Tuesday, February 3, 2009

rona roni makaroni


temuramah dengan cik rose nina:

kenapa kamu suke cerita ni?
kerana jalan ceritanya yg kelakar dan lain drpd biase..
kerana heronya, roni yg dilakonkan oleh bront palarae agak hensem
(walaupun mama, jefry, linda semua kata dia tak hensem)..haha..
kerana teletah kak sutina, rona n jess yg selamba n mencuit hati..
kerana sy boleh berangan2 mkn makaroni cheese tu..sdap..
kerana lagu tema cerita tu cm best je dengar..

pernah ketinggalan menontonnya?
tidak pernah lagi setakat ni..walaupun duduk di asrama,
saya akan tetap tgk cerita ini di youtube..terima kasih kpd mereka yg sudi upload cerita ini youtube..jasa anda amat dihargai..=)

kalau diberi pilihan, watak mana yg anda teringin nak lakonkan dlm cerita ini?
watak Gia, girlfriend kpd Roni..muahaha..
takde laaa..;D
sy mahu watak rona, supaya dpt berada di samping roni selalu..

apakah pengajaran yg anda dpt menerusi cerita ini?
bagi pendapat saya laa..
1-kepentingan hubungan kekeluargaan, spt roni dan adiknya jess
2-jgn pecah amanah, spt apa yg ben(bekas pengurus Gia) telah lakukan pada Gia
3-kena berusaha bersungguh utk berjaya, spt roni yg nak bangunkan restorannya itu tanpa prtolongan ayahnya yg ada pangkat dato'
4-jgn meletakkan harapan yg tinggi pada satu hubungan tu, spt gia n roni yg bercinta lame2 akhirnya break gak..n spt rona yg dok brharap kat roni..
5-jgn cepat panas baran or pandai2 kawal emosi, spt roni yg kadang2 cepat marah..
6-jgn main judi or bertaruh2 ni, spt golongan datuk-datuk yg main lawan2 sape yg dapat tekel si gia tu..ntah ape2..
7-kene jage kesihatan, spt ben yg asyik isap rokok kene penyakit n tak idup lame..
n sebenanya bnyk lagi laaaaa..

ahaaaa~~
saje je suka-suki-->(wujud ke prkataan ini?) tulis pasal drama Melayu yg satu ni
maklumlah..sekarang ni, orang suke kutuk cerita2 drama melayu
tak berkualiti laa..itu la..ini laa..
n mengagung2kan drama dari seberang laa..telenovela laa..macam2..
so, bagi aku, seriously cerita ni best..huhu..promote2 plaks..

3 comments:

Fitra said...

wah2.
tgk yeah?
haha.
kdg2 tgk jugak.
Klakar.
nway ade kt utube gak?
bleh la tgk nanti =P

AlexAlabasta said...

Kes ketagihan melampau! Jauhkan makaroni dari mangsa~!!!

..alicia-rnro.. said...

fitra-yup2..mmg aku mengikuti cerita ni..n mmg ade kat youtube setiap episod tu..best2..

alex-hahahaha..mane ade melampau sgt..heh~~