Sunday, July 27, 2014

hidup segan

ecewah tajuk post.
meh aku sambung.hidup segan mati tak mahu
saja tulis macam tu.blog aku macam tu dah aku rasa ni.

alhamdulillah dah selamat sampai di rawang semalam.
hari jumaat 25 Julai 2014.flight delay sejam tu.sabo je lah AirAsia ni kan.
nasib baik dapat tiket waran free.hoyeh.takde la berkilo kilo keluarkan duit untuk balik raya yang semua orang tahu confirm la mahal gilos.

alhamdulillah setakat ni dapat menjalankan ibadat puasa dengan baik dan etc.
hope ibadah kita semua diterimaNya.dan hopefully dapat berjumpa lagi dengan Ramadhan akan datang
rasa sebak pulak Ramadhan dah nak habis.haih.

banyak benda yang jadi lately.yang positif ada.negatif ada.
but if we look at different side maybe benda yang negative itu antara yang boleh jadi positif.
who knows kan?so for now redha, ikhlas, tabah, istiqamah dan yakin dengan setiap perancangan Allah ye?memang susah kadang-kadang dan senang cakap je.but try la ye?
sesungguhnya bukan senang nak senang ni.
we need to know what we really want in this life and fight for it
buat sungguh2.hold on to it.
but if cannot tahan lagi nak buat macam mana kan?

okey la.

salam aildilfitri di mana kalian berada.
maafkan silap salah.

p.s:  raya raya jugak tapi bersederhana la ye?

Tuesday, July 1, 2014

Salam Ramadhan

ahlan wa sahlan ya ramadhan!

Lets strive for Jannah!

Day-3

tahun kedua berpuasa di Tawau ;)