Saturday, April 23, 2011

cape reinga









letaknya kat hujung atas new zealand sane tu.rajin2 kan la tengok map.
yang menariknya tempat ini ialah pertembungan dua laut iaitu Tasman sea and Pacific sea jelas dilihat..aku sangat kagum dapat tengok ombak kat tengah2 laut2 tu..tiba2 cam ade ombak kan kat situ, selalunya ombak kat tepi pantai je dapat tengok...aku tak la pandai sangat bab geografi ni, tapi sukeeee sangat2 dpt tengok tone warna biru laut tu...sejuk mata memandang..dapat dengar bunyi ombak..sukeee~

perjalanan yang mengambil masa 5 jam gak la dari auckland menaiki kereta..
*AWESOME ROADTRIP* walaupun kitorang pergi 2 hari 1 malam je kan..tapi puas hati..dapat main sand surfing semua tu..alhamdulillah cuaca pun cerah dapat tengok dua laut tu bertemu..



p/s: aku rasa cam ayat aku makin tunggang langgang la dalam blog ni,tak pandai nak construct ayat yang best macam blog orang lain.blog ni dah makin bosan.

3 comments:

fareha said...

wewit.akhirnya sampai jgk je CR

sizuka[Izzati] said...

hooooo.awok kabo nok pegi dengan kite.sabo je lah.

cik nina said...

fareha--hehe.alhamdulillah..

zati--waaa..sory la dear..ari tu tibe2 diorg ajak pegi, kami join je laa..hehe