Monday, August 30, 2010

tarikh hari bapa berlainan mengikut tempat

eh..korang taw tak tarikh hari bapa ni ada beberapa fatwa?..
haha.. bukan fatwa laa..i mean tarikh hari bapa ni rupa rupanya berlainan mengikut tempat taw.. bukan ape, bila pergi berjalan jalan membeli barang semenjak dua menjak ni kan, macam galak sangat promotion father's day di sini sana.. ada kad comey2 laa..
and brg2 laen sale utk father's day ni laa..so, aku pun ter pk..awat nak sambut hari bapa banyak banyak kali kan..bukan da sambut ke hari tu kan..
so, baru tahu tentang ni tadi.. sila la klik link di bawah ni..

link 1

link 2

so, kat new zealand dan australia ni depa duk sambut pada 5 september untuk tahun 2010 ni..berlainan di USA, Canada dan UK diorang sambut pada 20 june.. yg malaysia aku kurang pasti la bape ari bulan..tapi dalam bulan june rasanya.

In the USA, UK and Canada - Fathers' Day is celebrated on the 3rd Sunday in June since being made a national holiday in 1966. In Australia and New Zealand, fathers are honored the first Sunday in September


apa apa pun..tiap tiap hari pun hari ibu dan hari bapa kan..
tanpa diorang, siapalah kita kan..
yg dah jage kite sejak kecik..jage kite bagai menatang minyak yg penuh..
huhu~kan dah homesickkkkk..wuwuwu~


to my dearest papa:
papa apa khabar? jage kesihatan baek2 ye..
dah lame tak skype dgn papa..tadi berbuka papa makan ape?
jangan banyak makan makanan yg manis2 taw..
hati hati ye di jalan raya, hari hari bawak motor pi keje..
akak sayang papa..
~salam sayang dari anakanda mu , rose nina roslan~

papa was smiling at jefry.

papa and me when i was 4 years old.

2 comments:

fatalist said...

betul3...tetiba rsa pelik apasal bru nk smbut father's day ni? bkn ke bkn 6 ari tu..hahahah

cik nina said...

cik fareha-- kan kan..penuh kot sume kdai jual brg fathers day..hihi..