Friday, June 5, 2009

blogging..

yup2..memang rindu nak merepek2 kat sini..haha..
ececeh..bajetlah ko rose..macam la ada orang nak baca segala rapuan ko weyh..
hahaha..tak kesah pon..tapi ade je yg tanye sejak akhir2 ni..
"kenapa ko mcm dah tak minat nak menulis kat sini?"
"ko busy ke sbb aku tgk blog ko tak update sgt dah.."
"idea dah kering ke nak menulis?"

ermm..sebenarnya...sejak bulan 3 sampailah final exam IB pada mei yg lalu..
aku telah tinggalkan laptop ni tersadai di rumah..
"knape tinggalkan weyh?"
sebab bilik aku dapat line wireless..
"dpt wireless?..so??"
yup2..so, bile aku on je laptop, secara automatiknya akan terconnect ke wireless koop..line laju plak tu..kalau tak laju, takde la hamba2 allah yg tinggal2 laptop mereka di bilik aku untuk mendownload pelbagai bende..
best memang la best..tapi dugaan ok..sebab aku akan mula membuka youtube..
dan search cerita2 astro yg aku miss tak dpt tengok kat umah..dan mula menekan laman2 web lain yg tidak baik sebagai pelajar IB yg akan mengambil peperiksaan final..
alaaa..name je tinggal laptop kat umah, tapi sape2 yg on9 dalam bilik aku, aku tumpang la laptop diorg bukak ape2 yg patut..tapi dah name tumpang laptop orang lain, so aku beragak la jugak dan takde la gune lame sgt pon...
dan sejak minggu IRP start, aku tak pernah turun rehat makan kat dewan selera..
kira wat rekod gak laa..(rekod ape weyh?..tu namenye mengade)
"kenapa ko tak turun makan weyh?"
sebab aku malas nak jalan jauh2 dari dewan razak ke ds tu..dan..
sebab aku akan pegi makmal komputer hari2 time rehat tu..haha..bab ni emosah taw sgt dah perangai aku.. so, sepanjang waktu rehat akan digunakan untuk berinternet sepenuhnya..ok la tu..selepas penat berfikir sepanjang waktu IRP, layan internet jap..

eyh2..nape cakap pasal internet lak nih..
owh lupe2..tu mcm explanation aku tak blogging sgt semenjak due menjak nih..
"aikk..dah kat umah pon tak reti nak update ke?"
ermmm..yg tu ada la sebab2 tertentu knape x update..merajuk maybe..haha..

cuti ade 6 bulan ok..sgt boring..(takla boring pon, best je)
so, aku akan tidak biarkan page ini bersawang dah..
haha..abih la korang kene baca rapuan2 aku lepas ni..
(kalau nak baca la, kalau tak nak, sila jgn view page aku dah..)

p/s-on9 pagi2 buta nih, sbb kalau kul on9 kul 11-12 mlm tu, line streamyx selalu wat hal

8 comments:

Rifqi Al-lil said...

betul tu, cabaran laptop mmg susah. aku sampai minta kawan aku sorokkan laptop aku rose. haha.

Hasnul Azizi said...

haHa...

mCm2 Laa kO Neh roSe...

pLik gaK aKu dGr...

fieqa said...

hahaha..
klaka la kak rose..
btul2..
stuju..
laptop ni m'duga iman tol~
hu~

btw kan kak,
lame akak cuti ek
kwan sy dak kms,
batch akak, dia amek AS,
dia fly bulan 8 kan,insyaAllah.
mmg len2 ek..

-miyn- said...

haa!

nak puji theme baru nih..

putih suci bersih sgt, ingatkan tadi x habes loading lg, hahaa..

dJ said...

nak join cuti gak!!! wuwu~

cantik layout. =D

AlexAlabasta said...

Slamat pulang~

..alicia-rnro.. said...

rifqi-haha..serious??..mmg cabaran..lbey susah dr mcm cite fear factor kot rasenye..

hasnul-pelik eyh..huk2..tak la sgt kan..huhu~

fieqa-yup2..dugaan..
ermm..yup2..laen2 dik..
mcm klu bdk2 medic ade yg fly bln 9..yg pegi US bln 8..
semua laen2..huk2..
rasenye, yg amik program same cm akak je paling lmbat fly..huhu~

miyn-haha..yup2..putih itu suci..sbb tu akak pilih theme ni..simple je..igt x abih loading?..haha..

DJ-sabar dik..
setahun je lagi..
pastu leh cuti lame2..yeay!
btw, thanz atas pujian layout ini cantik..*gembira*

alex-hihi..tengkiu2..

usop said...

waaaa..b'wajah br..