Thursday, June 25, 2009

calar-balar

sejak mula bekerja (a day after kem KUPAS), tiap-tiap hari aku bangun sebelum pukul 6.30 pagi taw, kecuali hari sabtu ahad..hebat tak???.. hebat la sebab lepas bangun aku tak tidur2 dah sampai la malam..
sebab mase kat kolej dulu pon aku takde kekuatan pun nak bangun awal2 camtu taw..
bila fikir2 balik, amende la aku bersusah payah setiap hari nak pergi tempat kerja..
ececeh...bajet best je tempat kerja aku tu..

meh aku ceritakan apa yg aku dah buat dalam dua minggu ini..
aku sekarang bekerja sebagai akak koperasi sekolah menengah..
sek men keb sri garing, rawang..
korang ingat senang kerja sbg akak koop??
nanti aku update macam2 cerita menarik..
tiap2 hari ada benda menarik berlaku..
al-maklumlah, sekolah itu..
bilangan pelajar ada dalam 3000 lebih..ada sesi pagi dan petang
sesi pagi je ada 3 kali rehat..
sesi petang ada 2 kali rehat..
bilangan cikgu2 semua sekali ada 180 lebih..hoho~
pelajarnya majoriti kaum cina dan india, melayu minoriti..
so, korang dapat bayangkan tak betapa penatnya melayan mereka semua,
bukan setakat pelajar2, cikgu2 pun tak kurang gak kerenah mereka ni..
photostat mcm2 bende sehari..akak nak pembaris, buku, gam..bla33..
nak kena update stok hari2 pulak tu..haha..
itu hanya pengenalan..

mula2 aku tak nak kerja.. tapi, sebelum pergi BTN lagi, ada akak kat tempat kerja lama call aku cakap bos nak pakai orang..ada kerja kosong..tempat kerja lama aku, iaitu 2 tahun yg lepas(sebelum masuk KMS, oh cepatnya masa), adalah di kedai buku kat rawang ni jugak laaa..
so, aku terima dgn hati terbuka untuk kerja kat kedai koperasi skolah menengah tu..sebab bila fikir, nak pegi kerja boleh je sekali dgn mama...cuma nak balik tu aku naik bas laa..

eh..eh..ape ni??..tajuk tentang calar balar..ok2..back to the topic..
semalam kereta mama kena calar dgn budak2 nakal..before ni banyak je kereta cikgu2 lain kena calar..geram gile ok..diorg calar2 lukis gmbar bunga dan nama kumpulan samseng yg diorg anggotai kat luar skolah..ade la name group tu..last week kereta pengetua yg kena calar.
hai budak2 zaman sekarang nih..tadi, mak aku dah dapat detect siapa yg buat..

budak sesi petang yg saja2 nak calar2 kereta cikgu..entah lah..kaum tu memang tak boleh nak tengok bende yg kilat2 agaknya (kaum tu, sbb bukan orang melayu)..
aku memang bengang dengan kaum tu..kadang2 terjerit2, bergendang2..ingat skolah tu ape..ohhh..terover plakss..oppsss..

oh..later aku update k..tak larat pula rasanya..
hari ni bangun kul 4 pagi, sebab hantar papa kat airport..
balik drpd airport terus masuk kerja kul 7...



4 comments:

emosah said...

cepat cepat....
belanja aku dengan gaji pertama kau..

Faraheen Hazirah said...

weh, nak keje gk.. huhu

r a y z i n i e said...

heh.penat2 bekerja, balik critala psl cinta~ pantun 2 kerat yg x menjadi dan akan diketuk oleh cg hasmah klu dia tgk.hehe.tema bulan ni cinta kot.sbb sume duk tulis. USU la yg start!

alicia-rnro said...

emosah-amboi2..gaji pertama aku nak kuar ronggeng..haha

fain-jom2 keje..penat weyh..

ezzat-tak nak laa.segan..nanti ade kekuatan..aku story..haa??pantun dua kerat ape ni??tak faham laa..yg mana ni??majod!!..wat tema ape ni??hahaha..sengal ah korang..