Tuesday, June 2, 2009

trip to genting



actually, pada mulanya asal trip ini adalah untuk budak2 kelas BT
tapi, akhirnya..hanya 5 orang je bdk2 BT yg pegi..
sbb mereka yg lain semua ada alasan yg tersendiri tak dapat pegi..
sdey ok..sbb aku mcm nak sgt diorg pegi sekali..as a class trip.
so, yg pegi ialah aku, yana, ena, auni dan rab..
nasib baik bdk2 AS lagi 3 orang tu tu join sekali..iaitu min, ikha n han..
bukan ape, liyana dah booking dua bilik hotel taw kat sana..bilik tu cuma rm 40 je satu malam.so, dua bilik rm 80..eyh2..jgn ingat tu hotel murah kat jalanan tu..aiyoo..
normal rate biasanya rm 100 ke atas laaa..kenape yana dapat murah??..
sebab kalau tak silap mak dia yg tolong tempahkan online kat website hotel tu, a month before final exam IB taw..so, dapat la harga yg murah giler.haha..

yana..thanz taw..die yg mastermind untuk trip ni..die yg belikan tiket dari terminal putra untuk kami semua..die yg rancang semua..huhu..bagus minah ni..penyabar pulak tu atas kerenah2 manusia yg memeningkan..thanz again untuk yana..hihi..

yup2..memang seronok sgt laa..1st time naek cable car pi genting..before ni, mmg dah banyak kali pegi..tapi semua dgn family dan naek kereta..ermm..1 bilik kami duk 4 orang..kami je orang melayu yg ade kat situ time tu selain drpd pekerja2 kat situ..
memang penuh kaum cina n india je n mat salleh je time kami maen2 kat situ..
even time breakfast, kaum2 lain je yg penuh..cerita part brekfes..haha..makanan sgt byk ok...tp takde la sedap sgt..yg klaka, kan brekfes tu free untuk 2 org je, tapi kami gamble pegi 3 org(yg sorang lg tido)..smpai kat pintu masuk, abang tu bagi je kami masuk 3 orang.dan kami terus makan dgn hati gembiraaa..

ape lagi ek.. ade permainan yg kami naik ulang2 laa..bukan sebab takde orang, tapi abg yg jage permainan yg tak nak bukakkan palang mainan tu..n bagi kami naek ulang2, walaupun ade je org beratur nak naek mainan tu..haha..maybe sebab kami je orang melayu kat situ.so, die tak kisah..
yang tak best tu, mase kami sampai2 kul 12 lebih tu, hujan..so, tak dapat maen outdoor games puas2..outdoor boleh main smpai kul 7 ptg je..so, byk gak mainan yg kami tak sempat naik.huk2..lepas solat maghrib, kami sambung main indoor games plak..sampai kul 12 malam.haha..puas2..tapi outdoor games lagi best la dari indoor..huhu~

best spend mase dgn diorg bertiga..asyik menjerit je ..sampai takde suara..
haha..time naek solero yg space shot tu la yg paling best!..naek bumper car ramai2 n buat due team..team rab n team kami berlawan..best2..
ermmm...yup2..memang seronok..
tgk je la slide pictures kat atas..malas taep pape dah..

p/s-aku pegi genting tu pada 25-26 may yg lalu..

2 comments:

Lync said...

hey rose..
tgk gambar korang cm best..
:)

..alicia-rnro.. said...

lync-yup2..mmg best..hihi..
=)