Saturday, June 28, 2008

orientation for juniors...

today, the juniors (new intake) in cms(klj mara srmban) had already finished their orientation week..
but personally, i hav my personal opinions about their orientation week(amboi, nak komen je lbey,tp ini betol la)

1st of all, i want to say sory for those who were involved dgn orientasi bdk2 juniors nih..
ni mengikut pndangan aku laa..
bile aku ingat balik, time kite sume orientasi dulu, aku rase seniors yg conduct all the activities for us mmg best sgt laa..
diorg sporting n agak ok laa

name pon mnggu orientasi kan..so, aku x nmpak la kewajaran kenapa kbanyakan aktiviti diasingkan boyz n gurlz..
agak klaka la jugak..i know the reason is to elak percampuran x tentu hala between boyz n gurlz rite?

but then, kite ni in foundation program..smpai bile nk separate..
betol x?time ni la nak kenal2, i mean they are also know the batas2 pergaulan sume kan..

klu nak halang bnde2 yg x sepatutnya, aku rase...
x dpt nk halang pon..
klu diorg da ade perasaan antra 1 same laen, nk wat cmne kan..

mungkin ape yg aku ckp ni buat ade yg terase..adoi..sory2..

aku ade jage checkpoint yg time bdk2 gurlz punye mcm treasure hunt tu..huhu~~
yg tu agak ok laa..tp sian kat aktvt yg bdk2 boyz time tu..aku dgr..cam x best je aktvt tu..
ala2 paintball gitu..haha..air kaler merah ye...hurm..kreatif la tu..tabik spring..

aku tgk mmg bagus la perisian orientasi sume yg laen2 tu..time orientasi lg da dpt group usrah kan..huhu~~menarik btol..aku rase kat KMS je yg cmni..yg menekankan sume soal2 ni..tahniah diucapkan..huk3...cume aku harap..bkn ape..x sume org bley accept sume tu kan..masing2 dgn background masing2..jgn ade yg rimas ngan sume tu suda..last2 nnt, x de plak yg nak ikut bnde2 baek..slow n steady suda laa...klu ditekan2 sgt, nnt hasil hampeh..tol x??..kui3...





No comments: