Sunday, August 7, 2011

hari ke 7

hai semua.puasa tak tu?
hari ni nak masuk hari ke tujuh dah kita berpuasa.

"21 hari lagi saya nak balik rumah.yeayy."

okey.takde bende nak update sangat sebab life still macam ni.study.assignment.

cuma,
bangun sahur kul 5.30 pagi.alhamdulillah..hari-hari aku berjaya bangun sahur dan makan apa-apa at least biskut cicah air teh/milo...setakat ni, baru ada dua hari je yang aku bangun sahur n minum air kosong je kan..hehu~

buka puasa?oh, setiap kali berbuka memang rindu makanan kat bazar mesia..
sapa yg duk overc WAJIB rindu la makanan kat bazar.tipu if tak rindu.
sebab apa rindu?sebab mudah dan cepat, dan.yup.murah if nak compare kat sini paling murah boleh dapat sepinggan nasi/mee goreng ialah $10.00 nzd~ T__T



errrr..saja nak copy paste gambar makanan time berbuka dari hari pertama sampai hari ke enam berpuasa.hihi~ada je makanan lain sekali time berbuka, mana yang sempat snap, snap la..yang tak sempat, memang takde laa.hik2~


Hari 1
ayam paprik

Hari 2
roti bakar dgn gula dan butter


Hari 3
daging masak kicap sayur kubis


Hari 4


nasi arab (tak sempat amik gambar dah ngappp)


Hari 5

nasi goreng seafood

Hari 6
pavlova


apa-apa pun, hope semua dapat mengerjakan ibadah puasa dengan sebaik-baiknya..i mean, bukan ibadah puasa je, tapi yang lain-lain lah...sama-samalah kita kejar dalam bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini..all the best semua!!!

2 comments:

Hasmah Markom said...

Salam, bestnya, nak sikit!

qilaqif said...

pavlova je ade sikit lagi, cikgu. hehe.