Tuesday, August 19, 2008

kehidupan


erm..first time aku dgr lagu ni ialah semasa hanisah pasang lagu ni kat laptop die dlm bilik aku..kpd sape2 yg tak prnh dgr lagu ni..
try la dgr...bg aku best..
aku bkn la peminat lagu nasyid sgt,
tp bile dgr lirik die, cam agak jatuh hati gak r...


Tajuk: Kehidupan
Album : Tiada Lagi Kasih
Munsyid : In-Team

Kesenangan yang datang
Tak akan selamanya
Begitulah selepas susah ada kesenangan
Seperti selepas malam datangnya siang
Oleh itu waktu senang jangan lupa daratan

Gunakan kesempatan untuk kebaikan
Sebelum segalanya terlepas dari genggaman
Kelak menyesal nanti tak berkesudahan
Apa guna sesalan hanya menekan jiwa

Jangan difikir derita akan berpanjangan
Kelak akan membawa putus asa pada tuhan
Ingatlah biasanya kabus tak berpanjangan
Setelah kabus berlalu pasti cerah kembali

Ujian adalah tarbiyah dari Allah
Apakah kita ?kan sabar ataupun sebaliknya
Kesenangan yang datang selepas kesusahan
Semuanya adalah nikmat dari tuhan


Senilagu : Nazrey Johani
Senikata : Nazrey Johani
Hakcipta : Inteam Records Sdn. Bhd

6 comments:

Hasmah Markom said...

Wassalam,
Hadirnya mama kamu, mesti menceriakan suasana, mengembalikan nostalgia cg bersama dia dan rakan2 yang seangkatan dengannya. Tak pe, insyaallah ada waktu, pasti cg dapat bermesra dengan mama kamu jua, Salam untuknya ye!

emosah said...

hanisah mana ek???

alicia keys said...

anak pakcik razak..
yg suke dtg bilik aku tuh
keh3

emosah said...

owh...
dia ke...
krim salam syg rindu kat dia ek...
lama x nampak

alicia keys said...

ngade2...
utk pngetahuan semua
emosah la orgnye
wat2 tanye lak
dush22!!~~

emosah said...

ganasnya rose.....