Sunday, April 22, 2012

tamat sudah

hehu. easter break selama dua minggu sudah habis.
if orang tanya, "ko pergi mana je cuti ni?ko buat apa je?"
"laaa, ko duk auckland je?tak pergi mana2?bosannya.."

heh.its okey.orait je duduk auckland tak pergi mana-mana (except yang waitomo, itupun tak sampai sehari) tak bermaksud kita tak enjoy cuti kan..yelah..orang lain berjalan pergi cape reinga, tongariro, coromandel, rotorua, hamilton etc..

so basically apa yang aku dah buat sepanjang cuti dua minggu:

  • start cuti dengan pergi easter show tu
  • buat makan2 dekat umah.ada orang aussie datang.heh~



  • pergi mount eden time malam-malam (boleh tengok satu auckland dari situ)


  • diet [eh.takde laaa..ini sangat tipuuu..makan banyak lagi ada laa]
  • shopping [alaaa.terbeli beberapa helai baju kat queen st, pastu do some groceries kat pak n save.orait la tu kan]
  • tengok wayang cerita Hunger Games dengan rumate tersayang (Adibah)
sementara nak tunggu masuk wayang

  • pergi mission bay.dua kali jugaklah pergi.dua-dua pergi time malam.ada sekali tu, aku yang drive.miahaha~pastu main kat taman permainan, pergi kiwi-yo pastu upload gambar ke page fb kiwi-yo, borak-borak etc.






  • pergi tempat dekat-dekat je.final year sindrom kot.pergi mana-mana mesti nak amik gambar, even simple2 things pun still nak amik gambar..capture the memories lah katakan~

ni kat aotea square ada apa entah kotak banyak2

ada gloria jeans baru bukak kat depan art gallery.suka3 :)

hehe.turn ena plaks customize bank card die.hek hek.



  • pergi main quadbike kat waitomo tu

  • pergi berzumba dengan lala.hek hek hek.




  • private kan blog (eh.ini pun kena mention ke.miahaha).yela.sebab tak pernah privatekan blog.heh.
heh.sekadar gambar hiasan.


  • pergi rec centre main badminton, basketball.ececeh~


  • melawat rumah lala dan izzah.time cuti la baru ada kesempatan nak ziarah menziarahi kan.heh.
time melawat lala, ternampak dia tampal kad ni kat dinding.hihi
yang ni pun lala tampal kat dinding bilik dia.terharu :)







  • pergi domain main frisbee





  • makan luar je kerjanya.ayutthaya,chocolate boutique, kampung delight, mamak tapas.
kat mamak tapas.heee~lala senyum lebar eh sebab ada orang christchurch datang.weee~
gloria jeans :)

selepas penat bermain, makan ramai-ramai kat ayuthaya
kat chocolate boutique

hek hek.ayutahaya
yogurt story with lala.heee~




  • tengok movies [The Vow, Friends With Benefits, 500 Days of Summer etc.banyak kot]

  • masak egg tart [sebab ada orang request]- takde gambar sebab lupa nak amik.heh.
  • pergi spookers dgn lala, tawfik dan sun.hahaha~takot dowh pergi sana.amik yg pakej 3 attractions (yang ini, ini dan ini) plaks tu.


No comments: