Friday, June 27, 2008

khidupan brpindah randah....

aku ni anak pegawai tentera dulu..ayah aku pngkat kapten...so, khidupan kami skeluarga brpindah randah..bnyk kali pindah rumah..14 kali ade sgt..tp skang ni x pindah2 da..
umah tetap..tjuan ak tulih this post x ade ape2 pon..
juz nk share la..time kecik2 dulu...coz aku rase,
x ramai org yg same life cam aku..
aku pindah skola rendah smpai 4 kali...
1) sk sinaran budi rawang
2) sk gerak khas(dlm kem askar kat melaka)
3) sk sri laksamana
4) sk sinaran budi balik semula

dari pengalaman aku brpindah randah ni, agak seronok la jgk..sbb dpt kwn2 baru, skola baru..tp, yg x best smpai skang x de kwn yg tetap dr skola rndah laa..
x de la mcm kwn2 aku yg lain..yg baik dr kecik smpai skola menengah kan...
coz bile skola menengah plak..ak msuk mrsm transkrian(form 1-3), then mrsm jasin plak(form 4-5)...hurm...

yg best kan, time aku skola dlm kem askar tu, pegi balik naek land rover..kdg2 ayah ak anta jgk naek motor..seronok gak hidup dlm kem askar ni..
kwn2 ramai...tp dulu mak aku garang..die x bg sgt aku dok main tak tentu hala dgn sape2..die suh aku blaja..siap kene kurung lagi..huhu~~

tp kan, yg x best tu..aku jelez tgk org laen jd pengawas dll time tu..bile ckgu2 knal diorng yg kwn2 aku ni..ye la..sbb diorg dr drjh 1 mmg skola tu..aku yg bdk baru ni..mane la ckgu nk pilih jd sume tu...tp aku redha je..walaupun time skola rendah, aku x pernah dpt no lebih dr 5..sumenye 5 dan ke bwh je..sdey gak dpt ranking baek2, tp x de jawatan kat skola...
erm...jd bdk baru ni,,agak femes la jgk..ye la..siape yg x kenal klu ade bdk baru masuk..mesti sume nak kenal kan...haha~~lawak bile ingat sume tu..



1 comment:

SiextyEight said...

laaa,lepak ah..pengawas je...
kalau ko nk org knal ko, ko buat la kes yg gempak2 sket..confirm org ramai knal ko..

p/s:nasehat bergune dari aku