Thursday, June 23, 2016

puasa



bila belek-belek semula hp,
banyak gak gambar yang diambil sepanjang bulan puasa tahun ni.

so nak mengabadikan gambar-gambar tersebut
mari tempek di blog before delete kat hp ye...



yang ni gambar masa makan kat hotel promenade.merasa gak bukak puasa kat hotel kannn.thankss Dr Jefry sudi jemput kami (aku dan Anis) makan kat hotel sempena berbuka dengan anak-anak yatim.




ni dasar nak cepat dan agak malas.sup makaroni dengan ayam.hehe



persediaan memasak untuk berbuka puasa.menu apa ek.tak ingat laa..maybe telur dadar la kot.heh.


dalam mangkuk hijau tu ialah terung yang dihancurkan..lagi sedap kalau letak yogurt sebenarnya..



puding roti masak guna pemanggang ajaib.alhamdulillah ada benda ajaib penyelamat ni banyak mudahkan hidup aku.hikss.tambah lg non stick, lagi buat ahkak happy sangat.




terung bakar?or grill eggplant? entah lah.aku lumur dgn olive oil, salt, pepper kat terung tu.tup tupp masak.aku suka benda-benda gini.kena dengan tekak aku.hikss




ni step pertama buat puding roti.potong- potong roti campak dalam periuk.hee.sorry la gambar tak ikut turutan


 
mee meggi letak sayur carrot, cili api dan telur.layannnn masa bukak puasa


ni mood rajin buat potato salad, mashed potato dengan makaroni karbonara dan bolognaise untuk anak-anak homeroom tersayang.puas hati diorang makan licin sampai sambung lagi makan lepas prep.sanggup ketuk pintu rumah malam-malam even teacher dia dah tertidur

thank you anak-anak homeroom sudi datang ke rumah teacher,.ada 7 orang semuanya..


 
tumis sayur bayam, roti telur, kurma dan air yakult.nyumsss,


by the way..korang perasan takde nasi kan?
itulah aku.tak suka sangat nasi-nasi ni masa berbuka.heee

No comments: