Tuesday, September 30, 2008

seremban dan kuala lumpur

semalam sgt penat sbenarnya..

papa ajak 1 fmly naek komuter dr rwang ke seremban..
sbb nak amik kete yg kne kat anta bengkel sbb eksiden time last day kat kms tu.
naek2 je komuter tu..aku terus trtido..wlupon x jalan lg..
smpai kat kL sentral baru trjage..pastu, smbung tdo balik..isy2..
smpai kat sremban kul 6 cmtu..pastu, naek teksi..
yg pada mulanya, pmandu taxi tu x bg kami berlima naek 1 teksi..
tringat klu time kat klj, mmg depa x bg klu naek brlime..
tp, yg pkcik tu snyum je tgk kami n benarkan je..
bengkel tu kat area pnjara sremban..
syukur..smpai2 je, cina apek yg baiki kete bg kami amik kete tu..
org yg langgar tu da bayar kat die..
huaa2..

lpas amik kete tu, singgah kolej jap
sbb ade brg2 yg trtinggal..
(tudung, bntal bucuk, contact lens yg blom bukak)
tibe2 trnmpak baju dobi asmaa kat depan dobi
aiyyaa~my fault..
aku trlupe nak amik n sidaikan..
sbb die balik awal..
asmaa..sowie sgt2..
mak ak suh angkut bwk balik umah
basuh n sidai semule..
(baru angkat td asmaa,da kering bju ko..)


pastu,
time tu da kul bape da..aku pon ajak pegi bukak pose kat jaya jusco
mama setuju..die suh tnjukkan jalan nak pi sane..
haha~
sbnrnyekan..
walaupon nak dekat dua tahun ak kat seremban tu kan,
sekali pon ak x pernah jejak kaki ke j.jusco kat srembn 2 tu..
x prnh lgsung!
mmg la diorg ade ajak, tp nnt time tu
aku tgh syok tido la, tgk muvi la, tgh kering la
so, mmg x prnh la pegi lgsg..
haha..smlm pecah rekod la kirenye..
lpas bukak pose, igt nak shopping2 kat situ..
tapi, ade idea yg lg best...
kami semua setuju nak pegi..
jalan TAR n msjid india lagi...
yeaaaaa~~~!


solat kat RNR nilai..
n mcm bese, bile tayar kete brgolek..aku akan trtdo..
bile da smpai kat area2 sane...
whooaaaaaaa~
ramainye umat mnusia..sesak..jem..
parking kete kat SOGO..huaa..
itupon lame gak pusing2 nk cari parking..
last2, dpt gak..dan..
kami mulekan pncarian...
(alas meja utk nnek,kuih raye, bju raye aku n linda)
sbnrnye da ade 2 pasang bju krung,
tp mama nak kami ade baju krung kaler biru lak..
biru tema utk raye kali ni..
da lame x de tema2 ni..
tibe2 thun ni nk ade plak..
aku ikut je..
mcm2 gelagat mnusia aku dpt tgk:
-mat salleh n kaum laen sibuk gak nak beli baju krung
-klu b4 ni, pegi tmpt tu siang, xde bau asap rokok,tp mlm2..adoi..brkepul2 la asap rkok smpai nk pitam aku..
-org tukang jual baju, kuih raye mcm2 aksi..siap ade pmbesar suare n pkai crmin mate yg ade lmpu kelip2..

aku igt nk amik gmbr suasana mlm2 trakhir kat sane, tp bateri kamera da abih la plak..

x macam tahun2 sebelum ni, aku n fmly pegi sane time mlm raye..
utk beli kuih2 raye..sbb time tu murah2..even mlm td pon lelong2 da murah2..
depa pon nak balik kmpung gak kn..


ape2 pon,puas gak r brjalan smlm..mlm2 sjuk..x panas..
dpt beli2 mknan yg ade kat celah2 gerai baju..
huhu~
smpai umah mmg da lmbt sgt laa..

pg td trlmbt bngun saho~~

13 comments:

shimohira's said...

eksiden? lol.. teruk ke weh?

alicia keys said...

shira=erm..my previous post kn ade ckp psl tu..scroll bwh2 sket..ade pic die..trok ke x..erm..

emosah said...

ha.....
asmaa ada bgtau gak ko ngan shafa x penah gi jj....
hebat tul ko...
aku setakat sem 3 ni x gi lagi jj...
insyallah....
abis final sem pegi kot...
hehehehe...

shahkang said...

hidup yang mudah

alicia keys said...

emosah=tu la knyataannya..aku x prnah pi JJ..x de mase laa

shah=ape mksudnye?

s.e said...

sumpah x prnh g jj? gle!

-miyn- said...

laa, org p sana juta2 kali dh..

ni mesti asek turun kl ja.. =P

alicia keys said...

S.E=sumpah aku x prnah pi JJ seremban 2 je la..JJ yg laen prnah laa..n mmg tu 1st time aku pi JJ seremban 2..itupon ngan fmly..

myn=uikss..segan2..junior da bnyk kali pi..huaa..cmni, tiap mnggu akak balik umah jmpe fmly jer..klu x balik pon, tdo kat blik je..bile mase nak pi~~

-Shafawati- said...

ros, ko amikkan aku nyer baju tak kat ampaian? ko amik baju asmaa je ke?

viviryoki said...

hoi...t'capai gak impian nk ke Seremban 2 yek...ko bkn bdak KMS kalo skali pun x jejak JJ S2...ceh..

alicia keys said...

shafa=jgn risau my beloved rumate..aku x lupe nak angkat baju dobi ko..asmaa punye je yg ak btol2 lupe...sian kat bju2 die

rab=yeah~~trcapai gakz..heh~ak kne gak smpai dowh..segan aku nnt bile da abih wat ib kat srmbn, skali pon x prnh pi jejak kaki sane.mcm la bz sgt wat ib tuh~

Anonymous said...

rose, tggl aku sorg je ke x gi jj lagi??

alicia keys said...

sape tu anonymous ni?..erm..x kot..rmai lg kot yg x prnh pi sane..ahakz..