis lah eh hope takde students yang baca blog aku ni.ke ada?mihmih.pegi main jauh2 sana.
yela yela.nak baca, baca senyap2 je lah.tak yah nak kecoh.bukan aku tataw banyak silent reader sini.
hik hik hik.
hi new readers.welcome.
hi pembaca setia.
hope semua dalam keadaan ceria okes.
hidup mesti ceria beb.jangan nak monyok sangat lah!.
selagi kau masih bernafas, kau mampu untuk ubah sesuatu untuk hari esok.

okeng.stop dulu.
nanti update lain :)






Friday, November 8, 2013

Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness


haih.penatnya mengisi borang SKT etc tu.siapa yang merasainya mesti faham.tambah-tambah plak bila line internet tu slow.bila nak tambah tu, tiap kali tu la kena tekan button save.kalau tak, nanti puffff..hilang semuanyaaaa..
nak isi markah PBS pun satu hal gak.hewheww..loading punya la lembab kan.

huks.alhamdulillah dah key in markah peperiksaan akhir dan PNG untuk tingkatan 1 dan tingkatan 4 untuk maths dan add maths.

works of scheme tak submit lagi.RPH tak setel lagi.5S untuk meja sendiri tak buat lagi.sistem perfailan still tak kemas lagi.huks.nak nangis je.takpe rose.caiyok2.baru tahun pertama kan.banyak je benda kena belajar dalam tempoh yang singkat.next year boleh improve banyak benda dalam pengajaran etc.heh.

harus positif.HARUS.

hewhewhew.
cuti sekolahhhhhhh~
cutilah sangat kan.
marilah pulang ke kampung halaman.




p.s: nakk sangat pergi vacation tempat yang jauh-jauh okes.haih.rindunya zaman belajar yang tiap kali habis final exam.pufffff.....menghilang ke tempat baru untuk di explore.hiks.i need a longgggggg vacation.



Sunday, November 3, 2013

Lovely Logics

Make peace with your Past
so it doesnt spoil your Present

What others Think of you is
None of your business

Time heals almost everything
Give the Time, Some Time

No one is the reason of your Happiness
Except You yourself

Dont compare your Life with others,
You have No Idea what their journey is all about

Stop Thinking too much
its Alright not to know all the answer

Smile, you dont own
all the Problems in the World



p.s: semua words yang capital letters memang disengajakan