Friday, November 28, 2008

sungguh aku tak paham...

Memang dah agak bersawang laman ini..
sebab agak dah lame aku tak menulis..
(6 hari je pon..hehe)..tapi dah terasa lamaa..
tak nak cakap pasal paper2 exam yg da lepas..biarkan saja..

Memang pada mulanya, aku nak tinggalkan page ni bersawang sampailah abih exam nanti..tetapi tidak boleh juga..sebab aku tidak paham mengenai suatu perkara ini..

Memang ketika musim exam ni, keupayaan berfikir akan digunakan sepenuhnya, untuk mengingati pelbagai fakta dan pelbagai input akan cuba dikeluarkan ketika exam berlangsung..maka, kelaparan itu perkara normal sbg manusia biasa, apabila tibanya malam atau petang2..

Memang aku tak paham, sejak aku masuk semester 3 kat KMS ni,
mengapa
sekarang ni apabila malam tiba,
kooperasi sudah tidak dibuka
seperti dulu??mengapa??

Memang banyak gak keburukan yg aku dapat rasakan bila koop ni tak dibuka..cthnye:kalau dulu, bile time lapar, dalam kul 10 mlm cmtu,
semacam satu kemestian untuk aku akan beli makanan spt choki2 (wajib..sbb aku suke), keropok ikan, keropok twisties, roti gardenia pelbagai jenis,
air susu coklat (fevret gak), air tin Nescafe (bg tak ngntuk time stay up) ,
air hundred plus n dll laa..bile time membeli-belah di koop tu,
duit aku takdela abih lebih drpd rm 2 pon..
tapi sekarang ni, kalau lapa lepas kul 8 mlm tu,
pilihan yang aku ade hanyalah nasi lemak, burger n laen2 menu kat cafĂ© tepi ds tu je..tolong laa..duit aku abih beli nasi lemak je hampir tiap malam (kecuali kalau DS masak ayam petang tu..)waa…gemoks la camni..
nasi lemak pon bukan murah..da naek smpai rm 2 plak tu..

Memang aku tak paham nape kooperasi tak dibuka dah..
aku ade dgr sbb juniors ni malas nak jage koop tu malam2..isyy22..
ape laa..time kitorang jadi junior dulu,
batch aku rajin je nak bukak koop tu tiap malam..
result diorg gempak2 gak tiap kali exam..result senior2 dulu yg jd ALK (ahli lembaga kooperasi) semua cemerlang je aku tgk…korang tak nak CAS hour ke??or CAS hour dah cukup smpai berlambak2??
or semua bz sgt nak study ke tiap mlm??
baru 1st sem..rilek laa…bukan tiap malam pon kene jage..
buat la giliran sesame korang…

Memang ade yg cakap.."ape yg susah sgt, beli la bekal siap2 time koop bukak petang2 tu utk bekalan pada waktu malamnye."
uissyyy..koop tutup kul 5 ptg..
time tu takde la tringin sgt or tak terase lapar plak..
tak pon, sementara nak tunggu malam smpai kul 10 mlm tu..
abih sume aku bedal bekalan2 tu b4 stay up malam2..aiyoo..


sume kawan2 aku pon pk bende yg same gak pasal bende ni..pelik aku tgk..
bilangan students kat KMS ni dah bertambah klu nak banding dgn tahun2 lepas, so secara logiknya mesti koop lagi untung kalau bukak malam2..

entah laaa..panjang plak aku bebel time2 nak exam ni..

p/s-duit dalam dompet tinggal rm 15 je..nak kene bertahan sampai jumaat depan…

p/s/s-thanz to someone..megi yg kamu masak n bagi aku rase smalam sgt sedap laa..siap ade kentang n telur lagi tu...
puas gak aku makan time prepare utk paper MATH malam tadi..
btw, ko da stat cuti kan ari ni...best r..hav a nice holiday ok..


11 comments:

emosah said...

ya ya...
setuju2....
buka la koop...
plz....

viviryoki said...

hohoho..marah benar kakak rose ni...hahaha..

ya,,ya...hiduo utk makan...

nisa' said...

coki2 x mengenyangkan... huhu~

-nEtPoSt- said...

bToL2...
taHaP keLapaRan aKan meNinGkaT keTika KitA cBuk sTUDy...
maYbe maKanaN kiTe diCerna dGN LeBih cePat apABILa oTak bKerja keRas...

p/s : tuLaa seBab oRg jePon suKe iKat kePaLa biLe stRuGGLe. MayBe x nK cPat LapaR koTt...

nazrien said...

aha..
xpe2 nt kol piza

fieqa said...

ala sian kak rose~..
nape junior xnak bukk..

beli coki2 y satu pek byk2 trus la..
nt senang nk makan..
xyah beli sket2..hehe~

ur lil sis.. said...

kesian kakak ku yg t'cinte...
balik umah jom,kite msk LAKSA,MEE UDANG,SPAGETI dll same2....
hahaha...

r a y z i n i e said...

yep.betol.tepat.accurate.sgt berstuju =)

alicia keys said...

emosah-teruskan menyokong pendapat aku nih..plz..buke koop..huaa3

viviryoki@rab-ape akak2???..ko lagi tua dr aku..

kak nisa-memang la choki2 tidak mngenyangkan..tapi bnde tu sdap n utk makan time boring2..

netpost-ooo..cmtu eyh..tataw plak...

nazrien-ni pehal lak nak call pizza..aku nak suh bukak koop tu sbb aku x de duit nak beli nasi lemak ari2..ni plak pizza..ape laaa..

fieqa-ntah la juniors ni..samada pemalas atau sume dok syok nak study diorg je..tak leh beli banyak2 skali terus la dik..nnt sekejap je akak bedal sume skali terus..so, kne beli sket2...

my lil sis@linda-eley..masak same2 skali eyh..kamu bukan slalu nak makan same2 je..time masak lari2 plaks..

rayzini-gud2..teruskan mnyokong pndapat aku ni..

-miyn- said...

kak rose,koop tu xnk bukak nye,sbb cekgu hasram ckp dkt boss kitorang, dia tanak amek satu kelab jaga, dia nanak individu yg btul2 berminat ja..

jd memandangkan bnda ni org tatau, xdak sapala jumpak dia, dan xdak sapala nk jaga koop.

k dh tny makcik koop, dia ckp ckgu pun msti tanak bagi jaga koop dekat2 exam ni.

but i did give my name to be a koopian, under kelab keusahawanan la...

kesimpulannya, hahaha, cikgu la..ngeh3..

alicia keys said...

miyn-oo..cmtu ke..erm2..