Thursday, September 13, 2012

Rumour Has It

by Adele

tak tahu nak start tulis.tak tahu nak describe macam mana.
rimas? menyampah?tak suka?haih.

hati sendiri yang tak tenang if perkara macam ni berlarutan.

pernah tak ada dilema yang macam ni?
bila mana  kawan rapat ko or someone yang rapat dengan ko berlaku curang, sebagai kawan, ko tak leh cakap apa-apa sebab orang-orang ni semua kawan-kawan baik ko.ko hanya boleh tengok drama-drama setiap hari.nak bagi nasihat lebih-lebih macam lah diri sendiri baik sangat kan.
tak leh cakap banyak-banyak jugak sebab ko tak nak kawan ko terluka,susah la bab-bab perasaaan ni.tapi at the same time, aku rasa tak adil untuk orang yang sebelah sana terus ditipu sedangkan ko tahu semua kebenarannya.yang paling tak best if kena involve dengan apa-apa sindiket 'cover line'.
if tak suka, if tak nak serious tolonglah terus terang.tak adil la untuk orang di sana tu.

dah tak tahan sebenarnya.meluat je.
last-last taip kat sini je lah.

i wanna see ur smile my dear friend(s).
i wish all the best to u.
memang apa-apa aku support korang, sebab aku sayang korang, aku nak korang happy.
please.
berterus terang.makin lama korang simpan, nanti makin hurt.
aku tak sanggup nak tengok drama-drama ni.

hadoi.

Tetapkan hati, Allah bagi kita orang yang salah untuk kita jadikan pengajaran.
Apa yang dah jadi, jadikan  sebagai pengajaran berharga. Don’t ever curse the problem.
Apa yang dah jadi, biarkan.
Tunggu saja hikmah di sebaliknya sebab aku percaya Allah dah rancang yang terbaik untuk hambaNya. Mungkin lebih baik dari apa yang kita fikirkan. Whatever the reason is, Allah knows what the best for us. Serahkan segalanya pada Allah and pray the best for our life. Amin.

No comments: