Thursday, November 21, 2013

years.

I reckon it might takes years to build something new inside.

*eheh.kenapa tetiba nih?*

saja.
bila tengok kalendar tadi.eh eh..dah nak penghujung 2013 rupanya.
lepas tu terfikir, oh tahun depan 25 tahun.dah suku abad rupanya aku kannn~
teringat semula macam mana ek aku yang 5 tahun dulu.oh still buat IB kat seremban.
masa tu fokus nak terbang belajar pergi habiskan belajar dan dapat degree.lepas tu?
bila sekarang,fikir balik.how about 5 years from now?

jemputan walimatul urus dari kawan-kawan tak pernah putus kat facebook tu sejak zaman belajar kat Seremban sampai dah masuk fasa kerja ni.heh.

kadang-kadang aku fikir jugak, wow.awalnya diorang ni kahwin.masa belajar/baru kerja dah kahwin.untunglah dah ada duit nak kahwin..mak ayah boleh support bab financial kan or dah lama menyimpan nak kahwin kan..lepas tu dah ready mind set untuk kahwin..gua memang respek kawan2 yang kahwin awal ni..hehe..tahniah semua dan sorry banyak2 tak dapat pergi semua kenduri kahwin tu..

baru-baru ni pergi kenduri kahwin  sedara.tersempak dengan membe lama.sebaya pulak tu..wahh.anak dia dah dua orang :))) comel-comel pulak tu..

bila zaman belajar, orang sibuk duk tanya bila nak habis belajar.
bila dah habis belajar sibuk tanya bila nak kahwin.
bila dah kahwin sibuk tanya bila nak dapat anak.
bila dah dapat anak orang tanya bila nak tambah anak lagi.
lepas tu tanya bila nak dapat menantu, cucu etc.
heks.nak buat macam kan.dah memang culture kita macam ni.
tak boleh nak buat apa dah.

No comments: