Saturday, April 12, 2014

kerja

so far. aku rasa kerja semua okey je.
aku happy bila dapat buat benda yang aku suka.
aku suka dapat mengajar students.serious aku happy.
bila aku tengok mereka daripada tak tahu jadi tahu something
for me, process of learning is a lifetime process.
dan aku rasa bukan semua orang dapat jadi pendidik yang baik.
so i feel very lucky dapat jadi cikgu even orang cakap gaji tak besar mana dan sangat penat actually melayan students yang bukan ada blood-related dengan kita pun.
sebenarnya bukan mengajar benda-benda matematik je, but more than that.
for example, remind the students about the life hereafter, good deeds to others and many more.
sebab mereka students ni sebenarnya spend time more dengan cikgu/kawan di sekolah compare to their family.therefore, i feel responsible  ke atas mereka.

hoih.next week balik rumah.yay!

home is where your heart is anyway.




No comments: