Monday, September 1, 2008

kepulangan (part 2)

Malam mrdeka..di rumah…tgk tv..mcm2 gak cerita tv sempena hari kmerdekaan yg ade..

Masuk bilik..bukak laptop..on9..di samping search pasal topic ape yg nak di present during oral test bi nnt..also copy & paste bio notes..

12 mlm-mrdeka!..mrdeka!...aku still x tdo..still on9..smpai la bape pg ntah..

Takpe2..esok boleh tido dlm prjalanan ke skola Linda..fikirku..

Esoknya..awal2 pg..trdengar ktukan di pintu blik..

kak nina..bangun2..nnt lmbat smpai tmpat Linda..huaa…sore mama…

Sdey..sbb kene balik kolej awal..tp x pe laa..klu balik hari isnin kereta banyak..
sian my parents nnt..


Tgk kat meja dapur..ade laksa & kek chocolate..menu biase yg mama akan sediakan untuk aku bawa ke kolej…untuk di kongsi brsame rakan2 yg laen..mama siap belikan rice cooker utk panaskan kuah laksa kat klj…


Dlm prjalanan…

Haiyaa!~actually, aku cukup x suke nak pi skola adik..bukannye aku x nak jumpe Linda..jalan nak ke sane tu..bengkang-bengkok..cam ular kene palu..mmbuatkan kpale sgt2 pning..slalunye, aku akan make sure, dlm keta aku akan tido..dan hanya trjage apabila smpai di sane…tapi, baru saje nak lelap….ade org call..membe dr Melaka tanye cmne nak pegi pudu dr seremban..huaa….last2..dah smpai kat jalan bengkang bengkok still x dapat lelap jugak..aiseyh…


Smpai skola adik..

Jalan2 skitar skola & bace2 kat notice board..ade tampal markah students form 3..hurm…aku dpt la tgk sepintas lalu mrkah sbjek2 trtntu & ranking dll…


Waaa.. lalu jalan bengakang bengkok lg untuk ke sremban..ketahuilah bahawa aku sgt2 pening..sabar2..da 3 tahun lalu jalan tu..arap2 tahun dpan die dpt gi mrsm jasin or kuala kubu…

Smpai sremban…

Mkn pizza..yeaaa!!~sok da nak pose..kne mkn puas2....dan beli brg2 sket…

linda & jefri


Smpai kolej..

Waaa~~~

Penat2..unpack brg2..basuh beg sbb trkena kuah laksa yg trtumpah..

Dan panaskan kuah laksa dlm rice cooker..

Brmula sesi mnyiapkan segala hmwk yg ade…….


13 comments:

rif the great said...

jln kat n9 mmg byk bengkang bengkok ke?
aku aritu nk anta adik aku kat serting mmg pening la. da la sunyi je jln.
creepy!

Afiq said...

Wah... Laksa.. Sodapnya.. Pizza.. Lagi sedap.. hehe

alicia keys said...

rif-serting??..u mean mrsm serting??
tataw laa..n9 nih..seriously, sgt pening lalu sume jalan tu..

afiq-huaa22..bulan2 pose ni..sume sdap...

afiq said...

tu la, tgk pun kadang2 terliur di-buatnya.. tiada kata yg tidak sedap.hehe

usop said...

kim slm ye kt adik hg..
hehehe..

shahkang said...

ang ni suka masak sungguh

jalan bukit putus mmg sakit kepala
tapi lepas ulu bendul aku rasa cam ok je kot

alicia keys said...

afiq-tiade kate eyh...hua22

usop-amboi..kem salam kat jefry or linda??kui3

shahkang-bile mase lak ang lalu bukit putus tu??...ulu bendul..tu r..pning2 brjalan2 ni ngeri 9 ni..

Faries Farhan said...

Kih3.Ko ni bdk kms kan?Psl muka ko familiar sangat2.

Faries Farhan said...

Sah.Ko mmg bdk kms.Amik IB.Aku ingat kalau pagi2, mesti nampak ko depan koop.Kih3.Skodeng maa...

emosah said...

apa la rose.....
masuk kete tdo...

usop said...

wat2 tny plak..dh kim slm ka blom ni??

rif the great said...

haah mrsm serting rose.

alicia keys said...

faries=mmg aku amik IB.. familiar eyh??..ntah la..tp ak x knal plak ko ni..a-level kan?

emosah=ye la..kne tdo..nnt pening..x larat laa..

usop=blom laa...mane ade ak jumpe die da..lgpon,die x bwk hp pi skola..

rifqi=ooo...mrsm serting..waaa..jgn la die msuk skola tu plak..