Sunday, October 5, 2008

drama yg tidak enak

when i read my juniors' blogs,
most of them wrote about the assigment given by pak lan(TOK teacher)
yeah..the one that they should watch raya malay movies...
just like us..during last year..

tapi kan, part yg kdg2 aku x minat bout him kan..
sometimes laa..
nnt kan, die kutuk2 raya malay movies
cth-jalan cite sume same jek..
asyik2 nangis, sad ending, tak sempat mintak maap kat parents
die kutok2 ok...padahal itu reality msyrakat skang
nnt die puji cite omputih klu time christmas
sume hepi2 jek..x de sdey2 pon..
bukan ape, aku nak luahkn..

aku tgk sndiri ok parents yg nangis tnggu anak lelaki diorg
x balik2..ni nak masuk bape tahun da
smpai hati btol..
padahal, si ayah ntah bape lame lg nak idup..
dah le si anak tu jiran dekat aku..
isy..agak sedara la jugak..
aku da naek muak, n geram sgt2 bile aku tgk air mate si emak mngalir
stiap kali aku pi umah die..ngadu n tnye bile anak laki sulung depa nk balik
tataw laa..

ok..slaen itu..aku nak ckp bnde yg aku x puas hati tadi ni
hari ni pnat ok layan tetamu dtg dr pagi smpai malam
aku nak seru kat pakcik2 luar sane
or sape2 yg smoker
x yah la smoke dlm umah org laen
smoke la kat luar umah, klu ye pon
cmni, td ade pkcik tu smoke smpai brbatang2 dlm umah aku
hangin btol aku..ayah aku bkn smoker..
da melekat r bau asap tu dlm umah..
pening2..igt nak duk dlm bilik je tadi..
tapi ade cite best yg ak nak tgk td..

adoi2~~

11 comments:

s.e said...

malay movies? aku br tgk sepi. sumpah best. makin lama malay movies gettin better la. no worries ;)

-miyn- said...

apa yg toklan cakap agak betoi la, i mean referring to malay raya punya dramas...dulu org pun pnah gk ada pendapat cm dia..

asal lagu raya ja sedey, crita raya ja sedey..gumbira2 xdak ka?

tp kan, kes2 anak x guna dlm malaysia pun byk, jadi saya setuju sama kak rose!

#rasanya bagi balance pun ok, xkanla raya suma sedey ja kan?

s.e said...

weh lagu raya ada je yg happy.

berlalulah sudah ramadhan,
sebulan berpuasa~

hai, selamat hari raya,
kami semua ucapkan~

selamat, hari raya,
kepada saudara serta saudari~

well, u know how the song goes. but those are the examples of happy raya songs. and im sure there are loads more.

sumpah aku rasa cm nak nyanyi full song skrng. dont u feel the mood?? hahahaha

bout the movies. cte dulu2 mmg i admit xda quality la. but now gettin better n better. as i said be4. =D

reza said...

xnk tgk sudep...
sama la cni rose, ske ati je isap rokok camtu je..
ish...

AmiRuL said...

hak3!!
gempak gila cikgu tu..hehe

SyaZwan said...

yg kes hisap rokok tu...ak pegi la rmh jiran ak, bleh kt rmi la gk dlm rmh tu, ank die slmbe je hsp rokok, respect la skit org dtg rmh die...ish3

alicia keys said...

S.E=wah..nyanyi sakan nih..tgh gumbira ker..yup i agree yg malay movies gettin better, but i mean yg raye2 pnye drama...hak2..mmg slalu yg sdey2 je...

miyn=anak2 x guna yerk..huk2..yup2..bg balance patutnye..

reza=bukan x nak tgk..aku sokong malay movies~

amirul=hak2..yup2..die mmg "gempak" pon..ckgu TOK korang kat KMB x de yg gmpak ke?

syazwan=die pk tu umah die, die leh buat ape yg die suke kot..

mamai said...

s.e nyanyi, tringat dia nyanyi lagu hindustan aritu. haha!!

btui laa realiti melayu ada anak durhaka semo tuh.. tp creta mlayu very typical laa.. mcm bley agak what's gonna happen next.. ada owg sakit-anak jahat-mati-insaf. perghh..

x bnyk variasi. lately ada laa jgak kan. tp stengah tu mcm mrepek ja. n kalo ceta mlayu wut lawak bodoh, mmg bodoh gla xda kena mengena.. n satu lagi x puaih hati ngn ceta mlayu ni, psepa laa suara kna dub!! spoil btoi..

lgi satu x puaih hati.. lakonan main actors mantap dh.. tp bla masok plakon tambahan sket2 sana sini, nmpk gla mcm fake!!!!

tp layan jalaa ceta mlayu..
nak tgk Kami the movie!!!!!!!!

...dEwI Arg0n... said...

betol la...kan???
dramna malay byk yg sedey2 sbb nk suro org2 generasi br ingt mak ayah kat kmpg...dorg ni raye, reti2 le balik kmpg, ni tak!!
nk tunggu org jejak kasih dulu ape???
huh!

...dEwI Arg0n... said...

aiseh...
ter emo plakk...huuu....

s.e said...

ak da tgk kami the movie. walaupun x tgk the series tapi blh la paham. SIKIT. and not bad ok the movie. i mean speaking of malay movies la.

raya punya movies. biar la sedih! kadang2 best gak tgk. and lawak2 bodo tu aku gelak jugak. cite omputeh lawak nak serious je. gogo malay movies!

and kalau xde sedih2, lawak bodo2, actir tambahan yg fake, n mcm2 lagi complaint tu nnt x jadi lah apa yg kita namakan sbg MALAY MOVIES. =D